Veckan som gått: Fortsätter övertyga på hemmaplan

Matchen för Tingsryd i förra veckan:
Oskarshamn (h) - vinst 4-2

Interna poängligan - topp 3:
Zack Phillips - 10 p (5+5), 12 matcher
Johan Eriksson - 9 p (6+3), 12 matcher
Adam Schmidt - 8 p (2+6), 12 matcher

Powerplay / Boxplay:
17,02 % (8:e) / 82,35 % (7:e)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 6 matcher - 90,48 %
Niklas Rubin, 6 matcher - 95,07 %

Kommentarer angående matchen mot Oskarshamn:
Tingsryd gjorde en riktig pangstart mot Oskarshamn i fredags. 1-0 efter bara 13 sekunder genom Phillips, bara fem minuter senare satte Hannes Johansson 2-0. Det fanns bud på fler i den första perioden men slutade trots allt bara 2-0 i den bästa perioden jag sett TAIF spelat den här säsongen.

I början på tredje perioden fick man chans i powerplay och där kunde Christopher Bengtsson trycka in 3-0. Oskarshamn kom dock tillbaka i denna period och hade ett antal fina chanser men Rubin storspelade. Man kunde från bortalaget få hål på Rubin med bara ett antal sekunder kvar av perioden och en viktig reducering.

Och den tredje akten fick lite nerv helt klart där Oskarshamn nästan parkerade i offensiv zon och tryckte på för ännu en reducering. Den kom också med mer än halva perioden spelad och det blev fortsatt tryck mot TAIFs kasse. Men man kunde från Tingsryd få ett otroligt viktigt mål bara några minuter ändå där Emil Forslund satte 4-2 som blev matchavgörande.

Tingsryd kunde ta hem sin femte raka seger på hemmaplan - det är bara i hemmapremiären mot Södertälje man torskat. Mycket imponerade och man fortsätter övertyga i sin hemmaborg helt klart.

Imorgon väntar tuffa Västervik borta som inlett på ett strålande sätt - seger imorgon mot tvåan Västervik och man glider förbi just nykomlingen. Man är endast två poäng bakom ettan Timrå och morgondagens motståndare.

Västervik (b) - tisdag 19.00 i Plivit Trade hallen
Södertälje (b) - lördag 16.00 i Scaniarinken

-----------------------------------------------------------------

J20 som hade fyra raka uddamålsförluster när man åkte till Ljungby för möte med rivalen Troja i lördags. Och man revanscherade sig och besegrade Kronobergskonkurrenten.

Man vann matchen med 2-1 efter full tid efter man hamnat i underläge med 0-1. Målen gjordes av William Hillblom och Arvid Sahlsten. En otroligt viktig seger som ger laget lite självförtroende inför kommande matcher som väntar.

Laget ligger på en femteplats med 15 inspelade poäng på nio matcher.

Kommande matcher:
(Laget har uppehåll fram till den 5:e november då man möter Dalen hemma)

Till J18 som efter derbysegern veckan innan hade två tuffa motståndare på agendan i förra veckan. Mot Linköping borta i torsdags åkte man på stortorsk med 0-7. Skotten totalt: 35-25 i Linköpingfavör.

Men den största utmaningen väntade i söndags när man mötte serieledarna Frölunda som hade innan matchen haft 10 raka segrar och endast släppt in 12 mål på 10 matcher.

Dom grönvita var inte alls blyga men det syntes att det var bortalaget förde spelet i den första perioden och tog ledningen med 1-0 trots att TAIF haft en antal vassa lägen till kvittering mot slutet av perioden. Till period två kunde hemmalaget visa att här skulle inte serieledarna få en enkel resa.

Man vände matchen från 0-1 till 2-1 och vild glädje bland dom grönvita lirarna. Men tyvärr var glädjen kortvarig när Frölunda kvitterade bara några minuter efter. Sen mot slutet av perioden fick bortalaget chans i spel fem mot tre som man utnyttjade och hade 3-2 ledning inför sista akten.

Period tre inledde Frölunda med spel i fem mot fyra som man tog till vara på och utökade till 4-2. Det kunde bli sedan 5-2 och där var matchen i hamn för serieledarna - sista målet kom i tom kasse och 6-2 och fortsatt obesegrade i serien det rödvita laget.

Stark insats från TAIF som inte orkade komma tillbaka inför den tredje perioden. Man visar trots allt på en otrolig vilja som man kan ta med sig till kommande matcher.

Kommande matcher:
(Laget har som J20 uppehåll fram till den 6:e november då man möter Kungälv hemma)
HockeyAllsvenskan, Juniorextra, Tingsryds AIF | |