Veckan som gått: Rubin visar klass - Timrå likaså

I detta inlägg kommer jag hylla ett lag i HockeyAllsvenskan och även imponeras av en viss skinande RUBIN i laget.

Matcherna för Tingsryd förra veckan:
BIK Karlskoga (h) - vinst 2-0
Timrå (b) - förlust 0-4

Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 5 p (3+2), 6 matcher
Emil Forslund - 4 p (2+2), 6 matcher
Niklas Enberg - 3 p (2+1), 6 matcher

Powerplay / Boxplay:
5,00 % (14:e) / 75,00 % (10:e)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 4 matcher - 90,48 %
Niklas Rubin, 2 matcher - 98,41 %

Kommentarer angående matcherna förra veckan:
Tingsryd hade tuffa BIK Karlskoga på hemmaplan och det var verkligen en krigarseger ut i fingerspetsarna. Men framför allt ett stabilt målvaktsspel från Niklas Rubin som jag bara imponeras av, underbar vinnarskalle och makalösa räddningar han gör också. Han vann matchen till Tingsryd och sina lagkamrater då Karlskoga pressade på för en kvittering mot slutet, men kunde till slut reda ut det och vann med 2-0.

Jag hade inga tvivel på att Rubin skulle ge Sandberg en match om förstaspaden denna säsong. Sandberg som haft några tuffa matcher som han har fått stå - vilket gör att hans räddningsprocent är inte lika stark som Rubins.

Och för att komma till Sandbergs tuffa matcher, så var det en sådan mot Timrå på bortaplan. Ett Timrå som spelar en härlig anfallsglad hockey med unga hungriga och skickliga spelare. Det, men framför allt utvisningar i den andra perioden som Tingsryd fick gjorde att man inte riktigt fick chansen i denna match.

Matchen slutade 4-0 till Medelpad-laget - inget orättvis resultat. Timrå var helt klart bättre laget, men Tingsryd fick inte möjligheten att göra match av det p.g.a utvisningar i andra perioden. Men sånt som man får släppa helt klart.

Och Timrå kan man verkligen imponeras och ska hyllas för den inledningen man fått. Är det laget som gjort näst mest mål efter sju omgångar - bara nykomlingen Västervik som går som tåget också är värre. Timrå är i toppen för att stanna, inget snack om den saken - många lag kommer få svårt uppe i Medelpad.

Kommande matcher för Tingsryd:
Almtuna (h) - idag (onsdag) 19.00 i Nelson Garden Arena
Mora (b) - fredag 19.00 i Smidjegrav Arena

-------------------------------------------------------------------------

Efter förlusten borta mot serieledarna Halmstad med 0-3 så fick J20 chans till revansch i lördags hemma mot Vita Hästen. En match man tog tag i taktpinnen och släppte den aldrig direkt där man gick ifrån till en 3-0 ledning efter en period. Man vann matchen till slut med hela 7-2 och skotten slutade 42-19 till dom grönvita.

Målskyttar mot Vita Hästen: Alexander Hövik 2, Tim Brattström 2, Eddie Eriksson, Alexander Berglund & Tobias Henriksson

Kommande match för J20:
Mariestad (h) - lördag 12.00 i Nelson Garden Arena

J18 som jag har sett lite mer - hade fått en tufft start med bara 2 poäng på kontot efter tre matcher.

Då kom HV71 på besök förra torsdagen och till en början var bortalaget det bättre laget och gick ifrån till en 3-0 ledning. Men en viktig reducering i slutet på första gjorde att TAIF byggde vidare på det. Reduceringen till 2-3 kom tidigt i andra och trots flertalet chanser fick man inte in pucken.

Trots två tunga mål från HV i början på tredje så kunde TAIF kriga sig tillbaka och trots att HV drog ifrån lite igen. Då kom Tingsryd tillbaka igen - 5-6 med 47 sekunder kom från dom grönvita, men närmare än så kom man inte.

Målskyttar mot HV: Lukas Fransson 2, Anton Bengtsson, Erik Hansson & Hampus Andersson

Sen efter den tunga uddamålsförlusten men ett tecken på att man inte viker ner sig så hade man Karlskrona borta på söndagen. En målsnål tillställning där hemmalaget kunde dra det längsta strået och vann med 2-0. Chanser det verkligen för Tingsryd men pucken ville verkligen inte in denna gång nere i Blekinge.

Men jag tror det dröjer inte länge innan J18 får sin första fullpoängare - det laget visade mot HV, det kan verkligen bli obehagligt för många lag i den här serien.

Kommande matcher för J18:
Borås (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Rögle (b) - söndag 15.00 i Lindab Arena