LAGET gjorde det möjligt - finalplatsen säkrad

Ja, nu är det definitivt KLART. Och ja, hoppsan sa - jag har vaknat ur ide igen, kors i taket.

Efter debaclet i Timrå Isstadion förra onsdagen besegrade man Almtuna efter straffar. Det krävdes bara nu en poäng för att säkra den där finalplatsen mot AIK. Karlskoga stod för motståndet och det var hemmalaget som gick fram till en 2-0 ledning tidigt.

Reducering från herr Högberg kom senare under perioden och en mållös andra period ledde till en tredje period som Tingsryd visade upp sin styrka.

Högberg var påpassligt framme återigen och kvitterade för det grönvita LAGET. Kari Sihvonen kunde sedan med fyra och en halv minut kvar ge det grönvita LAGET ledningen med 3-2 - sen ett höstlöv från Kearney gjorde så att segersiffrorna skrevs till 4-2 för detta LAG.
Detta innebär att detta LAG är helt klart för en allsvensk final mot AIK med start 1 mars i Nelson Garden Arena. Det kan vi konstatera redan då Tingsryd oavsett om man hamnar två eller etta börjar hemma p.g.a AIK dela arena med Djurgården som har match den dagen.

Och det är många som jag läst på Twitter menar på att denna säsongen på HockeyAllsvenskan just för att Tingsryd ligger uppe i toppen bland annat och att förväntade topplagen har floppat.

Men man behöver ett LAG som kan klara av detta - det skapade Tingsryd - ett LAG. Känns faktiskt som inget kan sätta stopp för denna maskin som ångar på. Bortamatcher mot Karlskoga brukar som oftast vara tuffa och sluta med förlust.

Nu har vunnit båda bortamatcherna efter full tid med en målskillnad på 9-3 - ett tecken på att detta LAG är något alldeles extra. Man bara kör på med sitt koncept och alla spelarna köper det, såväl svensk som transatlant köper denna idé.

Men nu har man alltså tre matcher, en hemma och två borta. Tre poäng upp till AIK som har serieledningen - så återstår att se om man knäpper 08-laget på serieledningen. I vilket fall kommer man spela final mot direktkval till SHL - smaka på den hör ni!

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |