Veckan som gått: Den starka LAGMORALEN

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - Björklöven 7-2
Timrå - Tingsryd 1-3
Tingsryd - Almtuna 3-2

Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 19 p (4+15), 22 matcher
Niklas Johansson - 16 p (1+15), 22 matcher
Filip Owesson - 13 p (6+7), 22 matcher

Powerplay:
15,66 % (9:a)

Boxplay:
85,39 % (4:a)

Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 11 matcher - 92,73 %
Johannes Jönsson, 12 matcher - 92,05 %

Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Lagmoralen har funnits där i match efter match veckan som vart, men självklart har den funnits där hela tiden. Men man visade på en otrolig moral - man tog en rejäl revansch där hela FYRA powerplay-mål gjordes mot Björklöven som besegrades med 7-2.

Tittar vi på Timråmatchen där man i tredje perioden har en 3-1 ledning och behåller den också utan ett enda skott på mål i sista akten. Man täcker otroligt mycket skott och hade full kontroll trots tryck från Timrås sida som sköt 17 skott mot Ragnewall i sista perioden. 31-11 slutade skotten och ett mål i varje spelform blev det för TAIF.

Spel i numerärt underläge, spel fem mot fem och spel i numerärt överläge gjordes dom tre målen. Forslund, Åkesson och Owesson var dom som stänkte in målen för Tingsryd uppe i Medelpad.

Går vi till gårdagens moralseger hemma mot tuffa Almtuna som Tingsryd haft svårt mot genom åren i HockeyAllsvenskan. Torsk uppe i Uppsala blev alltså seger i Nelson Garden Arena där man första halvan av matchen inte alls var på tårna. Däremot kunde man äta ikapp det 0-2 underläge man hamnat i, Pajen reducerade i andra och i tredje fullbordades vändningen.

Owesson styr in Paris skott i powerplay och med drygt sju minuter kvar av perioden kunde Ruuttu avgöra efter en läcker framspelning av Sihvonen göra segermålet (3-2) och tre tunga poäng bärgades. En riktig MORALSEGER som man visade prov på.

Det innebär också att man är fortsatt serieledare med två poäng ner till tvåan AIK som har en match mindre spelad än Tingsryd.

Kommande matcher:
BIK Karlskoga (b) - onsdag 19.00 i Nobelhallen
Pantern (h) - fredag 19.00 i Nelson Garden Arena

-------------------------------------------------------------

J18s vecka har vart blytung då man mött två av dom lagen som ligger i topp 5-skiktet som knappt alls förlorat några matcher. Linköping hemma stod på programmet i torsdags där åkte på en förlust med hela 1-13!, målet av Tingsryd gjordes av Oskar Sjögren.

Frölunda borta var på agendan under gårdagen (söndags) där man höll målen nere under dom två första perioderna då det stod 3-1 till hemmalaget. Men i tredje och sista perioden gjorde GBG-laget ett rejält ryck då man gjorde tre mål och vann alltså med 6-1. Oliver Nilsson blev målskytt för dom grönvita i denna matchen.

Dom här förlusterna innebar att man fortsätter ligga på sin tionde plats med 10 poäng inspelade på 14 matcher.

Kommande matcher för J18 i veckan:
Mariestad (h) - 19.00 i Nelson Garden Arena
Troja/Ljungby (b) - 12.00 i Ljungby Arena

J20 däremot har fått upp ångan och levererade segrar under förra veckan. Mölndal borta stod på programmet som började i tisdags, en match som spelades i tisdags där dom grönvita tog tre tunga poäng mot serieledarna. Siffrorna skrevs till 4-1 i TAIF-favör. Lukas Hansson, 3 samt Frans Engrup blev målskyttarna i den matchen.

Nässjö borta var det i lördags där man slog Smålandslaget med siffrorna 5-1. Målskyttarna för TAIF i matchen blev Marcus Jexby, Lukas Hansson, Tim Brattström, Oliver Nilsson och Rene Geier.

Dessa vinster innebär att man trots allt ligger kvar på sin tredjeplats med sina 29 poäng på 15 spelade matcher.

Kommande matcher för J20 i veckan:
Oskarshamn (h) - tisdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Tranås (b) - lördag 14.00 i Stiga Arena