It's All About TAIFs tips: Så här slutar HockeyAllsvenskan 16/17

------------------------
13. HC Vita Hästen
14. Västerviks IK

Kommentar: Ja, såklart som många andra har jag tippat AIK uppe i topp, men jag tror det finns många om budet på den där förstaplatsen. Almtuna ser riktigt spännande ut där man ser många intressanta spelare i Uppsala-laget.

Oskarshamn - trea i år igen? Absolut, möjligheterna finns verkligen för en lika bra toppplacering som man hade ifjol. Och denna gång kommer man före Tingsryd som jag anser att trots sina tapp kommer hålla sig på en topp 8-placering. Man har behållt stommen i laget och har många intressanta spelare som kan lyfta sig även bland dom som var här föregående säsong.

Modo, nykomlingar i år tror jag inte kommer vara en av dom två som spelar Hockeyallsvensk final - tappen är många och visst man har fått behålla hjärtat i defensiven, Oscar Hedman samt fått in en toppback i f.d TAIF-spelaren Drew Paris

Och Modo kommer före Timrå som ser otroligt spännande ut som Almtuna där jag tror Timrå har en liten svagare målvaktssida i det fallet. Men annars ser jag dom som en topp 8-kandidat utan tvekan. Björklöven och Mora tar dom sista platserna till slutspelsserien då jag tycker dom känns lite starkare än dom lagen under och har några guldkorn i sina lag som gör att man tar dom platserna.

Västerås som får tighta till sin budget enormt och det syns på pappret. Men jag tror dom kommer att kriga om en topp 8-plats men där dom inte riktigt håller hela vägen enligt mig. Backsidan ser inte så stabil och inte heller målvaktssidan står jag mig tveksam till.

BIK Karlskoga kommer vara där att nosa på en topp 8, men inte mer än så. Finns visserligen några härliga lirare i detta lag - men jag är ändå tveksam på om dom håller hela vägen som sagt även om man gjort en bra försäsong. Victor Ejdsell är en spelare som jag tycker kan sticka ut i Karlskogas lag i vinter.

En annan nykomling, klassiska Södertälje har behållt stora delar av sin trupp som tog laget upp som jag anser kommer att hålla detta klassiska klubb kvar i HockeyAllsvenskan när vi gör bokslut i februari/mars månad.

Pantern som kommer klara sig kvar även dom själva har mål om att slåss om topp 8-placering - det kan dom absolut göra men målvaktssidan känns en aning tunn för att slåss bland dom åtta främsta. Men Malmö-laget håller sig kvar ännu en säsong i HockeyAllsvenskan.

Vita Hästen och Västervik hamnar alltså i botten av tabellen. Vita Hästen känns tunna på målvaktssidan och rent överlag tycker jag. Sen är frågan om man efter tumultet med sparkande av ass. tränare samt att huvudtränare sa upp sig är frågan om man kommer resa sig efter det här som hänt i klubben.

Västervik måste förlita sig på att Jonas Fransson storspelar annars kan det bli tufft för Smålandsklubben som är nykomlingar i HockeyAllsvenskan. Även om man gick rent på försäsongen så tror jag man får en tuff resa igenom serien.

Det var det jag hade att säga lite om min tippning av HockeyAllsvenskan 16/17. En serie som lär blir ett sjujäkla race ända in i kaklet tror jag där det avgörs i dom sista omgångarna.
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |