#Dackeupproret - Play Off 1:3: Tung torsk på hemmaplan

Två tunga namn saknades i Tingsryd p.g.a skador - detta var Markus Persson och Kari Sihvonen till lördagens första PO-match mot Leksand.

Tingsryd såg inte alls vara på hugget från start utan det var Leksand som körde full fart från start. Ragnewall som stod för dagen svarade för en del svettiga räddningar och räddade sitt lag att hamna i underläge.

Men fick kapitulera med dryga minuten kvar när Leksand i en spelvändning kunde sätta dit 1-0.

Och man kunde inte alls känna igen det lag som spelade så fruktansvärt bra mot AIK i finalserien. Men i andra perioden kunde man rycka upp sig, Éric Castonguay hade en ribbträff från att kvittera i matchen. Den där kvitteringen kom med ungefär halva matchen spelad då Niklas Enberg distinkt satte 1-1 och dom flesta av dom 2818 personer som kommit jublade såklart.

Men fler chanser fanns i perioden att ta ledningen men det stod 1-1 efter 40 minuters spel.

Tredje perioden gav Tingsryd en smakstart då Kevin Ekman-Larsson satte dit ledningsmålet 2-1 efter bara en och en halv minut in i akt nummer tre.

Bud på fler mål var det verkligen från Tingsryds sida och hade kontroll på matchen men så kom kvitteringen från bortalaget med sju minuter spelat.

Där och då tog Leksand över något och fortsatte köra på men Ragnewall räddade hemmalaget ett flertalet gånger under trycket bortalaget hade. Man kunde få hål på TAIF-keepern ännu en gång från en snäv vinkel letade sig pucken upp i första krysset och ledning för dala-laget.

Mot slutet tog TAIF ut målvakten och skapade ett massivt tryck mot Leksands kasse utan att få in den där gummitrissan. Därmed tog Leksand hem den första ronden efter en jämn och tät kamp i PO-racet till Direktkvalet till SHL.

Nu väntar match uppe i Tegera Arena på tisdag och otroligt otroligt viktigt för Tingsryd att fixa en tredje och avgörande match på hemmaplan på onsdag.

Vi har sett att dom grönvita har lyckats med det tidigare och är inte orolig alls för att grabbarna kommer göra det allra yttersta för att fixa fram en tredje match.
HockeyAllsvenskan, SHL, Tingsryds AIF | |
#1 - - Anonym:

Missade matchen men var är det för misstag vid målen det snackas om?