It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Veckan som gått: Blandat med vinster och förluster

 
 
Kanske fel med ett veckan som gått-inlägg mitt i en vecka, men Tingsryd spelade sin senaste match i måndags. Så vi tar med den också plus dom andra resultaten föregående veckan och i nästa vecka ska jag även ta med juniorlagens resultat. 
 
Matcher för Tingsryd förra veckan:
Södertälje (h) - förlust 1-2
Björklöven (b) - vinst 5-4
 
Matcher som redan spelats denna veckan:
Vita Hästen (h) - vinst 2-1 (måndags)
 
Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 4 p (2+2), 3 matcher
Christopher Bengtsson - 2 p (1+1), 2 matcher
Oscar Holst - 2 p (1+1), 3 matcher
 
Powerplay / Boxplay:
8,33 % (11:a) / 75,00 % (10:a)
 
Målvakterna: 
Tim Sandberg, 2 matcher - 88,46 %
Niklas Rubin, 1 match - 96,30 %
 
Kommentarer angående matcherna som vart:
Matchen mot Södertälje i premiären var det inte mycket som stämde. Powerplay-spelet stämde verkligen inte och det var det som avgjorde i matchen då Södertälje satte sina mål i just numerärt överläge. Ingen höjdarmatch som sagt.
 
Men blickar vi vidare mot bortamatchen mot Björklöven så började det kanske inte som man hoppats på, 2 mål i baken på två minuter och dom grönvita tog time-out. Sen vände det och man fick tidig reducering och sen satt även kvitteringen efter mål av Christopher Bengtsson och Emil Forslund. Hemmalaget fick in 3-2 innan paus - men sen i dom två återstående perioderna var det mycket bättre spel.
 
Sen trots att man hamnade i underläge med 4-2 så hämtade man upp det och fullbordade vändningen i tredje perioden där Oscar Holst blev matchhjälte. 
 
Viktig seger där och match väntade mot Vita Hästen i måndags i Nelson Garden Arena. En match som Tingsryd vände 0-1 i tredje perioden och vann efter mål av Johan Eriksson samt Jacob Dahlström
 
Nu har vi kommit in halvvägs på denna veckan och imorgon så väntar Modo på bortaplan. En match som jag kommer att vara på plats tillsammans med två andra TAIF-supporters. 
 
Kan som sagt sluta hur som helst med tanke på Modos inledning som torskat två raka mot Pantern samt Oskarshamn senast.