Veckan som gått: Två segrar på tre matcher och fortsatt topp tre

Fullspäckat schema för både A- samt J-lagen i förra veckan och det har vart blandade resultat som ni kommer få reda på här nedan.

Matcherna för Tingsryd i förra veckan:
Västerås (h) - vinst 4-2
Pantern (b) - förlust 1-2
AIK (b) - vinst 5-2

Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 9 p (6+3), 11 matcher
Zack Phillips - 8 p (4+4), 11 matcher
Hannes Johansson - 6 p (3+3), 11 matcher

Powerplay / Boxplay:
17,07 % (8:e) / 81,25 % (7:e)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 6 matcher - 90,48 %
Niklas Rubin, 5 matcher - 95,38 %

Kommentarer angående förra veckans matcher:
Matchen mot Västerås hemma, blev som alla andra hemmamatcher. Tajt och jämnt resultat ända in mot slutet där Tingsryd kan till slut punktera i tom kasse. Det blev alltså även denna gång där Tingsryd hade 3-1 inför den sista perioden och bortalaget skapade nerv genom att tidigt göra 3-2 och pressa på mot Niklas Rubin i TAIFs målbur.

Men man höll som sagt undan och Hannes Johansson kunde sätta dit 4-2 i tom kasse med fåtalet sekunder kvar och hemmaspelet fortsätter vara stabilt.

Och till att vara stabilt på hemmaplan - så var det verkligen det motsatta om titta till bortaspelet. Man åkte i fredags ner till Malmö för möte med Pantern. Ett Pantern som ville betydligt mer i denna match - där det egentligen var hemmalaget mot Niklas Rubin, i alla fall var det så i den andra perioden. 24-3 i skott till hemmalaget men där TAIF lyckades kvittera till 1-1 inför slutronden.

Men Pantern kunde välförtjänt och lite turligt få med sig tre poäng då man tidigt i tredje gjorde 2-1 och det blev slutresultatet.

Frågan alla ställde sig inför söndagens match var om man kunde studsa tillbaka på bortaplan mot AIK på Hovet. Svaret från laget blev att man faktiskt gjorde en av sina bästa bortamatcher hittills den här säsongen - man hade övertaget i första och 2-0 ledning efter 20 minuter. Sen studsade det tillbaka till AIK-favör i rond två och hemmalaget kom ikapp till 2-2 inför den sista perioden.

Där svarade TAIF tillbaka genom mål av Emil Forslund och Johan Eriksson tidigt in i tredje. Man höll sedan ställningarna och Eriksson kunde raka in 5-2 i tom kasse mot slutet. Bortaspöket därmed helt borta och tre sköna poäng mot ett AIK som inlett inte alls vad alla väntade sig.

Men värt att notera att man trots allt ta 6 poäng på tre matcher vilket få ses som godkänt och man är fortsatt på en tredjeplats där man jagar Timrå och Västervik som är topp två efter 11 matcher spelade.

Kommande match:
Oskarshamn (h) - fredag 19.00,  Nelson Garden Arena

-------------------------------------------------------------------

J20 som har skjutit och skjutit och skjutit har det fortsatt svårt med målskyttet då man i förra veckan hade Mörrum och Mölndal på agendan. Man sköt 35 skott borta mot Mörrum - en match som man förlorade först efter straffar med 1-2. Alexander Hövik målskytt för J20 i den matchen.

Sen hade man dock en betydligt svårare motståndare, Mölndal på bortaplan i lördags. Man sköt 32 skott och fick endast in en puck bakom Mölndals målvakt. Matchen den slutade 2-1 till hemmalaget efter ordinarie tid - Kevin Striborn målskytt för dom grönvita i lördags.

Ännu en uddamålsförlust alltså och nu ikväll så hoppades man på att det skulle lossna för J20 hemma mot Oskarshamn. Man började bra och hade en 2-0 ledning efter dom första tjugo minuterna. Bortalaget kom dock tillbaka i den andra perioden och helt jämnt inför sista ronden.

Men det grinar i ansiktet på J20 just nu för man förlorade matchen med 2-3 efter straffläggning. Gustav Johansson och Tobias Henriksson målskyttar för J20 i kvällens match. Skotten slutade totalt 40-29 i hemmafavör.

J20 ligger på en femteplats med 12 poäng inspelade på 8 matcher.

Kommande match:
Troja/Ljungby (b) - lördag 16.00, Ljungby Arena

J18 som stötte på tufft motstånd i torsdags då man mötte Malmö på hemmaplan. En match som man länge var med och krigade om poäng och hade 2-2 inför sista perioden. Men två snabba mål i mitten av tredje perioden från bortalaget gjorde att J18 kammade noll i denna match.

Elias Malmkvist och Hampus Andersson målskyttar i matchen.

Glädjande nog så kunde man studsa tillbaka från den tunga förlusten mot Malmö. För i söndags så kunde man straffa Troja/Ljungby på bortaplan. Man vann med 2-1 efter straffar där Elias Malmkvist blev den store straffhjälten då han satte den avgörande straffen för dom grönvita. Anton Bengtsson gjorde målet under ordinarie speltid.

J18 ligger på en tiondeplats med 7 poäng inspelade på 9 matcher.

Kommande matcher:
Linköping (b) - torsdag 19.00, Stångebro Ishall