It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockeyettan Södra: Allettan-platsen kan säkras

 
Tingsryd kommer till matchen idag borta mot Halmstad med alla utan Jarkko Oikarinen, som dock är i full träning och kan vara tillbaka till matchen mot Mörrum på onsdag. 
 
Man kommer i Tingsryd med två raka förluster i bagaget inför dagens match där man släppt in 11 mål på dessa matcher (Nybro och Kristianstad). Så defensivt är något som man behöver slipa på och Ragnewall ska inte lastas för allt bakåt, han behöver hjälp av sina lagkamrater. 
 
100 % fokus är det som gäller idag för Tingsryd för vinst idag och man har säkrat den åtråvärda Allettan-platsen. Det är en kamp mellan Nybro som ligger sju poäng bakom Tingsryd och kan vid seger mot Pantern hemma idag samt att TAIF förlorar vara endast fyra poäng bakom.
 
Men detta är något som Tingsryd bör undvika och i och med att jag säger att man ska ha 100 % fokus är som man inte riktigt haft fullt fokus under 60 minuters spel. Vara noggrann i allt man gör, allt för att spela sig ur defensiv zon samt uppspelen m.m 
 
Man möter ett Halmstad som fått rikta sig in på fortsättningsserien ett bra tag men tog med sig alla tre poängen mot Tingsryd när man möttes i Nelson Garden Arena och vann med 3-2. En åttondeplats ligger man på och är väl ungefär där jag räknade med att man skulle ligga också i denna serien. 
 
Halmstad vann senast hemma mot Dalen med 4-1 men förlorade innan dess borta mot Olofström med 4-5 efter förlängning. Så man har verkligen blandat och gett i denna serien, men målvaktsspelet som vart ett problem för laget tidigare har funnit stabilitet där bak. 
 
Jonathan Sääf ligger tvåa i målvaktsligan (vad gäller rädd.-%) med sina 92,89 % på dom 15 matcher han har stått. Det var även han som stod när man mötte Tingsryd i senaste mötet.
 
Ni kan se matchen på Halmstads webbsändning som kostar 119 kr. 

SPECIAL: Hockeyettan Södra / JUNIOREXTRA

 
Gårdagens toppmöte hemma mot Kristianstad för Tingsryds del började bra dom första tio minuterna. Man tog ledningen med 1-0, sen från minut 10 och fram till minut 40 så avgjorde serieledande Kristianstad matchen. 
 
Dom första tre målen kom i den första perioden medans dom sista två föll i den andra perioden. Tredje perioden kunde Tingsryd kriga sig tillbaka då man bara låg under med 3-5 (mål av Lindarv/Owesson) med sex minuter kvar och fick ett gyllene tillfälle i powerplay i både spel 5 mot 4 och 5 mot 3 men utan att lyckas få in den. 
 
Kristianstad kunde sedan avgöra med att sätta den i tom kasse, Adam Persson tröstmålade i slutet av matchen och 4-6 till bortalaget och serieledarna Kristianstad.
 
Nu skiljer SJU poäng mellan Tingsryd/Troja (samma poäng, 38) och Nybro som har 31 poäng. Och det är NIO poäng att spela om, så det gäller att man på söndag visar varför man ska ta sig till Allettan. Ett Halmstad står för motståndet, ett lag som man förlorade hemma mot med 2-3.
 
------------------------
 
Lite resultat från J20 samt J18s matcher under föregående helg och nu i veckan:
 
J20
TAIF - Frölunda 6-3 (lördag 22/11)
TAIF - HV71 2-4 (söndag 23/11)

Målskyttar, TAIF - mot Frölunda:
Oscar Haaraoja, Viktor Nilsson, Yushiroh Hirano, Daniel Bohman, Erik Jönsson och Max Wedjesjö
 
Målskyttar, TAIF - mot HV71:
Oscar Haaraoja och Viktor Nilsson
 
Kommande match för J20:
Växjö (hemma) lördag 29/11, nedsläpp 13.00
 
J18
Kungälv - TAIF 7-8 (söndag 23/11)
TAIF - Frölunda 1-4 (torsdag 27/11)
 
Målskyttar, TAIF - mot Kungälv:
Alexander Heiver 2, Nils Carnbäck 2, Gustav Eriksson, Eddie Eriksson, Linus Lindholm och Rasmus Wilhelmsson
,
Målskytt, TAIF - mot Frölunda:
Tim Brattström
 
Kommande match för J18:
Mariestad (hemma) söndag 30/11, nedsläpp 16.00

Hockeyettan Södra: Inför dagens toppmöte mot KIK

 
Lite kort inför matchen-inlägg idag då Kristianstad gästar Nelson Garden Arena. 
 
Tingsryd saknar endast Jarkko, som dock är åter i full träning och kan förhoppningsvis vara med i några matcher i slutet så här på grundserien. Annars är Lennhammer tillbaka från sin skada och att Andreas Hörberg, andremålvakten efter några veckors skadefrånvaro är tillbaka. 
 
Man förlorade i det senaste mötet mot Kristianstad nere i Skåne med endast 2-1. Ett Kristianstad som offensivt har bra och duktiga spelare på den här nivån, dock är den defensiva delen inte lika lyckad som man hoppats på. 
 
Christoffer Lindholm, Benoit Doucet och Emil Sandin ligger bland dom fyra främsta i den totala poängligan, bara Tingsryds Markus Persson spräcker den trion att ligga i topp då Pajen ligger på en tredjeplats i poängligan.
 
Dom tre spelarna i Kristianstad ska man hålla ett öga på offensivt, även lånet från Almtuna, backen Philip Bruggisser är också en offensivt vapen som ifjol var i just Kristianstad.
 
Man är redan klara för Allettan och ska nu ta hem seriesegern, något som Tingsryd ska sätta käppar i hjulet på. Det skiljer 6 poäng mellan lagen och seger ikväll och TAIF har häng på seriesegern. 
 
Ni ser toppmötet på TAIFtv där jag tillsammans med J20-spelaren Johan Larsson som bisittare leder sändningen, 18.55 startar det igång - klicka här för att komma till sändningen
Visa fler inlägg