''Här är serieledarna Tingsryd''

Bild tagen från dagens mittuppslag i Sportbladet.

''Här är serieledarna Tingsryd''

Ja, det skanderade Gröna Brigaden alltså efter gårdagens storseger mot Björklöven.

Man hade inte mycket att klaga under matchen igår i Nelson Garden Arena. Dryga nio minuter in i period nummer ett hade Patrik Nilsson gett dom grönvita ledningen i matchen. Fem minuter senare small det till - denna gång i spel i numerärt överläge då Denny Kearney utökade ledningen för hemmalaget.

Det var verkligen ett revanschsuget Tingsryd som kom ut och visade att denna matchen ska vi ta hem inför 2 001 åskådare i Nelson Garden Arena.

I den andra perioden så fortsatte målskyttet och även PP-spelet att rulla på. Bara två minuter in så satte Denny Kearney sitt andra mål och TAIFs tredje mål för kvällen, det kom i spel fem mot tre dessutom.

Drew Paris kunde i spel fem mot fyra dunka in 4-0 - då bytte Björklöven målvakt i ett försök att väcka laget. Man fick lite utdelning på det för reduceringen kom sju minuter gånget i andra. Bortalaget fick energi och skapade bra lägen där man hade två ramträffar under deras offensiva tryck.

När man kände att det började brännas för ytterligare en reducering från bortalaget så kom det ack så viktiga spiken i kistan. Alexander Ruuttu satte dit 5-1 bara några minuter kvar av perioden.

Sedan till den tredje perioden fortsatte målen rulla in trots allt, sexan kom genom Adam Persson fyra minuter in i tredje akten. Fyra minuter senare tröstmålade Björklöven till 6-2 - Högberg fick avsluta målskyttet med att göra 7-2 i spel fem mot fyra med halva perioden spelad.

En riktig urladdning då man åkte på torsk med 5-1 borta mot Björklöven. Sen att TAIF fick PP-spelet att funka var otroligt viktigt - hela fyra av sju mål föll i numerära överlägen.

I och med Västerås förlust hemma mot BIK Karlskoga med 0-1 så tar sig Tingsryd upp i serieledning med en match mer spelad och en poäng mer än tvåan AIK.

Såklart en underbar känsla för alla TAIF-supportrar att vakna upp till som serieledare. Men ny match imorgon, torsdag då man åker idag upp till Medelpad för att ta sig an Timrå.

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |