It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Uppåtgående trend - men powerplay fortsätter vara ett spöke

 
Ja, nu har en ny vecka gått och jag ska nu summer allas resultat (A-lag/J20/J18) denna gång. 
 
Matcherna för Tingsryd förra veckan:
Vita Hästen (h) - vinst 2-1
Modo (b) - vinst 4-2
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 5 p (3+2), 4 matcher
Emil Forslund - 4 p (2+2), 4 matcher
Hannes Johansson - 3 p (1+2), 4 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
7,14 % (13:e) / 72,73 % (10:a)
 
Målvakterna:
Tim Sandberg, 3 matcher - 90,80 %
Niklas Rubin, 1 match - 96,30 %
 
Kommentarer angående matchen mot Modo (matchen mot Vita Hästen summerades i förra):
Ja, det var en härlig start på matchen uppe i Fjällräven Center där TAIF tog ledningen efter knappa minuten genom Phillips. Fyra minuter senare small det för Tingsryd i en spelvändning där Enberg sprätte in pucken bakom Modokeepern. Dryga elva minuter in så var det även 0-3 på tavlan då Johan Eriksson satte pucken i kassen.
 
Time-out för Modo begärdes då men utan resultat och Tingsryd fortsatte och kunde haft 4-0 då man fick en straff där Johan Eriksson tyvärr missade. Sen fick hemmalaget en viktig reducering innan periodvila. En mållös andra period där dom grönvita kontrollerade det otroligt bra och lät inte Modo komma till några större farligheter.
 
Men till den tredje perioden så pressade Modo på och fick chansen i fyra minuters powerplay. Där man mot slutet av det numerära överläget kunde reducera till 2-3. Det blev nerver mot slutet och hemmalaget pressade men till sist kunde Emil Forslund lägga in pucken i tom kasse och tre poäng säkrades.
 
En anmärkningsvärd sak är att trots att man har en uppåtgående trend - så fortsätter powerplay-spelet att spöka för Tingsryd. Var även likadant ifjol och det är bara att hoppas att det blir betydligt bättre.
 
Kommande matcher för Tingsryd:
BIK Karlskoga (h) - onsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Timrå IK (b) - fredag 19.00 i NHK Arena
 
------------------------------------------------------
 
Till J20 som redan innan mitt förra inlägg spelade en match och vann borta i seriepremiären mot Dalen med 3-1. Och nu i helgen så vann man återigen i sin hemmapremiär mot Skövde, segerna skrevs till 4-2. En match där det inte var något snack om saken att Tingsryd var det bättre laget. Skotten totalt skrevs till 56-23. 
 
Målskyttar, J20: Rasmus Wilhelmsson, Eddie Eriksson, Tobias Henriksson & Robin Wernström-Palmqvist.
 
Kommande matcher för J20:
Halmstad (b) - tisdag 19.00 i Halmstad Arena
Vita Hästen (h) - lördag 16.00 i Nelson Garden Arena
 
J18 hade förra veckan sin premiärvecka, hemma som borta alltså. Det började med ett derby på hemmaplan i torsdags mot Växjö - en match som bortalaget kunde dra det längsta strået och vann med 1-3. Målskytt för J18 i derbyt var Erik Hansson.
 
 
I söndags så hade man nästa Smålandskonkurrent på schemat, nämligen Oskarshamn på bortaplan. En match verkligen blev en målrik historia, hela 12 mål föll i Smålandsderbyt.
 
Man fick ledningen tidigt i andra perioden, då stod det 3-2 till dom grönvita - men Oskarshamn vände men TAIF kom tillbaka till 4-4 innan Oskarshamn gjorde tre raka mål sen. Ett mål till föll i den tredje perioden och hemmalaget vann med 8-4.
 
Målskyttar för J18 mot Oskarshamn: Ludwig Nordqvist 2, Elliot Karlsson & Anton Bengtsson 
 
Tung vecka för J18 som bara får blicka mot kommande matcher där det blir heta derbyn återigen.
 
Kommande matcher för J18:
HV71 (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Karlskrona (b) - söndag 14.00 i ABB Arena

Veckan som gått: Blandat med vinster och förluster

 
 
Kanske fel med ett veckan som gått-inlägg mitt i en vecka, men Tingsryd spelade sin senaste match i måndags. Så vi tar med den också plus dom andra resultaten föregående veckan och i nästa vecka ska jag även ta med juniorlagens resultat. 
 
Matcher för Tingsryd förra veckan:
Södertälje (h) - förlust 1-2
Björklöven (b) - vinst 5-4
 
Matcher som redan spelats denna veckan:
Vita Hästen (h) - vinst 2-1 (måndags)
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 4 p (2+2), 3 matcher
Christopher Bengtsson - 2 p (1+1), 2 matcher
Oscar Holst - 2 p (1+1), 3 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
8,33 % (11:a) / 75,00 % (10:a)
 
Målvakterna: 
Tim Sandberg, 2 matcher - 88,46 %
Niklas Rubin, 1 match - 96,30 %
 
Kommentarer angående matcherna som vart:
Matchen mot Södertälje i premiären var det inte mycket som stämde. Powerplay-spelet stämde verkligen inte och det var det som avgjorde i matchen då Södertälje satte sina mål i just numerärt överläge. Ingen höjdarmatch som sagt.
 
Men blickar vi vidare mot bortamatchen mot Björklöven så började det kanske inte som man hoppats på, 2 mål i baken på två minuter och dom grönvita tog time-out. Sen vände det och man fick tidig reducering och sen satt även kvitteringen efter mål av Christopher Bengtsson och Emil Forslund. Hemmalaget fick in 3-2 innan paus - men sen i dom två återstående perioderna var det mycket bättre spel.
 
Sen trots att man hamnade i underläge med 4-2 så hämtade man upp det och fullbordade vändningen i tredje perioden där Oscar Holst blev matchhjälte. 
 
Viktig seger där och match väntade mot Vita Hästen i måndags i Nelson Garden Arena. En match som Tingsryd vände 0-1 i tredje perioden och vann efter mål av Johan Eriksson samt Jacob Dahlström
 
Nu har vi kommit in halvvägs på denna veckan och imorgon så väntar Modo på bortaplan. En match som jag kommer att vara på plats tillsammans med två andra TAIF-supporters. 
 
Kan som sagt sluta hur som helst med tanke på Modos inledning som torskat två raka mot Pantern samt Oskarshamn senast. 
 
 
 
 
 
 

P4 Kronoberg - VIDEO: Hemma hos mig

För er som inte har Facebook, så la P4 Kronoberg upp ett videoklipp där. Reporter David Faxå bjöd in sig själv och vi tog en rundtur i min lägenhet för att visa mina grönvita prylar.
 
 
Och för er som vill lyssna på när P4 Kronoberg gjorde ett reportage om mig kan ni finna det på länken nedan:
Visa fler inlägg