Veckan som gått: Tung vecka, tre raka förluster och tre man borta

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Björklöven (h) - förlust 3-4
Vita Hästen (b) - förlust 3-6
Modo (h), igår - förlust 0-2

Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 16 p (9+7), 17 matcher
Zack Phillips - 14 p (6+8), 17 matcher
Christopher Bengtsson - 10 p (4+6), 15 matcher

Powerplay / Boxplay:
16,67 % (9:e) / 78,43 % (10:e)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 8 matcher - 90,20 %
Niklas Rubin, 10 matcher - 94,06 %

Kommentarer angåender matcherna förra veckan:
Förlusterna har börjat komma
- först var det i hemmamatchen mot Björklöven där bortalaget gjorde nog sin bästa match för säsongen. Tingsryd var trots att man inte riktigt var på tårna var ändå med i matchen och fick in 3-3 med bara fyra minuter kvar och då kände man att nu kan man ro hem en poäng. Men Björklöven gav svar på tal och hann göra 4-3 inte så långt efter TAIFs kvittering och Umeålaget plockade hem alla poängen.

Till den mycket märkliga matchen mot Vita Hästen där det mesta handlade om just Måns Hermanssons tackling i andra perioden då TAIF leder med 2-3. För mig var det inget fel med tacklingen, den träffar olyckligt och spelaren ha inte huvudet upp och Måns sätter en bra propp enligt mig. Men han fick 5+GM - vilket senare blev Match Penalty - vilket betyder att man är borta automatiskt en match.

(Idag kom domen och han är avstängd till och med 23 november - vilket innebär att Måns missar ytterligare fyra matcher ---> Läs mer här!)

Matchen skulle sedan gå över i Vita Hästens favör p.g.a 5 minutaren och några andra utvisningar som föll i andra perioden och Norrköpingslaget kunde vända och vinna till slut med 6-3.

Inte nog med det så gick både Owesson, Johnson och Holst under matchen mot Vita Hästen, dock kunde dom två sistnämnda spela gårdagens match mot Modo. Owesson däremot blir borta en längre tiden p.g.a skada. Sen i matchen mot Löven klev backen Niklas Enberg av i matchen. Han spelar inte mer det här året p.g.a en skada.

Detta innebar att man till gårdagens match mot Modo lånade in Nybro-backen Viktor Bolin som har ett förflutet i Tingsryds juniorlag. En match som Tingsryd började bra och hade flertalet chanser men Modo tog ledningen och gjorde även 2-0 vilket man fick med sig in i periodpaus efter 20 minuter.

Sen föll det inga fler mål där Modo stängde igen och spelade disciplinerat och Tingsryd körde lite för mycket enmansshower och fick inte dom där heta chanserna till reducering samt kvittering.

Tredje raka förlusten och tre spelare borta nu. Ingen bra vecka för dom grönvita. Nu väntar BIK Karlskoga och i.o.m Hermanssons avstänging så kommer Bolin spela med TAIF på torsdag också. Hur man löser situationen återstår att se helt enkelt.

Kommande matcher:
BIK Karlskoga (b) - torsdag 19.00 i Nobelhallen
Timrå (h) - måndag 19.00 i Nelson Garden Arena

-----------------------------------------------------------------------------------

J20 hade innan speluppehållet lite tungt med målskyttet. Men i lördags när man mötte Dalen hemma lossnade det rejält. Man vann matchen med klara 7-1 och skotten slutade hela 33-9 till Tingsryd. Ett styrkebesked då målskyttet har gått i stå lite.

Målskyttar: Tobias Henriksson 2, William Reit 2, Frank Landqvist, Petter Ellefsen & Gustav Johansson

Detta innebär att man kliver upp på tredjeplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 10 matcher.

Kommande match för J20:
Skövde (b) - fredag 19.00 i Billingehov

Och även J18 som haft det lite tyngre poängmässigt hade trots allt spelat bra matcher. Nu hade man bottenkollegan Kungälv på hemmaplan i söndags. En match man hade ledningen med 2-0 men tappade det till 2-2. Dock lyckades man till slut segra efter straffar där Elias Gunnarsson blev straffhjälte för dom grönvita.

Målskyttar: Elias Gunnarsson 2 & Lukas Fransson

Detta innebär man ligger på en tiondeplats i tabellen med 9 poäng på 12 matcher.

Kommande matcher för J18:
Växjö (b) - torsdag 19.00 i Växjö Ishall
Oskarshamn (h) - söndag 12.00 i Nelson Garden Arena