KRÖNIKA: En jävla massa bönner som skakade om hela Hockey-Sverige

En hel by som skakade om hela Hockey-Sverige.

Här ovan har ni laget vars säsong slutade igår efter förlust med 2-4 borta mot Leksand - vilket gjorde att Dala-laget vann PO-serien med 2-0 i matcher.

Men här har ni också laget och en jävla massa bönner som skakade om hela Hockey-Sverige och fick alla dom största hönsen i SHL och hockeyförbundet att darra av skräck.

För så var det verkligen. Men vi börjar med att backa tillbaka bandet till september 2015 och premiären av HockeyAllsvenskan. Himmelstalundshallen i Norrköping var platsen och laget Tingsryd skulle möta var Vita Hästen. Ett annat lag som nykomling ifjol tog sig till direktkval till SHL och hade höga förhoppningar att slåss i toppen.

Matchen däremot visade sig Vita Hästen lite starkare och vann matchen med 4-2. Dock såg jag att laget Tingsryd inte alls gjorde bort sig och man tänkte premiärer är inte Tingsryds grej helt enkelt.

Men hemmapremiärer kunde vara annorlunda. AIK stod för motståndet denna tisdagskväll om jag inte minns helt fel, det var bra tryck på läktarna och alla var spända på att se laget möta detta storstadslag.

Tingsryd gick segrande ur striden där backen Kyle Hardy i den sista perioden kunde sprätta upp pucken i nättaket gav alla tre poängen till sitt gäng. Och stämningen och glädjen bland supportrarna var helt underbar att känna.

Ett speciellt minne jag har i början av säsongen var nämligen den resan jag gjorde till Haparanda som många pratade under min resas gång. KVPs bloggare Johan ''MrMadhawk'' Svensson kallade det för säsongens mest imponerande resa.

Ja, för jag tog mig för egen maskin med buss och tåg upp till Haparanda - helt ensam. Vissa kallar mig galna, andra kallade mig för en krigare som gjorde den här resan helt på egen hand.

Matchen då? Ja, det gick ju till historien som en av dom största förlusterna för Tingsryd. Laget som tidigare spelat borta mot Sundsvall och vunnit med 4-1 - förlorade matchen mot Asplöven med hela 0-6. Ett resultat som jag inte var särskilt nöjd med - man var klart besviken och ledsen efteråt.

Jag tänkte för en stund efter förlusten - vad i helvete gör jag här i Haparanda? Jo, jag för älskar mitt lag och brinner för laget som jag har ett otroligt stort intresse för.

Men det var som sagt många spelare som bad om ursäkt och gav en stor eloge till mig att jag tagit mig ända upp till Haparanda just för att se denna matchen. Sen var det liksom att ladda om och på söndagsförmiddagen att dra hemåt igen - bara 24 timmar enkel resa och match på måndagskvällen hemma mot Mora.

Och den segern kände jag att den var tillägnad till mig på något vis. För så som laget körde över Mora den måndagskvällen i Nelson Garden Arena hade jag inte sett skymten av i matchen mot Asplöven. Matchen slutade 5-1 till dom grönvita och man var otroligt glad och trött efter den segern.

Men vi spolar framåt och kommer in på 2016 - Tingsryd hade gått som tåget och överraskat många. Man låg på en topp 2-placering - vilket ingen expert hade trott överhuvudtaget. Frågorna började komma så smått när segrarna fortsatte att läggas upp på rad.

SHL och deras krav och om dom skulle få släppa in Tingsryd trots deras arena inte alls höll kraven? Debatten höll igång under lång tid. Många motståndarfans från HA/SHL menade på att går man upp på sportsliga grunder ska man få gå upp - inte på grund av att man har en för liten arena.

Laget fortsatte köra på och det var i slutet på säsongen och TAIF och AIK parkerade på plats 1 och 2 och var båda mer eller mindre klara för HockeyAllsvensk final. C More hade en stor diskussion om det med förbundets ordförande Anders Larsson om deras krav - Tingsryd hade verkligen fått förbundet och SHL att skaka och svettas.

Vad skulle hända om Magnus Sundquists mannar tog sig hela vägen? Skulle man sätta stopp och säga nej, tack - ni är inte välkomna för ni har inte uppfyllt arenakravet?

Man njöt som TAIF-supporter och stöttade på både hemma såväl som bortaplan. Och vi var en jävla massa bönder som bara körde på och såg en massa bönner på isen bara köra på.

HA-finalplatsen var helt säkrad med bara några matcher kvar för Tingsryd och man slutade på en andra plats med 101 poäng och det lag som släppte in minst mål av alla lag i HockeyAllsvenskan. Ett AIK tog man sig an och det var otroligt jämna matcher under grundserien och blev även så under finalen.

Det hela avgjordes i match nummer fem på Hovet den 9:e mars i Stockholm. Det gick till förlängning sedan Tingsryd kommit tillbaka och tagit ledningen och sedan kommit tillbaka in i matchen. AIK kunde med 1.30 drygt in i förlängningen avgöra och tog därmed platsen till direktkvalet till SHL mot Karlskrona.

En matchserie som vilken Tingsryd-supporter hade sett fram emot och spelarna också såklart. Men det tog stopp och man kunde sedan ladda om till matchserien mot Leksand där laget från Dalarna drog längsta strået i två raka och tajta matcher.

Men några minnen som sitter fast på min näthinna är Drew ''The Bazooka'' Paris två tunga mål på Hovet i sista mötet med AIK i grundserien. Éric Castonguays spelsinne, Filip Owessons uppoffrande spel i att täcka skott, Emil Forslunds skridskoåkning och Denny Kearneys tjuv och rackarspel i finalspelet.

Detta är bara några av minnena men finns otroligt mycket mer från säsongen 2015/2016. Där en jävla massa bönner och deras lag skakade om hela Hockey-Sverige och visade att allt går trots att man har en ort med drygt 3000 invånare.

Vi tog inte oss hela vägen men jävlar vad vi jävlades med Svenska hockeyförbundet och SHL.
Något som inte kommer att sluta - vi kommer ALLTID att jävlas med dom största oavsett om dom vill det eller inte.

För vi är Tingsryds AIF - bonnalaget som jävlas!
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |