Veckan som gått: Bra hockeyvecka för TAIF

Det har vart en riktigt bra hockeyvecka för våra TAIF-lag (A-lag, J20, J18) och sen kommer jag också i inlägget med lite intressant fakta kring TAIF i HockeyAllsvenskan.

Matchen för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - Oskarshamn 2-1

Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 32 p (9+23), 39 matcher
Niklas Johansson - 27 p (3+24), 39 matcher
Markus Persson - 22 p (9+13), 37 matcher

Powerplay:
14,89 % (12:a)

Boxplay:
84,17 % (3:a)

Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 16 matcher - 92,58 %
Johannes Jönsson, 25 matcher - 92,98 %

Kommentarer angående matchen i förra veckan:
Om jag ska ge en liten kort kommentar om matchen i lördags som var en tillknäppt tillställning där det dock fanns chanser. Det var tajt och jämnt mellan lagen där målvakterna nästintill spikade igen. Markus Persson blev segerskytt då han i den tredje perioden skickade in pucken mot mål och letade sig bakom Oskarshamns-målvakten. Detta innebär att man befäster sin serieledning med att ha fyra poäng ner till tvåan AIK.

Lite intressant fakta:
Jag gick igenom alla matcher TAIF spelat så här långt och kollade hur skottstatistiken vart i match efter match. Man har alltså spelat 39 matcher och 19 av dom matcher har man förlorat skotten, varav 17 har man vunnit matchen trots man förlorat i skottstatistiken.

Minst skott sköt man borta mot Timrå (11 skott) där man lyckades vinna med 3-1. Näst minst skott var senast hemma mot Oskarshamn där man sköt 14 skott och vann matchen med 2-1. Bara intressant fakta för statistiknörden som vill läsa.

Kommande match:
Vita Hästen (h) - söndag 16.00 i Nelson Garden Arena

--------------------------------------------------------------------

J18 har i denna vecka bara spelat en match denna vecka och detta mot rivalen Växjö hemma i torsdags. En match där jag tycker Tingsryd tog tag i taktpinnen och höll sen i den matchen igenom. Trots det blev det en jämn kamp där hemmalaget höll undan och vann med 4-3 och tog tre viktiga poäng.

Målskyttar: Tobias Henriksson, Erik Hansson, Anton Olsson & Lukas Fransson

Kommande match för J18 i veckan:
Oskarshamn (b) - söndag 15.30 i Be-Ge Hockey Center

Och så till J20 som också som J18 bara spelat en match denna veckan. Nässjö hemma stod på programmet i lördags. En match som man hade förtvivlat svårt att få in pucken bakom Nässjö-keepern. Trots över 60 skott blev det bara 2 poäng då man kunde vinna efter straffar - resultatet blev 2-1.

Målskyttar: Rasmus Wilhelmsson & Lukas Hansson (avg. straff)

Kommande match för J20 i veckan:
Oskarshamn (b) - lördag 14.00 i Be-Ge Hockey Center
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |