Veckan som gått: Positiva resultat - två raka segrar

Efter några veckors uppehåll är jag tillbaka med ännu ett inlägg av Veckan som gått.

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Mora (h) - vinst 4-1
Västerås (b) - vinst 3-2 efter straffar

Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 20 p (12+8), 22 matcher
Zack Phillips - 16 p (7+9), 22 matcher
Adam Schmidt - 12 p (4+8), 22 matcher

Powerplay / Boxplay:
14,94 % (12:e) / 80,56 % (9:e)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 10 matcher - 91,14 %
Niklas Rubin, 13 matcher - 93,15 %

Kommentarer angående matcherna i förra veckan:
Efter alla skador, sjukdomar och avstängningar har förlusterna äntligen tagit stopp och vinster börja komma på rad. I förra veckan så tog man en otrolig viktig seger hemma mot Mora som haft sex raka vinster i bagaget ner till NGA. Victorian fastställdes till 4-1 efter två mål av den notoriske målskytten Johan Eriksson och där Niklas Rubin storspelade i kassen framför allt när TAIF var 2 man i utvisningsbåset och gjorde magiska räddningar.

Till fredagens match borta mot Västerås där man fick tillbaka backen Måns Hermansson efter sin avstängning. Och det syntes att det blev tryggare spel i egen zon och man hade också ledningen i matchen med 2-1 när tredje perioden drog igång. Sen väntade en otrolig press mot Rubin i TAIFs kasse där dom gulsvarta fick in kvitteringen bakom storspelande TAIF-keepern.

Matchen gick sedermera till en straffläggning där Rubin tog alla tre straffar och Johan Eriksson klev fram och blev matchvinnare då han satte den enda straffen och två poäng hem till Tingsryd.

Något som inte är lika kul är att Hannes Johansson spelat färdigt för säsongen då han har körtelfeber vilket innebär att det tar flera månader innan han är igång med sin träning. Med tanke på Hannes fina start på säsongen är det otroligt tråkigt besked.

Och sen tidigare är backen Niklas Enberg samt forwarden Filip Owesson p.g.a skada och även Emil Forslund avstängd efter sin knätackling i matchen mot Timrå den 14:e nov. Men Emil är tillbaka till matchen nu på onsdag hemma mot Pantern.

Sen står det klart att Tingsryd kommer att hissa tröja nummer 10 som tillhörde Anders Åkesson under flertalet säsonger i den grönvita föreningen. Den hyllningen/hissningen kommer att ske i samband med fredagens hemmamatch mot AIK.

Läs mer om hissningen av tröjan här!

Kommande matcher:
Pantern (h) - onsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
AIK (h) - fredag 19.00 i Nelson Garden Arena

--------------------------------------------------------------

J20 har verkligen trummat igång och har en härlig formkurva, efter fem raka segrar så skulle även den sjätte komma i matchen borta mot Mariestad. Men det höll på att gå riktigt illa då man trots att man hade en 5-1 ledning så gick hemmalaget upp till 4-5 innan dom grönvita kunde säkra segern med att göra 6-4 med sex minuter kvar av matchen.

Målskyttar: Rasmus Wilhelmsson 2, William Reit, Eddie Eriksson, Petter Ellefsen & Tim Brattström

Detta innebär att man ligger på en tredjeplats med 30 poäng, samma poäng som tvåan Mölndal och ettan Oskarshamn dock med en sämre målskillnad.

Kommande matcher för J20:
Mörrum (h) - tisdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Mölndal (h) - lördag 12.30 i Nelson Garden Arena

J18 däremot har det fortsatt tungt i sin serie där man åkte på en tung förlust i bottenmötet med Borås där man förlorade med 1-6. Sen förlorade man knappt mot topplaget Rögle på hemmaplan med 0-2. Men det är som sagt efter jul man ska vara som bäst och jag tror defintivt på coach Hellström och hans grabbar att dom kommer göra det grymt bra efter jul i fortsättningsserien.

Kommande matcher för J18:
Malmö (b) - onsdag 19.00 i Limhamns Ishall
Troja/Ljungby (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena