Veckan som gått: BORTA bra - HEMMA bäst

Inga inlägg förutom en krönika har kommit upp under veckan och inget om matcherna som vart. Men man har mycket att stå i vid sidan om också - men nu kommer återigen ett inlägg om veckan som gått.

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Björklöven - Tingsryd 5-1
AIK - Tingsryd 2-3

Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 15 p (4+11), 19 matcher
Niklas Johansson - 12 p (1+11), 19 matcher
Jonathan Johnson - 10 p (7+3), 19 matcher

Powerplay:
8,70 % (14:e)

Boxplay:
84,72 % (5:a)

Kommentarer angående matcherna förra veckan:
En match som jag själv inte såg från början p.g.a jobb var matchen i fredags mot Björklöven i T3 Center. När jag till tredje perioden så stod det 4-1 på resultattavlan i Umeå. Och fick höra att man fått ett felaktigt matchstraff på Alexander Ruuttu i slutet av första perioden vilket gjorde man fick spela boxplay i fem minuter och i vevan även en tvåminutare också. Det gjorde att orken inte riktigt fanns hos dom grönvita under resten av matchen.

Går vi till matchen igår på Hovet där Tingsryd fick möta ett obesegrat AIK i sin hemmaborg (tagit sju raka segrar). Men man kom ut som man ska göra efter en förlust också - man bara körde och fick tidigt ledningen genom Castonguay. Senare i perioden kunde Patrik Nilsson (som lirade endast 16 sek.) gjorde 2-0 i boxplay. AIK var helt vilsna under två perioder och TAIF hade bud på mer då man under första hade tre stolpträffar också.

Castonguay hade innan sista perioden utökat ledningen till 0-3 och vinst låg i luften.

Och till tredje perioden fick Solnalaget tidigt kontakt genom reducering 1-3, sen fortsatte man att trycka på men TAIF stod emot bra och även en stabil Johannes Jönsson i kassen stod emot det riktigt bra. Då mot slutet kom nästa reducering till 2-3 från dom svartgula - man tog ut målvakten från AIKs sida i jakten på kvittering.

Det var ytterst nära men många uppoffringar och täckta skott och stabil Jönsson gjorde att TAIF tog alla tre pinnarna hem till Småland.

I och med detta placerar man sig bara två poäng bakom topp 2-lagen AIK och Västerås, d.v.s på en tredjeplats med 36 inspelade poäng på 19 matcher - en match mindre än Västerås.

Inkluderar man alla fyra bortamatcher man vart iväg på har man tagit sju av tolv poäng - vilket får ses som klart godkänt med tanke på vilka lag man mött också.

Kommande matcher för Tingsryd:
Björklöven (h) - Imorgon (tisdag) 19.00 i Nelson Garden Arena
Timrå (b) - torsdag 19.00 i Timrå Isstadion
Almtuna (h) - söndag 16.00 i Nelson Garden Arena
-------------------------------------------------------------------

J18 är det dags att gå vidare med då. Och man hade i veckan bara en match på spelschemat och det var Borås borta. En match som var riktigt jämn där det stod 2-2 efter 40 minuters spel. Där var Borås lite starkare och vann med 4-2 och därmed tog alla tre pinnarna.

Målskyttar för Tingsryd var Tobias Henriksson och Hampus Andersson.

J18 placerar sig på en tiondeplats med 10 poäng efter 12 spelade matcher.

Kommande matcher för J18 i veckan:
Linköping (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Frölunda (b) - söndag 16.00 i Frölundaborg Isstadion

J20 hade två matcher på programmet i förra veckan. Skövde och Billingehov åkte man upp till på tisdag och bärgade hem tre poäng i och med en komfortabel 5-1-seger.

Målskyttar för Tingsryd i den matchern var Oliver Nilsson 2, Markus Grönwall, Lukas Hansson och Tim Brattström.

I lördags så väntade hemmamatch mot Mariestad där man vann med klara 4-0 efter mål av Frank Landqvist x 2, Rene Geier och Tobias Henriksson.

Efter dessa två klara segrar mot västgöta-lagen så placerar sig J20 på en tredjeplats med 23 poäng efter 13 spelade matcher.

Kommande matcher för J20 i veckan:
Mölndal (b) - Imorgon (tisdag) 19.00 i Åby Ishall
Nässjö (b) - lördag 13.30 i Höglandsrinken

HockeyAllsvenskan, Juniorextra, Tingsryds AIF | |
#1 - - Läktarproffset:

Ja helt fel ute på utvisningen var han inte på Ruuttu.
Hög klubba rött i fejan , oavsett resultat skulle det vara minst 2+2 , nu fick ha för missconduct , dvs tjafs med. Så snacket fixade han ju själv.

Hur som helst 2+2 hade bara blivit en minut mindre och förmodligen inte gjort större skillnad.

Annars starkt jobbat mot AIK!
Enda riktiga AIK och på Hovet dessutom.

Löven går för 3p borta mot TAIF i ALLA HETER Nelson Árena.