It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Borta bra - hemma bäst

 
Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Almtuna (h) - vinst 5-3
Mora (b) - förlust 2-4
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 6 p (4+2), 8 matcher
Zack Phillips - 4 p (3+1), 8 matcher
Emil Forslund - 4 p (2+2), 8 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
12,50 % (12:e) / 79,17 % (9:e)
 
Målvakterna:
Tim Sandberg, 5 matcher - 89,47 %
Niklas Rubin, 3 matcher - 96,26 %
 
 
Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Rubriken är ganska tydlig när det gäller Tingsryds spel den senaste tiden. Matchen hemma mot Almtuna tycker jag att det var ganska jämn överlag och det svängde åt båda hållen. Tingsryd lyckades måla i powerplay två gånger denna afton mot Uppsala-laget. Bortalaget bjöd på ett mål som gjorde att Tingsryd kunde sedan dra ifrån, men man lyckades skapa nerv från Almtunas sida.
 
Från 4-1 till 4-3 och man var bara ett ribbskott från en kvittering till 4-4. Sen kunde Filip Owesson raka in pucken i tom kasse med bara några sekunder kvar. Spelmässigt men framförallt spelet i powerplay var klart godkänt i denna match och man gör trots allt två mål i den spelformen. 
 
Till matchen mot Mora på bortaplan så spelade man riktigt bra också och fick chansen i powerplay men släppte dock in ett mål vid slarv på offensiva blå. Det gav Dala-laget råg i ryggen och man kunde gå ifrån till 2-0 innan paus. 
 
Tingsryd visade trots misstaget i första perioden i deras powerplay att man kunde revanschera sig. Adam Åkesson pangade in från blålinjen reduceringen till 2-1. Match igen och Tingsryd hade flertalet lägen till kvittering - men så kom ett slumpmål från Moras sida där Tim Sandberg inte hade en chans på då den styrdes via Phillips ben och in.
 
Och just där så fick Mora lite extra energi till den tredje perioden och i mitten på tredje perioden kom också 4-1. Även om Adam Schmidt glädjande kunde sätta 4-2 kom inte TAIF så mycket närmre. Man gör det spelmässigt bra, defensivt helt okej - det var effektiviteten som saknades denna kväll. 
 
Nu väntar tre matcher på fem dagar - Västerås hemma på onsdag, Pantern borta på fredag samt AIK borta på söndag. 
 
Kommande matcher för Tingsryd:
Västerås (h) - onsdag 19.00, Nelson Garden Arena
Pantern (b) - fredag 19.00, Malmö Isstadion
AIK (b) - söndag 18.00, Hovet
 
------------------------------------------------------------------------- 
 
Efter storsegern förra lördagen mot Vita Hästen för J20 så väntade Mariestad på hemmaplan nu i lördags.
 
En match som var en målsnål tillställning - trots 58 skott totalt på mål lyckades endast ett mål falla. Mariestad var det laget som lyckades göra det - tre minuter in i förlängningen kom segermålet för västgöta-laget. 
 
Skotten totalt: 41-17 i Tingsrydfavör
 
Kommande matcher för J20:
Mörrum (b) - tisdag 19.00, Jössarinken
Mölndal (b) - lördag 13.30, Åby Ishall
 
J18 som inte fått den perfekta starten på serien med endast 2 poäng plocka på 5 matcher kom nu en nyckelmatch. Borås stod för motståndet som inte hade inlett så bra i serien.
 
En match som man vann då man visade att man var det bättre laget över 60 minuter, man visade en otrolig moral igen när man gick från 3-2 till 5-2 ledning i sista perioden. 
 
Skotten totalt: 35-38 
 
Målskyttar mot Borås: Fabian Martinsson 2, Elias Malmkvist, Erik Hansson och Anton Bengtsson
 
Sen i söndags väntade en tuff uppgift på bortaplan då man gästade Lindab Arena för möte med Rögle. Ängelholmslaget som hade inlett med 12 poäng på 6 matcher - och man kunde inkassera ytterligare tre poäng.
 
Hemmalaget lyckades vinna med 4-0 där skotten totalt slutade 36-21 i Röglefavör.  
 
Kommande matcher för J18:
Malmö (h) - torsdag 19.00, Nelson Garden Arena
Troja/Ljungby (b) - söndag 14.45, Ljungby Arena