Veckan som gått: Segertåget fortsätter

 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
BIK Karlskoga - Tingsryd 1-5
Tingsryd - Pantern 2-1
 
Match som redan spelats denna veckan:
IK Oskarshamn - Tingsryd 1-4 (tisdag)
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 22 p (4+18), 25 matcher
Niklas Johansson - 21 p (1+20), 25 matcher
Alexander Ruuttu - 14 p (9+5), 22 matcher
 
Powerplay:
16,30 % (9:a)
 
Boxplay:
85,26 % (4:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 12 matcher - 93,05 %
Johannes Jönsson, 14 matcher - 92,73 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Matchen mot BIK Karlskoga förra onsdagen slutade med en rejäl storseger med hela 5-1 där pallade för det tryck Karlskoga hade under första 10 minuterna. Men så fort första målet kom så rullade det sen på och tre tunga poäng denna onsdagskväll i Nobelhallen.
 
Tittar vi till Panternmatchen har jag inte mycket att säga om förutom om vad det jag hört att bortalaget Pantern lika gärna kunde vunnit matchen men Pajen blev segerskytt i tredje perioden.
 
Och ikväll så stod Oskarshamn på programmet och man låg under med 1-0 efter första perioden och gjorde två mål under dom sista fem minuterna av andra perioden. Enberg kvitterade och Ruuttu kunde ge laget ledningen med 2-1 med 21 sekunder kvar av perioden. Ruuttu avgjorde mer eller mindre när 10 minuter av tredje gått och snyggt satte 3-1. Drew Paris satte 4-1 i tom kasse 1 ½ minut kvar av matchen och spiken i kistan därmed.
 
Detta innebar också sjunde raka segern för dom grönvita. Härnäst väntar serietrean Västerås borta på fredag - därefter Vita Hästen i Himmelstalundshallen på söndag. Två tuffa matcher att vänta alltså.
 
Kommande matcher:
Västerås (b) - fredag 19.00 i ABB Arena
Vita Hästen (b) - söndag 16.00 i Himmelstalundshallen
 
--------------------------------------------------------------------
 
I förra veckan så segrade J18 på hemmaplan i Nelson Garden Arena mot jumbon Mariestad. Segersiffrorna skrevs till hela 8-3 och en viktig seger för grabbarna, såklart.
 
Målskyttar i matchen: Elias Gunnarsson 2, Robin Wernström-Palmqvist, Anton Bengtsson, Anton Olsson, Louis Petit och Lukas Fransson
 
Och med gott självförtroende åkte man i söndags till Ljungby Arena för derbyt mot Troja. En match man tyvärr förlorade med hela 7-3 till slut - målskyttar i den matchen för TAIFs del var Erik Hansson, Ludwig Nordqvist och Felix Snaula.
 
Kommande matcher för J18 i veckan:
Växjö (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Oskarshamn (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
J20 gör som A-laget och fortsätter rada upp segrar - i förra veckan så slog man Oskarshamn på tisdagen med 2-0 där Lukas Hansson var segerorganisatör då han gjorde båda målen i matchen.
 
Tranås borta var det i lördags - en match som man också kunde vinna med 5-2 där målskyttar för Tingsryd var Tobias Henriksson, Rene Geier, Frank Landqvist, Rasmus Wilhelmsson och Frans Engrup.
 
Kommande matcher för J20 i veckan:
Vita Hästen (h) - lördag 16.00 i Nelson Garden Arena
 
HockeyAllsvenskan, Juniorextra, Tingsryds AIF | |
Upp