JUNIOREXTRA: Så här inleder J18 fortsättningsserien

 
Nu är det helt spikat på hur spelschemat för fortsättningsserien av J18 Elit Södra kommer se ut. 
 
Tingsryd hamnade där med lagen Malmö, Karlskrona, Oskarshamn, Borås, Växjö, Skövde och man kommer att mötas två gånger - en hemma och en borta. 
 
Det laget som placera sig på första plats går vidare till sextondelsfinal. Dom två sista lagen i serien får spela negativt kval för att hålla sig kvar i J18 Elit Södra. 
 
Serien drar igång den 4:e januari och så här se de inledande tre matcherna ut för Tingsryd:
 
Torsdag 4/1 - Oskarshamn (h), nedsläpp 19.00
Torsdag 11/1 - Malmö (b), 19.00
Söndag 14/1 - Borås (h), 14.00
 
För att se hela spelschemat för J18 Elit Södras fortsättningserie - klicka in er här!
Juniorextra, Tingsryds AIF | | Kommentera |

STATISTIK: Så här har det gått för TAIF halvvägs av HockeyAllsvenskan

 
Kommer bli lite nördig statistik enbart gällande TAIFs säsong så här långt. Tjugosex matcher av femtiotvå är därmed spelade och TAIF har nått 36 poäng.
 
För att nå en topp 8-placering krävs 77 poäng eller mer sett till de senaste två säsongerna. 
 
* Tillsammans med Kronobergsrivalen Troja/Ljungby är man dom två lag som gjort minst mål - Tingsryd har målat 59 gånger medans Troja har pangat in 54 mål. 
 
När det gäller insläppta mål så är det sex lag som släppt in mindre mål än TAIF (67 st). Timrå är det lag som endast släppt in 46 mål efter halva serien. 
 
* Matchdagarna för Tingsryds del har för det mesta vart onsdagar och fredagar - i övrigt har det vart två tisdagar, en lördag och en söndag.
 
Jag vet inte om det är anmärkningsvärt men TAIF vill verkligen ge fansen en bra start på helgen för det är just fredagarna där man tagit flest antal poäng (17 p). Men det är även där man både gjort mycket och släppt in mycket mål - 31 till antalet
 
En väldigt intressant detalj är att alla segrarna på fredagarna - fem till antalet är att alla tagits på hemmaplan i Nelson Garden Arena. Det bådar gott till kvällens hemmamatch mot Almtuna
 
Och då kan ni förstås räkna ut att onsdagarna inte gett lika mycket utdelning i poäng, men det är ändå en hårfin skillnad vad gäller poängen - tolv inkasserade har man samlat in under den s.k lill-lördagen.
 
När det gäller hemma/bortaspel i antalet segrar på onsdagar så har man tagit 4 av 5 vinster på bortaplan. Enda hemmasegern kom mot Karlskoga den 22 november med 3-0. Målmässigt har man mäktat med 18 stycken och släppt in 26. 
 
* Lagen som man har haft ''lättast'' mot (finns inga lätta lag i serien) är Vita Hästen och Leksand där man tagit 5 av 6 poäng mot båda. I övrigt har man mot många andra lag vunnit en och förlorat en.
 
Lagen som man har haft svårast mot är serieledaren Timrå där man förlorat båda (tagit 1 av 6 p), serietvåan Oskarshamn där man kammat noll och det gäller även mot sjundeplacerade AIK. 
 
* Tittar man på hur många mål TAIF har gjort i en match så är det 6 mål och det har man gjort två gånger på hemmaplan (mot Leksand & Björklöven) på en FREDAG
 
Den lite dystrare statistiken på hur många mål man släppt in under en match så är det också sex mål och detta skedde på bortaplan mot Björklöven. Dock har man hållt nollan två gånger under säsongen så här långt.
 
* Under säsongen har man tagit ledningen 14 gånger under de 26 matcherna och har vunnit nio gånger. Man har legat under 12 gånger MEN aldrig vänt till seger under ordinarie tid. 
 
Andra perioderna är där det grönvita laget vart som starkast - man har vunnit andra perioden hela 13 gånger (2:a i den statistiken) - medans man i tredje perioden bara vunnit 6 gånger (sist i serien).
 
* Utvisningar har det vart en hel del och många onödiga sådana för Tingsryd som har dragit på sig flest två-minutare i hela serien - dock har man tillsammans med Timrå & AIK ännu inte dragit på sig varken en 10 samt 5+20 minuters-utvisningar.
 
Powerplay-spelet har vart en gåta men har under tiden blivit bättre och bättre - dock ligger man fortfarande på näst sist i den ligan med sina 10,87 % - när det gäller numerära underlägen ligger man på en sjätteplats med 82,29 %. 
 
Det var väl det hela - ni får skicka iväg ett mail (itsallabouttaif@hotmail.com) om det är något mer ni vill ha reda på - statistikmässigt gällande Tingsryds AIF säsong 17/18. 
 
---------
 
TILL SLUT...
Vill jag uppmana alla att ta sig till hallen, laget behöver stödet, man har en bra form och tabellen är så otroligt tajt att hemmastödet är så VIKTIGT - det är våran borg - bortalagens mardröm. 
 
Passa även på att köpa en julklapp till dig själv eller till någon TAIF-supporter i shopen ikväll eller anmäl dig till ENKRONAN som är den 27 december hemma mot Timrå. 
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | | Kommentera |

JUNIOREXTRA: Tung avslutning för J18 - Skön avslutning för J20

 
Tingsryds J18 spelade idag sin sista match för grundserien Elit Södra och efter jul väntar fortsättningsserie med Malmö, Växjö, Oskarshamn, Karlskrona, Borås och Skövde. 
 
Och man mötte i eftermiddags Malmö på bortaplan - en match dom kanske helst vill glömma. Victor Sandström blev den ende målskytten i 1-9-förlusten mot rödhökarna från Malmö. 
 
Matcherna innan den avslutande gick som så att man vann mot Skövde med 5-0 hemma, Karlskrona borta med 4-3 efter förlängning - sen föll man dock hemma mot Linköping med 2-5. Så det har vart en bra formkurva på slutet på grundserien. Bara att ta med sig in i kommande serie efter jul. 
 
J18 Elit Södras fortsättningsserie startar igång torsdag den 4:e januari och avslutas söndagen den 25:e februari.
 
Ettan går vidare till sextondelsfinal inför J18 SM 17/18. Lagen mellan 2:a och 5:e plats är kvalficerade för spel i J18 Elit Södra kommande säsong - medans lag 6 och 7 får kvala sig kvar för att behålla sin plats i högsta serien. 
 
-----------------------------------------------------
 
Om J18 fick en tung avslutning så fick J20 verkligen inte det. I sista matchen innan jul/nyårsuppehållet så vann man idag stort hemma mot Mariestad - som för övrigt smygit i vassen och överraskat vissa lag. Matchen slutade hela 8-1 till det grönvita laget och otroliga viktiga poäng i streckstriden. 
 
Lagen Halmstad och Troja/Ljungby som jagar bakom Tingsryd förlorade dagens matcher vilket gör att TAIF drog iväg LITE poängmässigt, men det är så otroligt jämnt att det syns knappt.
 
Tingsryds mål gjordes utav Anton Bengtsson, Hugo Nilsson, Melvin Mårdh, Elias Gunnarsson, Lukas Fransson, Oscar Tervahauta, Felix Berggren och Robin Wernström-Palmqvist
 
Innan storsegern mot Mariestad idag så åkte man på torsk borta med 0-4 mot konkurrenten Mölndal som jagar bakom Tingsryd. Sen så vann man stort mot nästjumbon Skövde borta med 6-1 - så man avslutar 2017 på ett väldigt bra sätt.
 
Och för att ger er den otroligt jämna tabellen så får ni den här nedan - topp 5:
 
1. Oskarshamn, 48 p - +50 i målskillnad
2. Tingsryd, 38 p - +28 
3. Troja/Ljungby, 35 p - +29
------------------------------------------
4. Halmstad, 34 p -  +11
5. Mölndal, 31 p -  +15
 
För er som missade förra inlägget av Juniorextra så ska ni få J20s matcher under 2018:
 
Januari
Lördag 6/1 - Grästorp (b)  14.00
Tisdag 9/1 - Halmstad (h)  19.00
Lördag 13/1 - Oskarshamn (h)  14.00
Lördag 20/1 - Borås (h)  14.00
Lördag 27/1 - Troja/Ljungby (h)  14.00
 
Februari
Lördag 4/2 - Vita Hästen (b)  13.40
Lördag 10/2 - Mölndal (h)  14.00
Lördag 17/2 - Skövde (h)  14.00
Lördag 24/2 - Mariestad (b)  14.00
 
Så nu har ni fått ännu mer kött på benen vad det gäller juniorlagen - hörs och ses snart igen!
 
Juniorextra, Tingsryds AIF | | Kommentera |
Upp