It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Summering av Jubileumscupen i Kristianstad

 
Om vi ska blicka bak till helgens cup som var nere i Kristianstad så blev det tre jämna bataljer Tingsryd fick utstå.
 
Fredagens match mot Pantern så var det ganska jämnt där jag tycker Tingsryd förde spelet och hade ledning med 3-0 innan Skånelaget reducera till 3-1. Men när TAIF satte spiken i kistan med sitt 4-1 mål så var segern ett faktum. 
 
Det grönvita laget kontrollerade tredje perioden bra och trots att Pantern fick in en reducering mot slutet så var det aldrig någon fara för att motståndarna skulle komma ikapp.
 
Målskyttar mot Pantern var Christopher Bengtsson, Lukas Hansson, Filip Owesson och Jonathan Johnson.
 
Och det andra allsvenska laget som man mötte på lördagen var nämligen BIK Karlskoga. Den matchen som jag tycker gjorde den bästa om jag tittar på alla tre matcherna. Karlskoga tog ledningen med 1-0 i första perioden, men sen tryckte TAIF på bra i dom två kommande perioderna. 
 
Man fick sin kvittering och hade bud på fler mål framåt och man var stabila bakåt, Sandberg spelade riktigt bra i kassen. En styrning ställde TAIF-keepern i slutet av tredje perioden vilket blev Karlskogas segermål, som hade fem poäng efter två matcher. 
 
Målskytt för TAIF i denna matchen var Johan Eriksson. 
 
Något som inte alls stämde var spelet i numerära överlägen sett till över hela cupen. Kristianstad stod för sista cupmotståndet, där Skånelaget hade ledningen efter 20 minuters spel. 
 
Men i den andra perioden så var spelet stundtals bra, man blandade och gav lite. Men man hade det mesta av pucken i perioden och till slut så vände man på steken. Först var det Zack Phillips som satte dit kvitteringen, bara 16 sekunder senare lyckades Emil Forslund få in ledningsmålet bakom Joel Gistedt i KIK-kassen.
 
Sen fick hemmalaget chansen i mot slutet av andra perioden i spel 5 mot 3. Detta utnyttjade man och fick in kvitteringen med bara 30 sekunder kvar av perioden och en helt öppen sista period väntade.
 
Där kunde Kristianstad drar det längsta strået och där PP-spelet blev till KIKs fördel, då man gjorde 3-2 sent i tredje perioden. Och sen gjorde TAIF ett försök på en kvittering då man tog ut målvakten, men Kristianstad kunde sätta 4-2 i den tomma målburen. 
 
Så en seger på tre matcher vilket gjorde att man placerade sig trea i cupen, en cup som man vann ifjol. BIK Karlskoga tog hem cupsegern och Kristianstad hamnade på en andraplats. 
 
En kedja som jag tycker ser otroligt bra ut är Schmidt - Nicke J - J. Eriksson som verkligen kan lyckas i HockeyAllsvenskan. Johan Eriksson som gjort poäng i nästan varenda match ser otroligt intressant ut inför seriepremiären. 
 
Men det är en match kvar innan seriepremiären hemma mot Södertälje är. På onsdag så åker man till Oskarshamn för ett möte med Smålandslaget.