Veckan som gått: Tillbaka på vinnarspåret även 2016

Nu är jag tillbaka och ska ge mig ett försök att uppdatera vecka efter vecka som går för vårt A-lag samt juniorlagen.

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Tingsryd - BIK Karlskoga 1-3
Pantern - Tingsryd 2-0

Match som redan spelats denna veckan:
Tingsryd - Västerås 3-2 (måndag)

Topp 3 - poängligan i Tingsryd:
Éric Castonguay - 32 p (9+23), 38 matcher
Niklas Johansson - 26 p (4+22), 38 matcher
Filip Owesson - 21 p (9+12), 38 matcher

Powerplay:
15,22 % (11:a)

Boxplay:
83,82 % (3:a)

Målvakterna:
Wictor Ragnewall, 15 matcher - 92,39 %
Johannes Jönsson, 25 matcher - 92,98 %

Kommentarer angående matcherna förra veckan:
2016 är här och Tingsryd avslutade 2015 med att besegra Almtuna borta innan man firade det in det nya året. Men det började inte lika bra resultatmässigt som det gjorde i slutet av förra året. Hemmamatchen mot Karlskoga torskade man med 1-3 trots att man gång på gång hade möjligheter utan få dom förbi Joel Gistedt i bortakassen.

Går vi till lördagens match borta mot Pantern som jag inte kan uttala mig så mycket, dock i den tredje såg man att trots 2-0 underläge skapade man återigen möjligheter för att få med sig poäng från matchen. Det gick inte alls för dom grönvita i början av 2016.

Sen kom Västerås med tre raka förluster i baken på besök till NGA under gårdagen. Ett lag som också behövde komma in på vinnarspåret alltså då man åkt på torsk mot Asplöven och Oskarshamn innan man åkte till dom småländska skogarna.

Tingsryd inledde bäst och fick utdelning tidigt då Castonguay satte dit ledningsmålet i första perioden. Sen fortsatte man skapa lägen för fler mål men utan resultat - men Västerås var också väldigt nära flertalet gånger. Det var en fartfylld match med bra tempo - en av dom bästa matcherna man sett här i NGA den här säsongen.

Västerås kunde i andra både göra 1-1 samt 2-1 och få lite överläge och fortsätta trycka på men Jönsson storspelade och höll tätt. Man kunde då i Tingsryd både kvittera i slutet av perioden och även ta ledningen, Castonguay med kvitteringen och Denny Kearney med halvminuten kvar gjorde ledningsmålet.

Trots att bortalaget i sista tryckte på för en kvittering kunde dom grönvita hålla undan och ta första segern för året. Och segern innebar återigen serieledning med en match mer spelad än tvåan AIK som har 73 poäng.

Kommande match:
Oskarshamn (h) - lördag 18.40 i Nelson Garden Arena

-----------------------------------------------------------------------

J18 som har påbörjat sin fortsättningsserie inledde på bästa sätt i veckan. Efter 4-3 segern hemma mot Kungälv i premiären så fortsatte man med match i Ljungby Arena för möte mot Troja.

Målskyttar mot Kungälv: Elias Malmkvist, Pontus Wernström-Palmqvist, Erik Hansson & Martin Fransson

Och där kunde man ta andra raka segern då man efter straffar tagit hem matchen. Erik Hansson blev den som blev straffhjälte för Tingsryd. Segersiffrorna skrevs till 3-2 och detta innebär att man leder serien, en poäng före Oskarshamn.

Målskyttar mot Troja: Tobias Henriksson x 2 & Erik Hansson

Kommande match för J18 i veckan:
Växjö Lakers (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena

Går vi till J20 som fortsätter i Elit Södra med att vara uppe i toppskiket. Efter seger med 1-0 borta mot Mariestad där Jakob Engvall blev segerskytt så tog man sig an serieledarna under helgen.

Mölndal kom på besök i lördags till NGA och TAIF visade sig vara snäppet bättre i detta toppmöte som slutade med seger med 4-1 genom mål av Marcus Lundin-Andersson x 2, Lukas Hansson & Frank Landqvist.

Dessa två segrar innebär man knappar in på just serieledarna Mölndal och ligger endast två poäng bakom med lika många spelade matcher.

Kommande match för J20 i veckan:
Nässjö (h) - lördag 12.00 i Nelson Garden Arena

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |