#Dackeupproret - final 4: Kvitterat i matchserien - igen

Efter lördagens tredje finalmatch på Hovet som slutade med AIK-seger med 2-1 hade Solnalaget matchboll igår (måndag) nere i Nelson Garden Arena.

Tingsryd som därmed var tvungna att vinna måndagkvällens möte på hemmaplan fick en kanonstart. Efter 54 sekunder stod det 2-0 till hemmalaget, Högberg efter 22 sek i powerplay och drygt halvminuten senare Forslund 2-0. Därmed bytte coach Melin i AIK målvakt och Robin Rahm kom in istället för Gustaf Lindvall.

Sen tog AIK över något och fick in två mål innan periodens slut och frågan var om AIK skulle fortsätta trumma på eller Tingsryd skulle komma tillbaka in i matchen igen.

Och Tingsryd kom ut mycket bättre i andra akten och knappt sex minuter gammal la Patrik Nilsson en delikat passning till Markus Persson som hittade en lucka och 3-2 till hemmalaget inför fullsatta läktare.

Chanser fanns åt båda hållen men målvakterna höll tätt under dom resterande 15 minuterna av perioden. En spännande avslutning väntade och ett otroligt tryck mot TAIFs kasse.

Trots att AIK mot slutet tog ut målvakten lyckades man inte få in den där kvittering och Tingsryd offrade sig hänsynslöst och fixade en femte och avgörande match på Hovet imorgon (onsdag).

En härlig avslutning på denna rafflande Hockeyallsvenska finalen som alltså avgörs i en helt avgörande match om vem som kommer få möta Karlskrona i ett direktkval till SHL. Wow!
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |