It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

STATISTIK: Så här har det gått för TAIF halvvägs av HockeyAllsvenskan

 
Kommer bli lite nördig statistik enbart gällande TAIFs säsong så här långt. Tjugosex matcher av femtiotvå är därmed spelade och TAIF har nått 36 poäng.
 
För att nå en topp 8-placering krävs 77 poäng eller mer sett till de senaste två säsongerna. 
 
* Tillsammans med Kronobergsrivalen Troja/Ljungby är man dom två lag som gjort minst mål - Tingsryd har målat 59 gånger medans Troja har pangat in 54 mål. 
 
När det gäller insläppta mål så är det sex lag som släppt in mindre mål än TAIF (67 st). Timrå är det lag som endast släppt in 46 mål efter halva serien. 
 
* Matchdagarna för Tingsryds del har för det mesta vart onsdagar och fredagar - i övrigt har det vart två tisdagar, en lördag och en söndag.
 
Jag vet inte om det är anmärkningsvärt men TAIF vill verkligen ge fansen en bra start på helgen för det är just fredagarna där man tagit flest antal poäng (17 p). Men det är även där man både gjort mycket och släppt in mycket mål - 31 till antalet
 
En väldigt intressant detalj är att alla segrarna på fredagarna - fem till antalet är att alla tagits på hemmaplan i Nelson Garden Arena. Det bådar gott till kvällens hemmamatch mot Almtuna
 
Och då kan ni förstås räkna ut att onsdagarna inte gett lika mycket utdelning i poäng, men det är ändå en hårfin skillnad vad gäller poängen - tolv inkasserade har man samlat in under den s.k lill-lördagen.
 
När det gäller hemma/bortaspel i antalet segrar på onsdagar så har man tagit 4 av 5 vinster på bortaplan. Enda hemmasegern kom mot Karlskoga den 22 november med 3-0. Målmässigt har man mäktat med 18 stycken och släppt in 26. 
 
* Lagen som man har haft ''lättast'' mot (finns inga lätta lag i serien) är Vita Hästen och Leksand där man tagit 5 av 6 poäng mot båda. I övrigt har man mot många andra lag vunnit en och förlorat en.
 
Lagen som man har haft svårast mot är serieledaren Timrå där man förlorat båda (tagit 1 av 6 p), serietvåan Oskarshamn där man kammat noll och det gäller även mot sjundeplacerade AIK. 
 
* Tittar man på hur många mål TAIF har gjort i en match så är det 6 mål och det har man gjort två gånger på hemmaplan (mot Leksand & Björklöven) på en FREDAG
 
Den lite dystrare statistiken på hur många mål man släppt in under en match så är det också sex mål och detta skedde på bortaplan mot Björklöven. Dock har man hållt nollan två gånger under säsongen så här långt.
 
* Under säsongen har man tagit ledningen 14 gånger under de 26 matcherna och har vunnit nio gånger. Man har legat under 12 gånger MEN aldrig vänt till seger under ordinarie tid. 
 
Andra perioderna är där det grönvita laget vart som starkast - man har vunnit andra perioden hela 13 gånger (2:a i den statistiken) - medans man i tredje perioden bara vunnit 6 gånger (sist i serien).
 
* Utvisningar har det vart en hel del och många onödiga sådana för Tingsryd som har dragit på sig flest två-minutare i hela serien - dock har man tillsammans med Timrå & AIK ännu inte dragit på sig varken en 10 samt 5+20 minuters-utvisningar.
 
Powerplay-spelet har vart en gåta men har under tiden blivit bättre och bättre - dock ligger man fortfarande på näst sist i den ligan med sina 10,87 % - när det gäller numerära underlägen ligger man på en sjätteplats med 82,29 %. 
 
Det var väl det hela - ni får skicka iväg ett mail (itsallabouttaif@hotmail.com) om det är något mer ni vill ha reda på - statistikmässigt gällande Tingsryds AIF säsong 17/18. 
 
---------
 
TILL SLUT...
Vill jag uppmana alla att ta sig till hallen, laget behöver stödet, man har en bra form och tabellen är så otroligt tajt att hemmastödet är så VIKTIGT - det är våran borg - bortalagens mardröm. 
 
Passa även på att köpa en julklapp till dig själv eller till någon TAIF-supporter i shopen ikväll eller anmäl dig till ENKRONAN som är den 27 december hemma mot Timrå.