It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Hockey-VM: Bra VM för OEL och dags för Sverige att steppa upp - Ryssland väntar i kvartsfinal

 
Efter seger efter förlängning mot Schweiz med 2-1 och till slut seger över Frankrike med 4-2 är nu gruppspelet över och nu väntar större utmaningar i kvartsfinalen.
 
Gårdagens avgjordes det vilka skulle möta varandra när det gällde åtminstone 2:a och 3:e placerade lagen. Ryssland förlorade gårdagens match mot Finland efter straffar, vilket då betyder Ryssland kommer få möta Sverige i Ostrava. 
 
Finland får åka till Prag och får möta Tjeckien - övriga kvartsfinaler är Kanada - Vitryssland samt USA - Schweiz.
 
Om vi tittar på OELs VM så här långt så har han vart en av dom som övertygat mest tillsammans med Filip Forsberg, dessa två är också poängbäst i Tre Kronor. 
 
Oliver har så här långt 11 poäng (2+9) på 7 matcher vilket betyder han ligger på en fjärdeplats i den totala poängligan i hela VM, före är Evgeni Dadonov, Matt Duchene samt Jason Spezza som också har 11 poäng men fler antalet gjorda mål i detta fallet.
 
Men i backarnas poängliga leder Ekman-Larsson med fyra poängs marginal till tvåan i kanadensaren Aaron Ekblad och tredjeplacerade kanadensare Brent Burns.