#Dackeupproret: Kort från matchen samt video från stämningen i NGA

Första matchen av Hockeyallsvenska finalen sparkades igång igår i ett kokande Nelson Garden Arena.

AIK inledde bäst matchen men där sedan Tingsryd tog tag i taktpinnen allt eftersom matchen led. Man spelade som vanligt ett stabilt försvarsspel och hade en stabil Jönsson längst bak som motade skotten.

Man tog ledningen i den andra perioden då Sihvonen kom i ett friläge och kyligt satte 1-0 bakom f.d TAIF-keepern Gustaf Lindvall. Och taket lyfte när ledningsmålet kom för hemmalaget och det var dessutom fullt hus (3650 personer) i Nelson Garden Arena.

Till den tredje perioden var det om AIK skulle komma tillbaka och få in den där kvitteringen. Men när AIK fick chans i powerplay med 13-14 minuter spelat så kunde Emil Forslund skrinna förbi AIK-backen vid blå. Han vann den kampen och kunde få fram pucken till Hannes Johansson som kunde passa tillbaka till Forslund som kunde lägga in den i kassen bakom Lindvall.

Matchen mer eller mindre avgjord vid det tillfället och Enberg kunde sedan spika igen matchen helt då han skickade in 3-0 i tom kasse. Det innebär alltså 1-0 i matcher till Tingsryd och idag så åkte laget upp till Stockholm för att ladda upp för de två kommande matcherna på Hovet (torsdag samt lördag).

Ni ska också få ta del av stämingen i slutet av matchen och när laget tackar av hela publiken:

HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |