It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Grönvita segrar mot nykomlingar

 
I denna Veckan som gått-inlägg så kommer det bara att bli om A-laget och deras resultat i förra veckan. Både J20 och J18 har uppehåll fram till i helgen 5-6 november. 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Västervik (b) - vinst 3-1
Södertälje (b) - vinst 5-1
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 12 p (8+4), 14 matcher
Zack Phillips - 12 p (5+7), 14 matcher
Adam Schmidt - 9 p (2+7), 14 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
16,36 % (9:e) / 82,05 % (6:e)
 
Målvakterna:
Tim Sandberg, 7 matcher - 91,00 %
Niklas Rubin, 8 matcher - 95,30 %
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Förra veckan bjöds på dubbla bortamatcher mot nykomlingarna Västervik samt Södertälje. Västervik som inlett säsongen starkt, inledde bra i  matchen mot Tingsryd på sin hemmaplan. Tingsryd tog ledningen däremot genom Jonathan Johnson som man tog med sig in i periodpaus efter 20 minuters spel. 
 
Västervik tryckte på bra i början av andra perioden och det hade kanske vart hemmaledning efter två perioder om det inte vore för TAIFs Niklas Rubin i kassen. Rubin som storspelade och höll nollan efter 40 minuter. 
 
Till den tredje perioden så fick Tingsryd chansen i powerplay. Där kunde Johan Eriksson panga in 2-0 och uppförsbacken tyngre för Västervik. Fem minuter senare räknade man inte in alla grönvita spelare i Västervik och Johnson satte sitt andra och lagets tredje mål i matchen. 
 
Hemmalaget fick till en reducering men kom inte närmare och Tingsryd blev det första laget att besegra Västervik på sin hemmaplan. 
 
Till matchen i lördags som spelades i Scaniarinken där Tingsryd mötte Södertälje. Ett Södertälje man hade förlorat i seriepremiären på hemmaplan. Nu var det dags för revansch för dom grönvita, men det var SSK som gjorde 1-0 åtta minuter in i första perioden. Kvitteringen kom för Tingsryd drygt fem-sex minuter senare genom Måns Hermansson.
 
Mittakten så tog Tingsryd tag i taktpinnen och släppte den aldrig. En lyckominut där man i spelvändningarna kunde dra ifrån till 3-1 mot hemmalaget. Patrik Nilsson gav Tingsryd ledningen i matchen (2-1) och sen utökade Niklas Johansson genom att göra sitt första mål för säsongen (3-1). 
 
Sen till tredje perioden kunde Tingsryd tidigt döda matchen och sätta 4-1 genom Johan Eriksson. Jonathan Johnson kunde sedan fastställa slutresultat till 5-1 med fem minuter kvar av matchen.
 
En komfortabel seger mot ett Södertälje i en negativ trend - det var verkligen inget snack om saken även om Södertälje var med i den första perioden. Men när Tingsryd ökade tempot och med sina spelvändningar gör mål orkade inte SSK att komma tillbaka.
 
Tingsryd ligger nu på samma poäng (30) som serieledarna Timrå som igår fick stryk borta mot Mora med 2-5. Detta innebär att TAIF imorgon kväll kan efter matchen mot Björklöven vid seger vara nya serieledare.
 
Kommande matcher:
Björklöven (h) -  tisdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Vita Hästen (b) - fredag 19.00 i Himmelstalundshallen
 
-------------------------------------------------------------
 
Kommande match för J20:
Dalen (h) - lördag 12.00 i Nelson Garden Arena
 
Kommande match för J18:
Kungälv (h) - söndag 14.30 i Nelson Garden Arena
 

Veckan som gått: Fortsätter övertyga på hemmaplan

 
 
Matchen för Tingsryd i förra veckan:
Oskarshamn (h) - vinst 4-2
 
Interna poängligan - topp 3:
Zack Phillips - 10 p (5+5), 12 matcher
Johan Eriksson - 9 p (6+3), 12 matcher
Adam Schmidt - 8 p (2+6), 12 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
17,02 % (8:e) / 82,35 % (7:e)
 
Målvakterna: 
Tim Sandberg, 6 matcher - 90,48 %
Niklas Rubin, 6 matcher - 95,07 %
 
Kommentarer angående matchen mot Oskarshamn:
Tingsryd gjorde en riktig pangstart mot Oskarshamn i fredags. 1-0 efter bara 13 sekunder genom Phillips, bara fem minuter senare satte Hannes Johansson 2-0. Det fanns bud på fler i den första perioden men slutade trots allt bara 2-0 i den bästa perioden jag sett TAIF spelat den här säsongen.
 
I början på tredje perioden fick man chans i powerplay och där kunde Christopher Bengtsson trycka in 3-0. Oskarshamn kom dock tillbaka i denna period och hade ett antal fina chanser men Rubin storspelade. Man kunde från bortalaget få hål på Rubin med bara ett antal sekunder kvar av perioden och en viktig reducering.
 
Och den tredje akten fick lite nerv helt klart där Oskarshamn nästan parkerade i offensiv zon och tryckte på för ännu en reducering. Den kom också med mer än halva perioden spelad och det blev fortsatt tryck mot TAIFs kasse. Men man kunde från Tingsryd få ett otroligt viktigt mål bara några minuter ändå där Emil Forslund satte 4-2 som blev matchavgörande.
 
Tingsryd kunde ta hem sin femte raka seger på hemmaplan - det är bara i hemmapremiären mot Södertälje man torskat. Mycket imponerade och man fortsätter övertyga i sin hemmaborg helt klart. 
 
Imorgon väntar tuffa Västervik borta som inlett på ett strålande sätt - seger imorgon mot tvåan Västervik och man glider förbi just nykomlingen. Man är endast två poäng bakom ettan Timrå och morgondagens motståndare.
 
Kommande matcher:
Västervik (b) - tisdag 19.00 i Plivit Trade hallen
Södertälje (b) - lördag 16.00 i Scaniarinken
 
-----------------------------------------------------------------
 
J20 som hade fyra raka uddamålsförluster när man åkte till Ljungby för möte med rivalen Troja i lördags. Och man revanscherade sig och besegrade Kronobergskonkurrenten. 
 
Man vann matchen med 2-1 efter full tid efter man hamnat i underläge med 0-1. Målen gjordes av William Hillblom och Arvid Sahlsten. En otroligt viktig seger som ger laget lite självförtroende inför kommande matcher som väntar.
 
Laget ligger på en femteplats med 15 inspelade poäng på nio matcher. 
 
Kommande matcher:
(Laget har uppehåll fram till den 5:e november då man möter Dalen hemma)

Till J18 som efter derbysegern veckan innan hade två tuffa motståndare på agendan i förra veckan. Mot Linköping borta i torsdags åkte man på stortorsk med 0-7. Skotten totalt: 35-25 i Linköpingfavör.
 
Men den största utmaningen väntade i söndags när man mötte serieledarna Frölunda som hade innan matchen haft 10 raka segrar och endast släppt in 12 mål på 10 matcher. 
 
Dom grönvita var inte alls blyga men det syntes att det var bortalaget förde spelet i den första perioden och tog ledningen med 1-0 trots att TAIF haft en antal vassa lägen till kvittering mot slutet av perioden. Till period två kunde hemmalaget visa att här skulle inte serieledarna få en enkel resa. 
 
Man vände matchen från 0-1 till 2-1 och vild glädje bland dom grönvita lirarna. Men tyvärr var glädjen kortvarig när Frölunda kvitterade bara några minuter efter. Sen mot slutet av perioden fick bortalaget chans i spel fem mot tre som man utnyttjade och hade 3-2 ledning inför sista akten.
 
Period tre inledde Frölunda med spel i fem mot fyra som man tog till vara på och utökade till 4-2. Det kunde bli sedan 5-2 och där var matchen i hamn för serieledarna - sista målet kom i tom kasse och 6-2 och fortsatt obesegrade i serien det rödvita laget.
 
Stark insats från TAIF som inte orkade komma tillbaka inför den tredje perioden. Man visar trots allt på en otrolig vilja som man kan ta med sig till kommande matcher. 
 
Kommande matcher:
(Laget har som J20 uppehåll fram till den 6:e november då man möter Kungälv hemma)

Veckan som gått: Två segrar på tre matcher och fortsatt topp tre

 
Fullspäckat schema för både A- samt J-lagen i förra veckan och det har vart blandade resultat som ni kommer få reda på här nedan. 
 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Västerås (h) - vinst 4-2
Pantern (b) - förlust 1-2
AIK (b) - vinst 5-2
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 9 p (6+3), 11 matcher
Zack Phillips - 8 p (4+4), 11 matcher
Hannes Johansson - 6 p (3+3), 11 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
17,07 % (8:e) / 81,25 % (7:e)
 
Målvakterna:
Tim Sandberg, 6 matcher - 90,48 %
Niklas Rubin, 5 matcher - 95,38 %
 
Kommentarer angående förra veckans matcher:
Matchen mot Västerås hemma, blev som alla andra hemmamatcher. Tajt och jämnt resultat ända in mot slutet där Tingsryd kan till slut punktera i tom kasse. Det blev alltså även denna gång där Tingsryd hade 3-1 inför den sista perioden och bortalaget skapade nerv genom att tidigt göra 3-2 och pressa på mot Niklas Rubin i TAIFs målbur.
 
Men man höll som sagt undan och Hannes Johansson kunde sätta dit 4-2 i tom kasse med fåtalet sekunder kvar och hemmaspelet fortsätter vara stabilt. 
 
Och till att vara stabilt på hemmaplan - så var det verkligen det motsatta om titta till bortaspelet. Man åkte i fredags ner till Malmö för möte med Pantern. Ett Pantern som ville betydligt mer i denna match - där det egentligen var hemmalaget mot Niklas Rubin, i alla fall var det så i den andra perioden. 24-3 i skott till hemmalaget men där TAIF lyckades kvittera till 1-1 inför slutronden. 
 
Men Pantern kunde välförtjänt och lite turligt få med sig tre poäng då man tidigt i tredje gjorde 2-1 och det blev slutresultatet. 
 
Frågan alla ställde sig inför söndagens match var om man kunde studsa tillbaka på bortaplan mot AIK på Hovet. Svaret från laget blev att man faktiskt gjorde en av sina bästa bortamatcher hittills den här säsongen - man hade övertaget i första och 2-0 ledning efter 20 minuter. Sen studsade det tillbaka till AIK-favör i rond två och hemmalaget kom ikapp till 2-2 inför den sista perioden.
 
Där svarade TAIF tillbaka genom mål av Emil Forslund och Johan Eriksson tidigt in i tredje. Man höll sedan ställningarna och Eriksson kunde raka in 5-2 i tom kasse mot slutet. Bortaspöket därmed helt borta och tre sköna poäng mot ett AIK som inlett inte alls vad alla väntade sig. 
 
Men värt att notera att man trots allt ta 6 poäng på tre matcher vilket få ses som godkänt och man är fortsatt på en tredjeplats där man jagar Timrå och Västervik som är topp två efter 11 matcher spelade.
 
Kommande match:
Oskarshamn (h) - fredag 19.00,  Nelson Garden Arena
 
-------------------------------------------------------------------
 
J20 som har skjutit och skjutit och skjutit har det fortsatt svårt med målskyttet då man i förra veckan hade Mörrum och Mölndal på agendan. Man sköt 35 skott borta mot Mörrum - en match som man förlorade först efter straffar med 1-2. Alexander Hövik målskytt för J20 i den matchen. 
 
Sen hade man dock en betydligt svårare motståndare, Mölndal på bortaplan i lördags. Man sköt 32 skott och fick endast in en puck bakom Mölndals målvakt. Matchen den slutade 2-1 till hemmalaget efter ordinarie tid - Kevin Striborn målskytt för dom grönvita i lördags.
 
Ännu en uddamålsförlust alltså och nu ikväll så hoppades man på att det skulle lossna för J20 hemma mot Oskarshamn. Man började bra och hade en 2-0 ledning efter dom första tjugo minuterna. Bortalaget kom dock tillbaka i den andra perioden och helt jämnt inför sista ronden. 
 
Men det grinar i ansiktet på J20 just nu för man förlorade matchen med 2-3 efter straffläggning. Gustav Johansson och Tobias Henriksson målskyttar för J20 i kvällens match. Skotten slutade totalt 40-29 i hemmafavör.
 
J20 ligger på en femteplats med 12 poäng inspelade på 8 matcher.
 
Kommande match: 
Troja/Ljungby (b) - lördag 16.00, Ljungby Arena
 
J18 som stötte på tufft motstånd i torsdags då man mötte Malmö på hemmaplan. En match som man länge var med och krigade om poäng och hade 2-2 inför sista perioden. Men två snabba mål i mitten av tredje perioden från bortalaget gjorde att J18 kammade noll i denna match.
 
Elias Malmkvist och Hampus Andersson målskyttar i matchen.
 
Glädjande nog så kunde man studsa tillbaka från den tunga förlusten mot Malmö. För i söndags så kunde man straffa Troja/Ljungby på bortaplan. Man vann med 2-1 efter straffar där Elias Malmkvist blev den store straffhjälten då han satte den avgörande straffen för dom grönvita. Anton Bengtsson gjorde målet under ordinarie speltid.
 
J18 ligger på en tiondeplats med 7 poäng inspelade på 9 matcher. 
 
Kommande matcher:
Linköping (b) - torsdag 19.00, Stångebro Ishall
Frölunda (h) - söndag 12.00, Nelson Garden Arena
Visa fler inlägg