Tingsryd knäckte Leksand efter straffar

Efter onsdagens straffseger mot Mora i Smidjegrav Arena så var det dags igen för ännu ett möte med ett lag från Dalarna.

Tegera Arena var platsen och Leksand var laget som stod på andra sidan för att ta sig an det grönvita laget.

I första perioden så var det chanser åt båda hållen där Leksand och Tingsryd höll jämna steg med varandra och där målvakterna höll tätt efter 20 minuters spel.

Men till akt nummer två var det Tingsryd som mer och mer tog över matchen och hade många tillfällen att stänka dit både en eller två puckar i kassen. Dock blev det utan resultat och det var fortsatt mållöst efter 40 minuters kamp på isen mellan dessa två lag.

Tredje perioden kunde inte börja bättre för dom grönvita då Markus Persson efter bara minuten kunde läckert lägga upp ledningsmålet i nättaket för Tingsryd. Och det var bud på ännu mer mål från Tingsryds sida men man lyckades inte helt enkelt.

Utvisningen drabbade Tingsryd med bara fyra minuter efter ledningsmålet. Leksand kunde när minuten gått av PP-spelet kvittera till 1-1.

Matchen gick mot en förlängning som blev mållös och straffar fick återigen avgöra för Tingsryds del. Man gick även denna gång segrande ur striden då Jonathan Johnson på den femtonde straffen stänkte dit den. När hemmalaget missade sin efteråt stod det klart att återigen gick bonuspoängen till TAIF.

Fyra av sex poäng möjliga på Dalaturnéen får ses som väl godkänt - själv hoppades jag vi kunde nypa någon pinne bara. Men när laget spelar som dom gör nu stoppar inget dom nu - vilken moral det finns i laget.

Detta innebär att man placerar sig på en tredjeplats i en haltande tabell och har 33 inspelade poäng på sjutton matcher.

Härnäst väntar ett litet uppehåll då man inte förrän nästa fredag åker på nästa turné - då blir det Björklöven och AIK som står på programmet!

Visa fler inlägg