HockeyAllsvenskan: Tung seger i toppmötet mot Karlskoga

Tingsryd hade bara backen Kevin Ekman-Larsson (snart i spel igen) samt forwarden Oscar Holst på skadelistan inför matchen igår.

BIK Karlskoga stod för motståndet och hemmalaget inledde starkast men Jönsson som var magnifik i kassen och stod pall för trycket dom hade första 10 minuterna.

Istället så gick dom grönvita på attack då Castonguay hittade en fri Markus Persson som stänkte dit 1-0 efter 13 minuters spel.

Ledningen behöll man perioden ut trots att Karlskoga tryckte på för en kvittering utan resultat.

Andra perioden började med att TAIF fick med sig en utvisning och fick spela powerplay i fyra minuter. Ett powerplay som bara bli bättre och bättre för Johnson satte dit 2-0 efter sex minuter av andra. Kearney kunde efter en retur raka in 3-0 bakom Karlskoga-keepern bara 1.30 efter andra målet.

Karlskoga försökte och var nära ett antal gånger under period två men Jönsson var rena väggen denna afton. Det slutade i att bortalaget utökade ledningen då Högberg kom direkt från utvisningsbåset i friläge och fintade av målvakten och satte fyran.

13.11 stod klockan på då och det var inte alls slut där - 5-0 skulle komma genom Alexander Ruuttu som sprätte upp pucken i krysset bara några minuter efter 4-0.

Efter 40 minuter var det 25-15 i skott och 0-5 på resultattavlan - man fick gnugga sig i ögonen så att detta verkligen är på riktigt. Så underbart spel av dom grönvita och så effektiva man var i avsluten - magiskt!

Period tre spelades mer eller mindre av och kändes väldigt avslaget där Karlskoga fick vinna sista perioden och spräcka Jönssons nolla.

Lite trist med tanke på Jönssons spel under hela matchen - kanske tar i, men han var rena guden i målet i Nobelhallen denna onsdagskväll. Han förtjänade att få hålla nollan med tanke på vilka chanser Karlskoga hade under matchen.

Med denna segern i hamn och räknar vi in torsdagens resultat också där tvåan AIK förlorade mot Timrå samt trean Västerås vann.

Då kan vi nog inte hitta en tabell där in princip dom flesta lagen spelat lika många matcher (23) - undantag för Oskarshamn som spelat 24 och Mora som spelat 22. Vilket ni då räknat ut i och med kvällens resultat att Tingsryd är i serieledning med två poäng mer än AIK och fyra poäng före Västerås.

Imorgon väntar Malmö-laget IK Pantern på hemmaplan för dom grönvita - se till att vara på plats i NGA och skippa fredagsmyset i TV-soffan och njut av serieledarna Tingsryd när dom lirar underbar hockey!
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |