Frågor till TAIFs Nicke Johansson

Bild tagen från: Guldfemman

Ja, så här under sommaren kan det vara ganska mycket hockeytorka på bloggen. Fick dock tag på Tingsryds Niklas Johansson och ställde frågor från läsare samt frågor som jag ställt då. Nicke som var en av Tingsryds viktigaste spelare och gjorde många poäng under sin första säsong i grönvita tröjan.

Jag undrar om Niklas jobbar vid sidan av hockeyn? Och isåfall med vad?
Nej. Hockeyn är mitt heltidsjobb dock studerar jag vid sidan av hockeyn.

Vad var det som gjorde att det drog ut på förhandlingarna om en fortsättning i Tingsryd?
Vilka förhandlingar tar någonsin kort tid?

Och vad var det som gjorde att du valde att stanna, då ryktena säger att du hade anbud ifrån Allsvenskan?
Bortsett från att Vi har en härlig utmaning framför oss så handlar det för mig inte om vilken divison man spelar i utan snarare vad man tillför och får tillbaka av lag, klubb och spelet. I Tingsryd har det inte varit annat än utomordentligt bra. Jag är oerhört nöjd, så det handlar om kvalitet över kvantitet.

Om de höga förväntningarna som säkert kommer att finnas på TAIF denna säsongen. Kommer det bli extra tändvätska eller ett tungt ok, som riskerar att ta bort en del av glädjen? Hur känner du själv och hur känslan är i gruppen?
Självklart är det större press och förväntning i år med tanke på fjolåret. Som hockeyspelare anser jag att man måste gilla att spela under press och förväntningar. Känslan i gruppen är väldigt avslappnad och vi har roligt ihop. Det är det viktigaste. Fokus ligger inte på förväntningar och press utan snarare på att göra en bra match med laget och sträva mot våra gemensamma mål.

Vad tycker du om säsongen som gick?
Jag anser att vi växte som lag under hela säsongen. Vi var många som var nya och det tar lite tid att spela in sig och hitta sin roll i laget.Att vi gick hela vägen till kvalserien var det nog ingen som trodde i början av augusti, men se så bra det blev. Vi utvecklades både individuellt och som lag, det tar vi med oss till kommande säsong.

Om du kollar på dom andra lagen i södra serien, vilka tror du mer slåss om Allettanplatserna?
KRIF och Troja ser starka ut.

Vem kommer bli lagets poängkung?
Inget jag tänkt på. Alla är stabila och skickliga spelare så det kan bli vem som helst

5 snabba frågor... (svaret i fetstil)
Pizza eller Pasta
Stanley Cup eller Fotbolls-VM