It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

#Dackeupproret fortsätter + kort från finalmatch 5

I onsdags avgjordes vem som skulle få kvala mot Karlskrona i ett direktkval till SHL i bäst av sju matcher. Det blev en rafflande finalmatch där första perioden blev mållös.
 
Däremot blev period 2 desto målrikare, AIK tog tidigt ledningen i matchen - sedan kunde Kari Sihvonen peta in kvitteringen till 1-1 för dom grönvita. Éric Castonguay gjorde så att bortalaget tog ledningen i matchen och därmed vänt på steken i den avgörande finalmatchen.
 
Mot slutet kom två TAIF-utvisningar på rad där AIK kunde förvalta på bästa sätt och därmed vänt på det hela och var i ledningen med 3-2 inför den sista perioden.
 
Det visade sig att Tingsryd tog tag i taktpinnen i period tre och tryckte på mot Lindvall i AIK-kassen. Man fick chansen efter mer än halva perioden spelad att spela i numerärt överläge. Något man lyckades med också då Markus Persson skickade in pucken mot mål där Owesson styrde in den lätt bakom AIK-keepern.
 
Bud på mer fanns från Tingsryds sida utan att få in den och det hela gick till en förlängning.
 
Ett antal chanser i första minuten för TAIF som Lindvall motade - men AIK kunde genom Robin Kovács avgöra matchen 1.28 in i sudden. Fruktansvärt tungt såklart direkt efteråt för Tingsryd som kämpat sig tillbaka och vart i ledningen under matchens gång.
 
AIK får därmed chansen att direktkvala till SHL mot Karlskrona (startar på lördag 19 mars)
 
Detta betyder att Tingsryd får inrikta sig imorgon (lördag) på Playoff till Direktkval till SHL i bäst av tre matcher. Motståndare blir Dalalaget Leksand - det stod mellan Leksand och Mora där Mora satt i förarsätet.
 
Men igår kväll krävdes det vinst med fyra mål för Leksand att passera Mora för bättre målskillnad. Man lyckades alltså med det och vann med 6-0.
 
Så det blir en härlig publikfest imorgon i Nelson Garden Arena - alla tar sig tilll NGA denna lördagseftermiddag och skapar enormt stöd för vårt grönvita lag nu!