Tillsammans är vi starka - stoppa våldet!

Efter den tragiska händelsen som hände igår i den allsvenska fotbollspremiären (Helsingborg - Djurgården).

En DIF-supporter som var en 40-årig fyrbarnspappa dog igår sedan han blivit slagen i huvudet med en glasflaska i ett bråk som uppstod innan match i Helsingborg. Han drabbades av svåra allvarliga skador i huvudet och han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

I och med det så gick DIF-supportrar in på planen med 40 minuter spelat av matchen som i en protest då man lite tidigare fick reda på dödsbeskedet.

Idag så hölls manifestiation på platsen där det skedde i Helsingborg och även i Stockholm höll Djurgården Stockholms Stadion öppen för att rensa sina tankar, tända ljus eller lämna sin tröja/halsduk på platsen.

Det är otroligt tragiskt det som hänt och jag kan fortfarande inte fatta det som hänt. Nu får inte dom fyra barnen träffa sin pappa mer och frun får inte träffa sin älskade man. Nej, detta har gått för långt då våldet och huliganismen tagit över mer och mer än kärleken till fotbollen.

Och samtidigt är det nu vi alla supportrar oavsett sport eller lag tillsammans står upp för varandra och stoppa våldet inom fotbollen/sporten för...

Tack för mig!
Allmänt, Tingsryds AIF | | Kommentera |

KVALSERIEN: Förlust återigen i derbyt mot Troja

Tingsryd som valde att låta Kevin Ekman-Larsson och Adam Persson spela med TAIF J20 i deras viktiga match idag i PO-matchen 2 av 3 mot Karlskoga i kampen om en plats i J20 SuperElit säsong 14/15.

Oikarinen saknades även till detta derby som idag spelades i Sunnerbohov. Dom två första perioderna var ganska jämna och det stod 2-1 efter två perioder till hemmlaget Trojas fördel. Dock var det Netterberg som gav Tingsryd ledningen med bara 24 sekunder spelat av andra perioden.

När sedan i den tredje perioden då Troja efter halva perioden spelat skulle göra 3-1 i powerplay var saken klar och Tingsryd kunde inte resa sig och skulle förlora detta derby med 4-1 sedan Troja gjort mål i tom kasse.

Chansen att nå HA minskade lite nu då det återstår tre matcher, Troja kopplade greppet lite och tog sig upp på andraplats. Dock återstår en match i denna omgång 7 då Björklöven och Vita Hästen möts imorgon (söndag).

KRIF tog sig en viktig seger i kampen om HA-plats då man besegrade Piteå hemma med 3-2 idag.

HockeyAllsvenskan, Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Highlights från suddenförlusten hemma mot Vita Hästen

Då jag inte hade möjligheten att bevittna hela matchen kommer här återigen highlights från matchen som Tingsryd förlorade hemma mot Vita Hästen efter förlängning. En match där backen Dave Lindarv fick utgå p.g.a skada. Matchen slutade 3-2 till bortalaget.

Sedan fick även Oscar Holst som fick matchstraff med 5 min kvar av matchen efter en bra tackling på Hästen-spelare, men som efter domarkonferens fick 5 min + matchstraff.

HockeyAllsvenskan, Hockeyettan, Tingsryds AIF | | Kommentera |