Veckan som gått: Två segrar och fortsatt serieledare

Inga inlägg dök upp under förra veckan förutom just Veckan som gått-inlägget. Hoppas ni verkligen ni har överseende med detta - med tanke på all publicitet TAIF får på andra håll i lokal och riksmedia känner man att det behövs inte skrivas före och efter varje match.

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Oskarshamn - Tingsryd 1-4
Västerås - Tingsryd 5-1
Vita Hästen - Tingsryd 2-3 efter förlängning

Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 23 p (4+19), 27 matcher
Niklas Johansson - 21 p (1+20), 27 matcher
Alexander Ruuttu - 15 p (9+6), 24 matcher

Powerplay:
16,33 % (10:e)

Boxplay:
83,33 % (5:e)

Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 13 matcher - 92,14 %
Johannes Jönsson, 16 matcher - 92,58 %

Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Matchen mot Oskarshamn kommenterade/skrev jag om i förra veckans inlägg.

Går vi in på fredagens match borta mot Västerås var det ett Tingsryd som inte var med från start och hemmalaget fick tidig 1-0 ledning som kom i powerplay - även tvåan satt för Västerås. TAIF kom in det tack vare ett mål i powerplay i slutet av perioden genom Filip Owesson.

Och man hade bud på en kvittering i den andra perioden men då kunde VIK göra två snabba mål och matchen var mer eller mindre körd och 4-1 på tavlan efter 40 minuters spel. Tredje perioden blev en avslagen period där dock Västerås gjorde 5-1 också innan matchen var över.

Till matchen mot Vita Hästen borta var det ett annat Tingsryd på isen som krigade otroligt mycket och hade en storspelande målvakt genom Jönsson i söndags. Hemmalaget skulle ta ledningen bara 31 sekunder in i andra period efter en mållös första period. Två kontringar inom 80 sekunder för TAIF gjorde så att man hade ledningen med 2-1 efter två perioder.

Kvitteringen kom i powerplay för hemmalaget och hela drabbningen gick till en förlängning där backen Drew Paris blev matchhjälte då bara minuten spelad satte segermålet.

Segern innebar att man befäster sin serieledning, bara två poäng före tvåan AIK som har 54 poäng på 27 spelade matcher. Just AIK väntar imorgon (onsdag) i Nelson Garden Arena - en seriefinal alltså, grymt häftigt.

Kommande matcher:
AIK (h) - onsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Sundsvall (b) - fredag 19.00 i Sundsvall Energi Arena
Asplöven (b) - söndag 16.00 i ICA Arena

-------------------------------------------------------------

I förra veckan så hade J18 två Smålandslag att ta sig an på hemmaplan. Växjö stod först på tur där man tog en storseger och vann med hela 7-3.

Målskyttar för TAIF var Erik Hansson 2, Oliver Nilsson 2, Hampus Andersson, Louis Petit och Tobias Henriksson.

Dock var det inte samma glädje efteråt när man tog sig an Oskarshamn i söndags där man åkte på en riktig stortorsk. Siffrorna slutade 7-1 till bortalaget Oskarshamn - Tingsryds ende målskytt var Anton Olsson.

Detta innebär att man ligger fortsatt på en tiondeplats med 16 inspelade poäng på 18 matcher.

Kommande matcher för J18 i veckan:
HV71 (b) - torsdag 19.00 i Kinnarps Arena
Kungälv (h) - söndag 16.00 i Nelson Garden Arena

J20 åkte på en förlust i sin enda match i förra veckan där man i lördags torskade med 1-4 hemma mot Vita Hästen. Målskytt för Tingsryd var Frank Landqvist.

Förlusten innebar att man ligger på en tredjeplats med 35 poäng efter 18 spelade matcher.

Kommande matcher för J20 i veckan:
HC Dalen (b) - lördag 15.30 Skandia Mäklarna Center
HockeyAllsvenskan, Juniorextra, Tingsryds AIF | |