It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Bra hockeyvecka för TAIF

 
Det har vart en riktigt bra hockeyvecka för våra TAIF-lag (A-lag, J20, J18) och sen kommer jag också i inlägget med lite intressant fakta kring TAIF i HockeyAllsvenskan.
 
Matchen för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - Oskarshamn 2-1
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 32 p (9+23), 39 matcher
Niklas Johansson - 27 p (3+24), 39 matcher
Markus Persson - 22 p (9+13), 37 matcher
 
Powerplay:
14,89 % (12:a)
 
Boxplay:
84,17 % (3:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 16 matcher - 92,58 %
Johannes Jönsson, 25 matcher - 92,98 %
 
Kommentarer angående matchen i förra veckan:
Om jag ska ge en liten kort kommentar om matchen i lördags som var en tillknäppt tillställning där det dock fanns chanser. Det var tajt och jämnt mellan lagen där målvakterna nästintill spikade igen. Markus Persson blev segerskytt då han i den tredje perioden skickade in pucken mot mål och letade sig bakom Oskarshamns-målvakten. Detta innebär att man befäster sin serieledning med att ha fyra poäng ner till tvåan AIK.
 
Lite intressant fakta:
Jag gick igenom alla matcher TAIF spelat så här långt och kollade hur skottstatistiken vart i match efter match. Man har alltså spelat 39 matcher och 19 av dom matcher har man förlorat skotten, varav 17 har man vunnit matchen trots man förlorat i skottstatistiken.
 
Minst skott sköt man borta mot Timrå (11 skott) där man lyckades vinna med 3-1. Näst minst skott var senast hemma mot Oskarshamn där man sköt 14 skott och vann matchen med 2-1. Bara intressant fakta för statistiknörden som vill läsa.
 
Kommande match:
Vita Hästen (h) - söndag 16.00 i Nelson Garden Arena
 
--------------------------------------------------------------------
 
J18 har i denna vecka bara spelat en match denna vecka och detta mot rivalen Växjö hemma i torsdags. En match där jag tycker Tingsryd tog tag i taktpinnen och höll sen i den matchen igenom. Trots det blev det en jämn kamp där hemmalaget höll undan och vann med 4-3 och tog tre viktiga poäng.
 
Målskyttar: Tobias Henriksson, Erik Hansson, Anton Olsson & Lukas Fransson
 
Kommande match för J18 i veckan:
Oskarshamn (b) - söndag 15.30 i Be-Ge Hockey Center
 
Och så till J20 som också som J18 bara spelat en match denna veckan. Nässjö hemma stod på programmet i lördags. En match som man hade förtvivlat svårt att få in pucken bakom Nässjö-keepern. Trots över 60 skott blev det bara 2 poäng då man kunde vinna efter straffar - resultatet blev 2-1.
 
Målskyttar: Rasmus Wilhelmsson & Lukas Hansson (avg. straff)
 
Kommande match för J20 i veckan:
Oskarshamn (b) - lördag 14.00 i Be-Ge Hockey Center

Veckan som gått: Tillbaka på vinnarspåret även 2016

 
 
Nu är jag tillbaka och ska ge mig ett försök att uppdatera vecka efter vecka som går för vårt A-lag samt juniorlagen.
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - BIK Karlskoga 1-3
Pantern - Tingsryd 2-0
 
Match som redan spelats denna veckan:
Tingsryd - Västerås 3-2 (måndag)
 
Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 32 p (9+23), 38 matcher
Niklas Johansson - 26 p (4+22), 38 matcher
Filip Owesson - 21 p (9+12), 38 matcher
 
Powerplay:
15,22 % (11:a)
 
Boxplay:
83,82 % (3:a)
 
Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 15 matcher - 92,39 %
Johannes Jönsson, 25 matcher - 92,98 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
2016 är här och Tingsryd avslutade 2015 med att besegra Almtuna borta innan man firade det in det nya året. Men det började inte lika bra resultatmässigt som det gjorde i slutet av förra året. Hemmamatchen mot Karlskoga torskade man med 1-3 trots att man gång på gång hade möjligheter utan få dom förbi Joel Gistedt i bortakassen.
 
Går vi till lördagens match borta mot Pantern som jag inte kan uttala mig så mycket, dock i den tredje såg man att trots 2-0 underläge skapade man återigen möjligheter för att få med sig poäng från matchen. Det gick inte alls för dom grönvita i början av 2016.
 
Sen kom Västerås med tre raka förluster i baken på besök till NGA under gårdagen. Ett lag som också behövde komma in på vinnarspåret alltså då man åkt på torsk mot Asplöven och Oskarshamn innan man åkte till dom småländska skogarna.
 
Tingsryd inledde bäst och fick utdelning tidigt då Castonguay satte dit ledningsmålet i första perioden. Sen fortsatte man skapa lägen för fler mål men utan resultat - men Västerås var också väldigt nära flertalet gånger. Det var en fartfylld match med bra tempo - en av dom bästa matcherna man sett här i NGA den här säsongen.
 
Västerås kunde i andra både göra 1-1 samt 2-1 och få lite överläge och fortsätta trycka på men Jönsson storspelade och höll tätt. Man kunde då i Tingsryd både kvittera i slutet av perioden och även ta ledningen, Castonguay med kvitteringen och Denny Kearney med halvminuten kvar gjorde ledningsmålet.
 
Trots att bortalaget i sista tryckte på för en kvittering kunde dom grönvita hålla undan och ta första segern för året. Och segern innebar återigen serieledning med en match mer spelad än tvåan AIK som har 73 poäng.
 
Kommande match:
Oskarshamn (h) - lördag 18.40 i Nelson Garden Arena
 
-----------------------------------------------------------------------
 
J18 som har påbörjat sin fortsättningsserie inledde på bästa sätt i veckan. Efter 4-3 segern hemma mot Kungälv i premiären så fortsatte man med match i Ljungby Arena för möte mot Troja.
 
Målskyttar mot Kungälv: Elias Malmkvist, Pontus Wernström-Palmqvist, Erik Hansson & Martin Fransson
 
Och där kunde man ta andra raka segern då man efter straffar tagit hem matchen. Erik Hansson blev den som blev straffhjälte för Tingsryd. Segersiffrorna skrevs till 3-2 och detta innebär att man leder serien, en poäng före Oskarshamn.
 
Målskyttar mot Troja: Tobias Henriksson x 2 & Erik Hansson
 
Kommande match för J18 i veckan:
Växjö Lakers (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
 
Går vi till J20 som fortsätter i Elit Södra med att vara uppe i toppskiket. Efter seger med 1-0 borta mot Mariestad där Jakob Engvall blev segerskytt så tog man sig an serieledarna under helgen.
 
Mölndal kom på besök i lördags till NGA och TAIF visade sig vara snäppet bättre i detta toppmöte som slutade med seger med 4-1 genom mål av Marcus Lundin-Andersson x 2, Lukas Hansson & Frank Landqvist.
 
Dessa två segrar innebär man knappar in på just serieledarna Mölndal och ligger endast två poäng bakom med lika många spelade matcher.
 
Kommande match för J20 i veckan:
Nässjö (h) - lördag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg