AllEttan Södra: Mariestad står för motståndet

Ikväll så åker TAIF upp till Katrinhallen i Mariestad för möte mot västgöta-laget.

Ett Mariestad som ligger på samma poäng som Tingsryd fast med bättre målskillnad inför kvällens match. Första mötet mellan lagen var det Mariestad som drog det längsta strået när man vann med 3-2 i NGA. Eddie Davidsson är en spelare som utmärkt sig mest i västgöta-laget då han fortsätter producera poäng i AllEttan, med sina 19 poäng på 10 matcher toppa han den totala poängligan i den södra Allettan.

Ingen trodde väl kanske att Mariestad skulle vara med att tampas om PO-platserna inför seriestarten, men man har verkligen överraskat på mig och många andra.

I Tingsryd så är det frågetecken för Jacob Nilsson och Robin Olsson. I övrigt så är Måns Hermansson (sjuk) och Hannes Johansson (skada) också borta till kvällens match.

Gustaf Lindvall fortsätter i kassen som har höjt sig riktigt mycket i AllEttan tycker jag.

Mariestad sänder inte matchen på webben utan får förlita oss på Swehockey denna afton.

AllEttan Södra: TAIF tog revansch på KRIF

Tingsryd som skulle haft tillbaka lagkaptenen Robin Olsson men på matchdagen blev han sjuk, detsamma gällde forwarden Jacob Nilsson. Sedan tidigare saknades Måns Hermansson och Hannes Johansson.

Kevin Ekman-Larsson som då var med i spel igår mot KRIF gjorde det bra. Han och hans backpartner Linus Olsson gjorde det riktigt bra igår.

Och man skulle ta revansch på KRIF trots att Blekingelaget tagit ledningen med 1-0 i den andra perioden men TAIF svarade då Markus Persson skulle trycka dit kvitteringen i powerplay. Tingsryd skulle dra ifrån i sista med två mål genom Oscar Holst och Jarkko Oikarinen.

KRIF reducerade dock och tog ut målvakten i jakt på en kvittering som inte lyckades. Därmed tog TAIF tre otroligt viktiga poäng i kampen om PO-platserna.

Man har nu 5 poäng ner till Vimmerby och 7 poäng ner till Mörrum. Man ligger på samma poäng (17 p) som det 3:e placerade laget och motståndaren för imorgon, Mariestad. TAIF åker då upp till Katrinhallen för match mot västgöta-laget.

AllEttan Södra: Dags för revansch - lagkaptenen tillbaka

Tingsryd som kommer till kvällens derby mot KRIF med 4 raka segrar i ryggen så har det skett förändringar i truppen nu.

Ett glädjande besked är att lagkaptenen Robin Olsson är tillbaka efter sin skada. Däremot kan vi lägga till två backar på sjuksidan, nämligen Kevin Ekman-Larsson och Måns Hermansson, båda borta p.g.a sjukdom. En som gör A-lagsdebut i seriesammanhang är J20-backen Vincent Wijk som var med i en träningsmatch i julas mot Olofström.

Han kommer alltså till spel i kvällens match och kommer vara sjunde back. Lindvall kommer starta i kassen i kvällens match i Nelson Garden Arena.

KRIF då, som leder denna Allettan-serie med 7 poäng före Tingsryd inför kvällens drabbning. Man slog också TAIF senast i Kockumhallen med 4-1 i just AllEttan.

Och i senaste matchen så krossade man Vimmerby på hemmaplan med 6-1. Dom som vart poängbäst är Victor Wahlqvist och Daniel Olsson-Trkulja som båda producerat 12 poäng på 9 matcher. Dessa två är spelare man verkligen ska ha koll på i en sån här match.

Jag hoppas på framförallt en bra publiksiffra och en skön hockeymatch. Över 2000 är ju ett måste i en sån här match. Tingsryd har gått bra nu på slutet och har verkligen att dra ifrån lagen under PO-strecket.

Alla till Nelson Garden Arena ikväll!