It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Positiva resultat - två raka segrar

 
Efter några veckors uppehåll är jag tillbaka med ännu ett inlägg av Veckan som gått. 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Mora (h) - vinst 4-1
Västerås (b) - vinst 3-2 efter straffar
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 20 p (12+8), 22 matcher
Zack Phillips - 16 p (7+9), 22 matcher 
Adam Schmidt - 12 p (4+8), 22 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
14,94 % (12:e) / 80,56 % (9:e)
 
Målvakterna: 
Tim Sandberg, 10 matcher - 91,14 %
Niklas Rubin, 13 matcher - 93,15 %
 
Kommentarer angående matcherna i förra veckan:
Efter alla skador, sjukdomar och avstängningar har förlusterna äntligen tagit stopp och vinster börja komma på rad. I förra veckan så tog man en otrolig viktig seger hemma mot Mora som haft sex raka vinster i bagaget ner till NGA. Victorian fastställdes till 4-1 efter två mål av den notoriske målskytten Johan Eriksson och där Niklas Rubin storspelade i kassen framför allt när TAIF var 2 man i utvisningsbåset och gjorde magiska räddningar.
 
Till fredagens match borta mot Västerås där man fick tillbaka backen Måns Hermansson efter sin avstängning. Och det syntes att det blev tryggare spel i egen zon och man hade också ledningen i matchen med 2-1 när tredje perioden drog igång. Sen väntade en otrolig press mot Rubin i TAIFs kasse där dom gulsvarta fick in kvitteringen bakom storspelande TAIF-keepern. 
 
Matchen gick sedermera till en straffläggning där Rubin tog alla tre straffar och Johan Eriksson klev fram och blev matchvinnare då han satte den enda straffen och två poäng hem till Tingsryd.
 
Något som inte är lika kul är att Hannes Johansson spelat färdigt för säsongen då han har körtelfeber vilket innebär att det tar flera månader innan han är igång med sin träning. Med tanke på Hannes fina start på säsongen är det otroligt tråkigt besked.
 
Och sen tidigare är backen Niklas Enberg samt forwarden Filip Owesson p.g.a skada och även Emil Forslund avstängd efter sin knätackling i matchen mot Timrå den 14:e nov. Men Emil är tillbaka till matchen nu på onsdag hemma mot Pantern.
 
Sen står det klart att Tingsryd kommer att hissa tröja nummer 10 som tillhörde Anders Åkesson under flertalet säsonger i den grönvita föreningen. Den hyllningen/hissningen kommer att ske i samband med fredagens hemmamatch mot AIK.
 
Läs mer om hissningen av tröjan här!
 
Kommande matcher:
Pantern (h) - onsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
AIK (h) - fredag 19.00 i Nelson Garden Arena
 
--------------------------------------------------------------
 
J20 har verkligen trummat igång och har en härlig formkurva, efter fem raka segrar så skulle även den sjätte komma i matchen borta mot Mariestad. Men det höll på att gå riktigt illa då man trots att man hade en 5-1 ledning så gick hemmalaget upp till 4-5 innan dom grönvita kunde säkra segern med att göra 6-4 med sex minuter kvar av matchen.
 
Målskyttar: Rasmus Wilhelmsson 2, William Reit, Eddie Eriksson, Petter Ellefsen & Tim Brattström
 
Detta innebär att man ligger på en tredjeplats med 30 poäng, samma poäng som tvåan Mölndal och ettan Oskarshamn dock med en sämre målskillnad.
 
Kommande matcher för J20:
Mörrum (h) - tisdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Mölndal (h) - lördag 12.30 i Nelson Garden Arena
 
J18 däremot har det fortsatt tungt i sin serie där man åkte på en tung förlust i bottenmötet med Borås där man förlorade med 1-6. Sen förlorade man knappt mot topplaget Rögle på hemmaplan med 0-2. Men det är som sagt efter jul man ska vara som bäst och jag tror defintivt på coach Hellström och hans grabbar att dom kommer göra det grymt bra efter jul i fortsättningsserien.
 
Kommande matcher för J18:
Malmö (b) - onsdag 19.00 i Limhamns Ishall
Troja/Ljungby (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena

KRÖNIKA: Inte dom, utan VI - För VI är Tingsryds AIF

 
Veckan som gått UTGÅR även denna vecka då jag känner att jag behöver dela med mig i en krönika istället.
 
Jag har dom senaste matcherna som slutat med idel förluster och sen läst i 10-milagruppen för alla TAIFARE på Facebook och jag blir mörkrädd i vissa fall. Vi har nu sex raka förluster och det hjälper inte att hitta negativa saker utan det positiva.
 
Orden som skrivs där inne av s.k experter som sågar enskilda spelare till höger och vänster att vissa ska sättas på bänken som extra forward för den spelaren inte håller plus även andra detaljer i spelet. 
 
Men visst, jag kan tycka också att spelet kanske inte ser briljant ut vissa stunder eller att stjärnspelarna inte levererar.
 
Och nu dom senaste matcherna trots att det finns tendenser att det går åt rätt håll även om poängen uteblir så fortsätter man i FB-gruppen att såga spelet. Men jag ser positiva saker som i matchen mot Timrå där vi lite onödigt sätter oss i skiten mot slutet av tredje när vi få spela 3 mot 5 vid ställning 1-1. 
 
Dock innan detta sker så var det en bra match från Tingsryds sida även om vissa klagade på powerplay-spelet. Hallå? När har vi någonsin vart bra i powerplay vid den här tiden på säsongen. Sen rätt var det är så lossnar spelet i numerärt överläge också och man pangar in 2-3 mål i en match. 
 
Sen måste man räkna med att det inte alltid går på räls. När vi nu har förlorat sex raka så är det DOM/DE spelar inte bra, DOM/DE är dåliga i powerplay - inte VI, utan DOM skriver vissa i FB-gruppen. Men VI är ett lag hela föreningen, hela byn, hela kommunen - det är VI mot hela Hockey-Sverige. 
 
Jag måste såklart säga att jag blir trött på dom som klagar och gnäller - visst, jag har respekt för dom som ibland tycker kanske att det inte ser allt för bra ut. Men det går inte att gräva ner sig och tycka att allt är dåligt. Leta upp det positiva ifrån matcherna och ta med det positiva när du går på nästa hemmamatch.
 
Det är dags att visa att VI är TINGSRYDS AIF - inte bara dom på isen utan VI.
Så nu är det dags att ta tummen ur arslet och ta er upp till Nelson Garden Arena på onsdag kväll.
Ta med en vän eller två, arbetskollegan, morbror, farsan eller moster!
 
Nu visar VI hela Hockey-Sverige att vi står upp för vårat lag även i motgångar!
 
För det är VI som är TINGSRYDS AIF!
 
 
Visa fler inlägg