JUNIOREXTRA: Bra vecka för J18 och J20

Matcherna förra veckan:
Borås (h), vinst 4-3 efter straffar
Kungälv (b), vinst 2-0

Två viktiga matcher hade man i förra veckan och visade verkligen att man är bäst när det gäller som mest. Så var det och man fick en kanonstart med 2-0 ledning mot Borås hemma i torsdags efter 20 minuter. Men så jämnade det ut sig i andra perioden där TAIF lyckades ha en 3-2 ledning in till tredje akten.

Trots att man hade några riktigt vassa avslut fick man inte in pucken. Borås lyckades kvittera i slutet av perioden och det hela gick till en förlängning som blev mållös. Straffar fick avgöra och där visade TAIFs Anton Bengtsson mest kyla samtidigt som Didrik Jansson räddade påföljande Borås-straffen.

Bonuspoängen till dom grönvita - blytunga poäng i kampen kring kvalstrecket. Övriga målskyttar i Tingsryd var Erik Hansson med två baljor samt Robin Wernström-Palmqvist.

Till matchen mot Kungälv på bortaplan igår, söndag mötte man ett lag som hittills kammat noll i fortsättningsserien.

Efter en mållös första period så kunde TAIF dunka in två mål där det ena kom i powerplay. Lukas Fransson och Elias Gunnarsson som gjorde målen samt Didrik Jansson som storspelade i TAIFs kasse gjorde att Tingsryd kunde åka hem med tre poäng i bagaget.

En stabil insats rakt igenom och något som man får ta med till veckans enda match som spelas på torsdag.

Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 12 p (10+2) - 8 matcher

Målvakter:
Max Petersson, 89,60 % - 3 matcher
Didrik Jansson, 90,86 % - 5 matcher

Kommande match:
Torsdag 9:e februari, Växjö Lakers (h) - 19.15 i Nelson Garden Arena

Så Kronobergsderby står återigen på agendan för TAIF - en match jag tycker ni kan ta er till NGA, dom förtjänar allt stöd dom kan få i denna batalj.

------------------------------

J20
Plats: 4:e
Poäng: 44
Målskillnad: 84-56

Matchen förra veckan:
Vita Hästen (h) - vinst 3-2 efter förlängning

Lördagens match hemma mot Vita Hästen började inte alls för Tingsryd då man låg i underläge med 0-2 efter 40 minuters spel. En match som man bara skulle vinna vilket man till slut också gjorde.

Först kom 1-2 genom Petter Ellefsen sedan kunde Frank Landqvist göra 2-2 med fyra minuter kvar i powerplay. Trots 55 skott från Tingsryd blev det inte tre poäng utan två då Tim Brattström kunde avgöra två minuter in i förlängningen.

Två poäng som var oerhört viktiga i kvalplatskampen, då Troja bara tog en poäng borta mot Oskarshamn innebär det att TAIF nu är fyra poäng bakom Ljungby-laget.

Troja möter nu på lördag Halmstad hemma - ett annat lag som jagar Troja då man är sex poäng bakom. Seger för Halmstad och man är på allvar med i racet.

Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 20 p (10+10) - 15 matcher