Veckan som gått: Uppåtgående trend - men powerplay fortsätter vara ett spöke

Ja, nu har en ny vecka gått och jag ska nu summer allas resultat (A-lag/J20/J18) denna gång.

Matcherna för Tingsryd förra veckan:
Vita Hästen (h) - vinst 2-1
Modo (b) - vinst 4-2

Interna poängligan - topp 3:
Johan Eriksson - 5 p (3+2), 4 matcher
Emil Forslund - 4 p (2+2), 4 matcher
Hannes Johansson - 3 p (1+2), 4 matcher

Powerplay / Boxplay:
7,14 % (13:e) / 72,73 % (10:a)

Målvakterna:
Tim Sandberg, 3 matcher - 90,80 %
Niklas Rubin, 1 match - 96,30 %

Kommentarer angående matchen mot Modo (matchen mot Vita Hästen summerades i förra):
Ja, det var en härlig start på matchen uppe i Fjällräven Center där TAIF tog ledningen efter knappa minuten genom Phillips. Fyra minuter senare small det för Tingsryd i en spelvändning där Enberg sprätte in pucken bakom Modokeepern. Dryga elva minuter in så var det även 0-3 på tavlan då Johan Eriksson satte pucken i kassen.

Time-out för Modo begärdes då men utan resultat och Tingsryd fortsatte och kunde haft 4-0 då man fick en straff där Johan Eriksson tyvärr missade. Sen fick hemmalaget en viktig reducering innan periodvila. En mållös andra period där dom grönvita kontrollerade det otroligt bra och lät inte Modo komma till några större farligheter.

Men till den tredje perioden så pressade Modo på och fick chansen i fyra minuters powerplay. Där man mot slutet av det numerära överläget kunde reducera till 2-3. Det blev nerver mot slutet och hemmalaget pressade men till sist kunde Emil Forslund lägga in pucken i tom kasse och tre poäng säkrades.

En anmärkningsvärd sak är att trots att man har en uppåtgående trend - så fortsätter powerplay-spelet att spöka för Tingsryd. Var även likadant ifjol och det är bara att hoppas att det blir betydligt bättre.

Kommande matcher för Tingsryd:
BIK Karlskoga (h) - onsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Timrå IK (b) - fredag 19.00 i NHK Arena

------------------------------------------------------

Till J20 som redan innan mitt förra inlägg spelade en match och vann borta i seriepremiären mot Dalen med 3-1. Och nu i helgen så vann man återigen i sin hemmapremiär mot Skövde, segerna skrevs till 4-2. En match där det inte var något snack om saken att Tingsryd var det bättre laget. Skotten totalt skrevs till 56-23.

Målskyttar, J20: Rasmus Wilhelmsson, Eddie Eriksson, Tobias Henriksson & Robin Wernström-Palmqvist.

Kommande matcher för J20:
Halmstad (b) - tisdag 19.00 i Halmstad Arena
Vita Hästen (h) - lördag 16.00 i Nelson Garden Arena

J18 hade förra veckan sin premiärvecka, hemma som borta alltså. Det började med ett derby på hemmaplan i torsdags mot Växjö - en match som bortalaget kunde dra det längsta strået och vann med 1-3. Målskytt för J18 i derbyt var Erik Hansson.

I söndags så hade man nästa Smålandskonkurrent på schemat, nämligen Oskarshamn på bortaplan. En match verkligen blev en målrik historia, hela 12 mål föll i Smålandsderbyt.

Man fick ledningen tidigt i andra perioden, då stod det 3-2 till dom grönvita - men Oskarshamn vände men TAIF kom tillbaka till 4-4 innan Oskarshamn gjorde tre raka mål sen. Ett mål till föll i den tredje perioden och hemmalaget vann med 8-4.

Målskyttar för J18 mot Oskarshamn: Ludwig Nordqvist 2, Elliot Karlsson & Anton Bengtsson

Tung vecka för J18 som bara får blicka mot kommande matcher där det blir heta derbyn återigen.

Kommande matcher för J18:
HV71 (h) - torsdag 19.00 i Nelson Garden Arena
Karlskrona (b) - söndag 14.00 i ABB Arena