It's All About TAIF tippar lag 9-14 i HockeyAllsvenskan

Då var det dags att sätta igång tippningen av HockeyAllsvenskan säsong 15/16. Kan noteras att trupperna är inte klara på alla håll så jag går efter det lagen har fått ihop men detta kommer vara min slutgiltiga tabell.

Vi börjar i bottenskiket med lag 9-14:

9. Asplöven (placering ifjol: 12)
Så har vi laget som lyckas alltid slå experterna på näsan år efter år då man nederlagstippas varje gång. Visserligen hamnade man på en tolfte plats ifjol men var med i PO-racet bra länge men man orkade inte hela vägen, men man undvek negativt kval återigen. Nyförvärven till detta året har man inte så mycket koll på, men Per Kenttä uppe i Haparanda kan vifta med sitt trollspö och hitta många intressanta spelare som oftast levererar. Colin Long, Kyle Jean på forwardssidan är några som måste leverera och Ronan Quemener måste spika igen på mv-sidan, men Samuel Ward som är back-up kan gå in och spika igen matcher åt Haparanda-laget. Man kommer vara med och slåss om en PO-plats tror jag men räcker inte hela vägen.

10. Tingsryd (Nykomling)
Tingsryd som gick halvknackigt under grundserien men tog sig till Allettan och tog sig även vidare till PO-spelet. Väl där visade man otrolig lagmoral då man mer eller mindre behållt hela stommen från året innan och placerade sig sen bland dom fyra främsta i kvalet. Till denna säsong har man behållt nästintill hela stommen och kryddat med några transatlanter i form av backarna Drew Paris och Kyle Hardy samt Denny Kearney och Eric Castonguay på forwardssidan. Dessa lirare måste leverera då dom är tilltänkta i dom två främsta kedjorna och i powerplay-spelet. Även mv-sidan är tillspetsad med Johannes Jönsson som ska kampera ihop med Wictor Ragnewall. Vill såklart placera laget högre vilket jag tror dom kan nå om transatlanterna lyckas, då blir det rolig säsong för dom grönvita fansen i dom småländska skogarna.

11. Sundsvall (Nykomling)
Ett lag från Medelpad som bara rusade igenom grundserien samt Allettan och fick direktplatsen till kvalserien vilket gjorde att man slapp PO-spelet. Det visade sig att man trots vilan under PO-spelet spelade till sig en plats till HockeyAllsvenskan i kvalet. Viktiga pjäser som Markus Kinisjärvi, Mathias Månsson, Johan Svedberg, Tommy Enström och framför allt målvakten Magnus Åkerlund är alla kvar vilket lär betyda en hel del. Lägg där till att man värvat in rutinerade forwarden Christian Söderström. Sundsvall kommer klara sig bra under denna säsong och kommer överraska en hel del lag - men räcker inte hela vägen för att skrälla sig till en PO-plats.

12. Timrå (placering ifjol: 10)
Mycket ungt i detta Timrå som hade ekonomiska bekymmer under fjolåret men redde ut det till slut. Nu satsar man som sagt mycket ungt och det är väl klokt av laget från Medelpad. Man hade behövt en mer stabil och rutinerad i kassen, man får förlita sig på 23-årige Johan Mattsson spika igen. Som sagt även backsidan väldigt ung, det är väl offensivt där Per Hallin, Oscar Johansson och Andreas Molinder är dom tre rutinerade rävarna som ska leda det här laget. Finns även bra kompetens i 21-årige forwarden Jeremy Boyce-Rotevall och man klara sig undan negativt kval med nöd och näppe denna säsong.

---------------------

13. Pantern (Nykomling)
Överraskningarnas lag i Hockeyettan i många år och frågan är om man lyckas överraska lagen i HockeyAllsvenskan. Nej, det tror jag nog inte, även om man har en meriterad tränare i Stephan ''Lillis'' Lundh ser det alldeles för tunt ut för att undvika negativt kval. Emil Sandin, Patrik Blomberg, Axel Wemmenborn var tre forwards som glänste i Hockeyettan med bra poängproduktion. Sandin är väl den enda av dom tre jag anser bli en poängspruta för Malmölaget denna säsong.

14. Almtuna (placering ifjol: 9)
Uppsala-laget Almtuna som ifjol överraskade en hel del lag och man var nära en PO-plats men hamnade på en nionde plats. Jag tror man denna säsong kommer få det tufft, det är just målvaktssidan som oroar lite, men ska sägas att Jonas Johansson har erfarenhet från fjolåret räcker det inte. Även anfallssidan ser det tunt ut där Victor Rollin-Carlsson, Martin Janohls och Emil Larsson får dra lasset. Defensiva delen är alldeles för ojämn i mitt tycke, man får rikta in sig på negativt kval till våren.

Detta var alltså första delen av tippningen av HockeyAllsvenskan, inom några dagar kommer jag ge mig på lag 1-8 också - så håll utkik här!