It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Segertåget fortsätter

 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
BIK Karlskoga - Tingsryd 1-5
Tingsryd - Pantern 2-1
 
Match som redan spelats denna veckan:
IK Oskarshamn - Tingsryd 1-4 (tisdag)
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 22 p (4+18), 25 matcher
Niklas Johansson - 21 p (1+20), 25 matcher
Alexander Ruuttu - 14 p (9+5), 22 matcher
 
Powerplay:
16,30 % (9:a)
 
Boxplay:
85,26 % (4:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 12 matcher - 93,05 %
Johannes Jönsson, 14 matcher - 92,73 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Matchen mot BIK Karlskoga förra onsdagen slutade med en rejäl storseger med hela 5-1 där pallade för det tryck Karlskoga hade under första 10 minuterna. Men så fort första målet kom så rullade det sen på och tre tunga poäng denna onsdagskväll i Nobelhallen.
 
Tittar vi till Panternmatchen har jag inte mycket att säga om förutom om vad det jag hört att bortalaget Pantern lika gärna kunde vunnit matchen men Pajen blev segerskytt i tredje perioden.
 
Och ikväll så stod Oskarshamn på programmet och man låg under med 1-0 efter första perioden och gjorde två mål under dom sista fem minuterna av andra perioden. Enberg kvitterade och Ruuttu kunde ge laget ledningen med 2-1 med 21 sekunder kvar av perioden. Ruuttu avgjorde mer eller mindre när 10 minuter av tredje gått och snyggt satte 3-1. Drew Paris satte 4-1 i tom kasse 1 ½ minut kvar av matchen och spiken i kistan därmed.
 
Detta innebar också sjunde raka segern för dom grönvita. Härnäst väntar serietrean Västerås borta på fredag - därefter Vita Hästen i Himmelstalundshallen på söndag. Två tuffa matcher att vänta alltså.
 
Kommande matcher:
Västerås (b) - fredag 19.00 i ABB Arena
Vita Hästen (b) - söndag 16.00 i Himmelstalundshallen
 
--------------------------------------------------------------------
 
I förra veckan så segrade J18 på hemmaplan i Nelson Garden Arena mot jumbon Mariestad. Segersiffrorna skrevs till hela 8-3 och en viktig seger för grabbarna, såklart.
 
Målskyttar i matchen: Elias Gunnarsson 2, Robin Wernström-Palmqvist, Anton Bengtsson, Anton Olsson, Louis Petit och Lukas Fransson
 
Och med gott självförtroende åkte man i söndags till Ljungby Arena för derbyt mot Troja. En match man tyvärr förlorade med hela 7-3 till slut - målskyttar i den matchen för TAIFs del var Erik Hansson, Ludwig Nordqvist och Felix Snaula.
 
Kommande matcher för J18 i veckan:
Växjö (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Oskarshamn (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
J20 gör som A-laget och fortsätter rada upp segrar - i förra veckan så slog man Oskarshamn på tisdagen med 2-0 där Lukas Hansson var segerorganisatör då han gjorde båda målen i matchen.
 
Tranås borta var det i lördags - en match som man också kunde vinna med 5-2 där målskyttar för Tingsryd var Tobias Henriksson, Rene Geier, Frank Landqvist, Rasmus Wilhelmsson och Frans Engrup.
 
Kommande matcher för J20 i veckan:
Vita Hästen (h) - lördag 16.00 i Nelson Garden Arena
 

HockeyAllsvenskan: Tung seger i toppmötet mot Karlskoga

      
 
Tingsryd hade bara backen Kevin Ekman-Larsson (snart i spel igen) samt forwarden Oscar Holst på skadelistan inför matchen igår.
 
BIK Karlskoga stod för motståndet och hemmalaget inledde starkast men Jönsson som var magnifik i kassen och stod pall för trycket dom hade första 10 minuterna.
 
Istället så gick dom grönvita på attack då Castonguay hittade en fri Markus Persson som stänkte dit 1-0 efter 13 minuters spel.
 
Ledningen behöll man perioden ut trots att Karlskoga tryckte på för en kvittering utan resultat.
 
Andra perioden började med att TAIF fick med sig en utvisning och fick spela powerplay i fyra minuter. Ett powerplay som bara bli bättre och bättre för Johnson satte dit 2-0 efter sex minuter av andra. Kearney kunde efter en retur raka in 3-0 bakom Karlskoga-keepern bara 1.30 efter andra målet.
 
Karlskoga försökte och var nära ett antal gånger under period två men Jönsson var rena väggen denna afton. Det slutade i att bortalaget utökade ledningen då Högberg kom direkt från utvisningsbåset i friläge och fintade av målvakten och satte fyran.
 
13.11 stod klockan på då och det var inte alls slut där - 5-0 skulle komma genom Alexander Ruuttu som sprätte upp pucken i krysset bara några minuter efter 4-0.
 
Efter 40 minuter var det 25-15 i skott och 0-5 på resultattavlan - man fick gnugga sig i ögonen så att detta verkligen är på riktigt. Så underbart spel av dom grönvita och så effektiva man var i avsluten - magiskt!
 
Period tre spelades mer eller mindre av och kändes väldigt avslaget där Karlskoga fick vinna sista perioden och spräcka Jönssons nolla.
 
Lite trist med tanke på Jönssons spel under hela matchen - kanske tar i, men han var rena guden i målet i Nobelhallen denna onsdagskväll. Han förtjänade att få hålla nollan med tanke på vilka chanser Karlskoga hade under matchen.
 
Med denna segern i hamn och räknar vi in torsdagens resultat också där tvåan AIK förlorade mot Timrå samt trean Västerås vann.
 
Då kan vi nog inte hitta en tabell där in princip dom flesta lagen spelat lika många matcher (23) - undantag för Oskarshamn som spelat 24 och Mora som spelat 22. Vilket ni då räknat ut i och med kvällens resultat att Tingsryd är i serieledning med två poäng mer än AIK och fyra poäng före Västerås.
 
Imorgon väntar Malmö-laget IK Pantern på hemmaplan för dom grönvita - se till att vara på plats i NGA och skippa fredagsmyset i TV-soffan och njut av serieledarna Tingsryd när dom lirar underbar hockey!

Silly Season: Hårde glade Hardy får lämna TAIF

Bild tagen från: TAIFs hemsida
Får lämna. Den hårde snabbe skridskoskicklige backen Kyle Hardy får lämna Tingsryd.
 
I ett pressmeddelande på hemsidan så går Tingsryds AIF ut med att Kyle Hardy får lämna med omedelbar verkan. Anledningen är att Kyle inte presterat det man anser från föreningens sida, så det är på helt sportsliga grunder att han får lämna Tingsryds AIF.
 
Han kom från franska ligan och laget Chamonix till TAIF inför den här säsongen, Kyle gjorde 4 poäng på sina 20 matcher i den grönvita tröjan. En spelare som man bekantat sig med och är en trevlig och glad lirare som var öppen med att få snacka med fansen.
 
Jag är en av dom som kommer sakna han såklart då man fick kontakt med Kyle vid sidan om hockeyn. Men förstår såklart TAIFs beslut att släppa han. I och med att man har så många backar som man har nu platsar han inte i dom två första femmorna.
 
 
Visa fler inlägg