Tingsryd knäckte Leksand efter straffar

Efter onsdagens straffseger mot Mora i Smidjegrav Arena så var det dags igen för ännu ett möte med ett lag från Dalarna.

Tegera Arena var platsen och Leksand var laget som stod på andra sidan för att ta sig an det grönvita laget.

I första perioden så var det chanser åt båda hållen där Leksand och Tingsryd höll jämna steg med varandra och där målvakterna höll tätt efter 20 minuters spel.

Men till akt nummer två var det Tingsryd som mer och mer tog över matchen och hade många tillfällen att stänka dit både en eller två puckar i kassen. Dock blev det utan resultat och det var fortsatt mållöst efter 40 minuters kamp på isen mellan dessa två lag.

Tredje perioden kunde inte börja bättre för dom grönvita då Markus Persson efter bara minuten kunde läckert lägga upp ledningsmålet i nättaket för Tingsryd. Och det var bud på ännu mer mål från Tingsryds sida men man lyckades inte helt enkelt.

Utvisningen drabbade Tingsryd med bara fyra minuter efter ledningsmålet. Leksand kunde när minuten gått av PP-spelet kvittera till 1-1.

Matchen gick mot en förlängning som blev mållös och straffar fick återigen avgöra för Tingsryds del. Man gick även denna gång segrande ur striden då Jonathan Johnson på den femtonde straffen stänkte dit den. När hemmalaget missade sin efteråt stod det klart att återigen gick bonuspoängen till TAIF.

Fyra av sex poäng möjliga på Dalaturnéen får ses som väl godkänt - själv hoppades jag vi kunde nypa någon pinne bara. Men när laget spelar som dom gör nu stoppar inget dom nu - vilken moral det finns i laget.

Detta innebär att man placerar sig på en tredjeplats i en haltande tabell och har 33 inspelade poäng på sjutton matcher.

Härnäst väntar ett litet uppehåll då man inte förrän nästa fredag åker på nästa turné - då blir det Björklöven och AIK som står på programmet!

Krigarseger när TAIF vann mot Mora efter straffar

Tingsryd som kom till spel utan backarna Kevin Ekman-Larsson och Robin Olsson samt forwarden Joakim Högberg kom inte riktigt upp i början av matchen.

Boxplayspelet funkade som en smäck under hela matchen även om Mora skapade några heta chanser men Ragge var tät i kassen ikväll. Mållös första period där Mora var närmast mål blev det desto lite mer målrikt i inledningen av andra perioden.

F.d TAIF-spelaren Jacob Nilsson kunde ge hemmalaget ledningen med 1-0 och bara minuter senare så var det också 2-0 på resultattavlan. Därefter tog man time-out i Tingsryd och fick chansen nästan direkt efter i powerplay utan att lyckas.

Även PP-spelet var undermåligt, farten och passningsspelet var verkligen inte där - något som måste bli bättre om man ska titta på något som behöver förbättras.

Inga mer mål föll i den andra perioden och uppryckning krävdes från dom grönvita i sista perioden. Och man kom verkligen ut och körde på ett helt annat sätt, man fick tidigt in en reducering genom Drew Paris.

Man tryckte på från Tingsryd utan att lyckas men mot slutet så kunde man till slut när man tagit ut Ragnewall spela 6 mot 5 och Ruuttu hittade Owesson ren framför kassen. Kvitterat, 2-2 med bara 39 sekunder kvar av matchen - en poäng bärgad och det gick till förlängning.

Mållös förlängning gick därmed till straffar där Éric Castonguay satte sin straff i tredje omgången (Owesson satte en i första omgången). Ragge tog två av tre straffar vilket innebar att man fixade bonuspoängen - 2 friska poäng efter underläge med 0-2.

En riktig krigarseger från Tingsryds sida och på fredag väntar nästa dala-lag, nämligen Leksand som ikväll vann med 1-0 hemma mot Pantern.

Segern innebar att Tingsryd befäste sin femteplats och har 31 inspelade poäng på 16 matcher.

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

Två spelare tillbaka i laget till lördagens match

Till lördagens match hemma mot Asplöven så är det två spelare som är tillbaka i laget igen.

Backen Adam Åkesson som vart hand/fingerskadad ett bra tag är nu fit for fight igen och när det gäller forwarden Kari Sihvonen så är han tillbaka efter sin avstängning. Två spelare som kommer att höja laget efter torsdagens bleka insats hemma mot Sundsvall.

En annan som inte är redo för spel än är Markus Persson som fortsatt är sjuk

Självklart är man kritisk för hur spelet såg ut igår men det kommer att finnas sådana matcher där laget inte alltid 100 % laddade för match och vilja att göra jobbet. Vi ska absolut vara mycket nöjda med hur poängen har trillat in på kontot, 26 inspelade på 14 matcher och en femteplats i tabellen med några matcher mindre spelade än vissa lag dessutom.

Om vi tittar till motståndaren, Asplöven kommer man till Tingsryd med en 1-5 torsk i baken mot Pantern. Något man vill revanschera sig mot det grönvita laget.

Men jag tror främst TAIF vill göra en betydligt bättre insats man gjorde senast mot Asplöven. Då slutade med 0-6 i baken uppe i Haparanda för lite mer än en månad sen nu. Jag själv vill givetvis se ett mer hungrigt TAIF mot Asplöven än senaste mötet lagen emellan - såklart.

Dock känns det som att ALLA supportrar vill se en uppryckning från laget imorgon när man lirar.

En uppmaning till ALLA Tingsrydsbor - ta er till hallen och stötta vårat grönvita gäng till seger och upplev den härliga stämningen LIVE!