It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

J20 SE - inför säsong 14/15: Träningsmatcherna klara

 
Även för Tingsryds J20 står det klart vilka man ska spela mot för lag i träningsmatcherna inför säsongen 14/15 i J20 SuperElit.
 
Så här se spelschemat ut:
Tis 12/8, Troja borta

Tors 14/8, Malmö hemma

Tors 21/8, Karlskrona borta

Tis 26/8, HV71 hemma 

Tors 28/8, Alvesta A-lag hemma
 
Tis 2/9, Troja hemma

Ons 3/9, HV71 hemma

Lör 6/9, Tyringe A-lag borta

Ons 10/9, Osby A-lag hemma
 
Läs mer på Hockeymagasinet

Inför säsong 14/15: Träningsmatcherna klara

Nu står det klart vilka lag Tingsryd kommer att möta under sina träningsmatcher. Sedan tidigare står det ju klart att man möter Karlskrona borta första matchen den 17:e augusti, tid ej klart där. 
 
Så här resten av träningsmatcherna ut:
Sön 24/8, Tranås hemma (tid ej klart)
 
XL Bygg Cup i Nelson Garden Arena
Fre 29/8, Visby/Roma (19.30)
Lör 30/8, Vimmerby (19.30)
Sön 31/8, Skövde (16.30)
 
Fre-lör 5/9-6/9 (Spelas på Gotland, möter Visby/Roma på någon av dessa dagar)
Sön 14/9, Mörrum hemma (tid ej klart)
 
Läs mer på TAIFs hemsida

Intervju med Filip Owesson

Bild tagen från: SMP

Nu börjar det verkligen närmar sig sitt slut på sommaren och hockeysäsongen kryper sig bara närmare och närmare. Idag startar Tingsryd Marknad som pågår under 2 dagar nu måndag och tisdag med tivoli, knallar och marknadsinnebandy. Jag fick tag på forwarden Filip Owesson som gjorde en kanonsäsong och bidrog till mycket på isen. 
 
Vad har hänt under sommaren?
Började semestern med 1 vecka på Rhodos med flickvännen. Sedan har jag även hunnit med att besöka Gotland tillsammans med ett gäng kompisar. Utöver det har det blivit lite träning med såklart.
 
Vad tycker du om säsongen som gick?
Den gick fantastiskt bra! Nästan hela vägen, tycker lite att det va vi själva som sumpade det i några få matcher där i kvalserien. Vi va minst lika bra som Hästen om inte bättre! Sen kan man titta tillbaka till Vimmerby borta o se att det är så lite mellan himmel o helvete, förlust där o det hade varit finito i mitten på februari.
 
Om de höga förväntningarna som säkert kommer att finnas på TAIF denna säsongen. Kommer det bli extra tändvätska eller ett tungt ok, som riskerar att ta bort en del av glädjen? Hur känner du själv och hur känslan är i gruppen? 
Det är självklart att förväntningarna är betydligt högre i år gentemot förra året. Nu vet alla vad vi går för och vi i truppen ser verkligen fram mot den här säsongen. Vi vill ta nästa steg så är det bara!
 
Du gjorde under säsongen som gick 43 poäng (21+22) på 58 matcher, hur ser du själv på din säsong?
Min egna insats under föregående säsong var väl ok, men inte mer! Jag vet att jag kan bättre o behöver jobba ännu hårdare för att ta nästa steg i min utveckling.

Under säsongen så hade du ett ''A'' på bröstet, hur kändes det när du fick reda på att du skulle vara en av de assisterande lagkaptenerna?
Man blir stolt, att få vara assisterande kapten i TAIF är en stor ära.
 
Snart är det dags att snöra på sig skridskorna, hur känns det att snart få glida in på isen igen?
Det känns kanon! Längtar efter att skrina ut i ett fullsatt NGA med Gröna Brigaden i spetsen, det är en underbar känsla!
 
Om du kollar på dom andra lagen i södra serien, vilka tror du mer slåss om Allettanplatserna?
Tror att vi, KRIF, Troja, Kristianstad och Pantern blir dem riktiga utmanarna sen tror jag även att Nybro och Helsingborg kan vara med o utmana. Men man ska inte räkna bort någon!
 
Ni ska ju spela en innebandymatch mot supporterklubben Gröna Brigaden på måndag, någon spelare man ska hålla ett extra öga på i ert lag den matchen?
Robin påstår själv att han vann skytteligan nu på sommarträningen, så han bör brigaden se upp med! Utöver honom tycker jag att det är värt att hålla ett extra öga på Ragge, han har visat en fenomenal innebandytouch som utespelare!
 
Fem snabba… (svaret i fetstil)
Sommar eller Vinter
Action eller Komedi
Pasta eller Pizza
Stanley Cup eller Fotbolls-VM
Snyggt mål eller Snygg assist

Marknadsinnebandyn mellan TAIFs A-lag och Gröna Brigaden kommer att hållas i Tinghallen nu på måndag den 28:e juli, tiden för matchen är kl. 17.00!
Visa fler inlägg