#Dackeupproret - final 5: Dags för AVGÖRANDET!

Ikväll vet ni alla som bekant att det är dags för den femte och avgörande finalmatchen om vilket lag som får möta Karlskrona i Direktkval till SHL bäst av sju matcher.

Tingsryd eller AIK?
Bonnalaget eller Storstadslaget?

Magnus Sundqvist mot Roger Melin
Johannes Jönsson mot Gustaf Lindvall
Robin Olsson mot Christian Sandberg
Gröna Brigaden mot Black Army

Duellerna är många som kan räknas upp - men detta är ett antal dueller som kan bli avgörande.

Hjärnornas kamp
Magnus Sundqvist - Totalt okänd för den svenska hockeypubliken som efter många år som tränare och spelare i Danmark och Norge valde att signa på för nykomlingen Tingsryd i HockeyAllsvenskan. Alla spelare köpte hans spelidé och accepterade sina roller dom fick. Alla tippade laget i nedre delen av serien, men överraskade alla när man låg topp 2 in princip nästan hela säsongen. Nu är man nära ett direktkval till SHL - som ingen hade räknat med innan säsongen började.

Man placerade sig tvåa bakom ett AIK som klarade ifjol kvar efter kvalspel.

Roger Melin - Har lyckats styra den här skutan rätt som han gjort ett flertalet gånger under sin karriär. Han är en välmeriterad tränare och visat att allt är möjligt med diverse lag han har tränat genom åren. Offensiven har vart AIK och Melins vapen så här långt och efter tid byggt upp defensiven också. Frågan är om det kommer att räcka hela vägen till ett direktkval till SHL redan denna säsong?

Det kommer bli en hjärnornas kamp i båset om vem som hantera situationerna ute på isen - två coacher med två olika spelsätt. Tingsryd med sin starka defensiv och spelvändningar - AIK med sin starka offensiv.

Målvaktskampen
Johannes Jönsson - som har gått hockeygymnasiet i Tingsryd som 11 andra spelare i detta lag också gjort. Han har utvecklats till en otrolig stabil och trygg målvakt efter sina säsonger i Örebro och Vita Hästen bland annat. Är en Kalmarfödd målvakt som är en stad som har en förmåga att utveckla bra hockeymålvakter (Markus Svensson i Skellefteå bl.a). Båda Johannes och hans radarpartner Wictor Ragnewall har imponerat i kassen och tävlat varje dag på träningar och accepterat när den andre stått i matcherna.

Blir det Jönsson som kommer vara den som blir stor matchhjälte på Hovet?

Gustaf Lindvall - namnet känns bekant eller hur? Ja, han spelade här en säsong då det var första året efter TAIF åkt ur HockeyAllsvenskan. Många räknade med att han skulle vara förstekeeper men fick stark konkurrens av Ragnewall den säsongen. Sedan hamnade han i Wings Arlanda och blev sedemera utlånad till AIK i antal matcher under den säsongen. Och nu har förlängt med AIK och har gjort en otrolig stark säsong med Solnalaget. Dock utgick i förra matchen efter 54 sekunder då han släppt in 2 mål.

Blir det han eller Robin Rahm som får stå ikväll och stå pall mot Tingsryds spelvändningar?

Kaptenskampen
Robin Olsson - en kapten som förutom en utflykt i Pantern i division 1 samt Rögles J20 ett antal säsonger så har han tillhört Tingsryds AIF. En naturlig ledare och kapten där ute på isen och även utanför isen. Smart och defensiv back som spelar enkelt spel när han är där ute på isen. Betyder otroligt för detta laget och styr denna skuta och visa ett otroligt ledarskap.

Är han kaptenen som leder detta lag som få tysta Hovet ikväll?

Christian Sandberg - väldig naturlig ledare och spelare som vart AIK trogen under hela sin karriär. Både i upp och nedflyttningar så har han som Robin stannat kvar i klubben och visat ett otroligt hjärta för sin förening. En spelare som kan göra det där lilla extra i såna här matcher och sån man får se upp för när det verkligen hettar till.

Får han jubla högst ikväll inför hemmapubliken?

Supporterkampen
En kamp som jag kan sammanfatta i en och samma text utan att behöva dela upp det. När jag vart uppe på Hovet och stöttat laget eller sett från TV-soffan när TAIF - AIK mötts så har Gröna Brigaden hörts riktigt bra och kommit ut i rutan. Men såklart när det är storstad som Stockholm och man har hemmaplan så har Black Army riktigt bra klack och leder sitt lag - men kan vara dock tysta när laget inte går som det vill.

Något som Gröna Brigaden lyckats med att inte göra - man fortsätter stötta sitt lag när dom ligger under och kör på helt enkelt.

Blir en hård kamp på Hovet bland supporterklubbarna - vem får jubla högst ikväll?

Det var lite kamper som jag själv valt ut - men finns såklart så mycket mer att välja på såklart.

IKVÄLL AVGÖRS DET!
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |