It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

JUNIOREXTRA: Rafflande avslutning väntar J18 och J20

 
Tingsryds J18 går en rafflande avslutning tillmötes, likaså J20 - men mer om det senare i inlägget. J18 som hade en grymt viktig match igår hemma mot Karlskrona, ett lag som jagar TAIF i kampen att undvika negativt kval. 
 
I och med Karlskronas seger över Oskarshamn så var Blekinge-laget i stunden förbi Tingsryd. Det var också bortalaget som tog en 2-0 ledning efter 20 minuters spel. Sen väntade en jakt på reducering och kvittering från TAIFs sida. 
 
Men närmare än 1-2 kom inte dom grönvita och fick se sig besegrade. Nu krävs det att Karlskrona förlorar sin sista match hemma mot Växjö samtidigt som TAIF vinner sina två sista matcher efter full tid.
 
Det är inte helt omöjligt att ta full pott för TAIF då Karlskrona möter ett slutspelsjagande Växjö. Men det gör också TAIF då man åker till Ljungby torsdag kväll för att ta sig an Troja som är i förarsätet i slutspelsracet. 
 
Sen i den sista omgången möter man Oskarshamn hemma på söndag. Så extremt viktiga matcher väntar i veckan för J18-laget alltså.
 
Måste även nämna i inlägget här att Tingsryds juniorspelare Erik Hansson fick i samband med A-lagets match mot Mora Erik Clarbergs pris som årligen delas ut till juniorspelare i TAIF. Stort grattis till Erik!
 
Kommande matcher:
Troja/Ljungby (b) - torsdag 19.15 i Ljungby Arena
Oskarshamn (h) - söndag 14.20 i Nelson Garden Arena
 
---------------------------------
 
J20 gör vad dom ska - men har inte fått någon vidare hjälp av lagen som har mött dom andra två seriekonkurrenterna som jagar PO-plats. 
 
I lördags så mötte man Mörrum på bortaplan och vann komfortabelt där man med 5-0 inkasserade tre nya poäng. Men i och med Trojas seger mot Vita Hästen hemma så är Ljungby-laget klara för PO. Dock förlorade Oskarshamn borta mot Halmstad. 
 
Detta innebär att det finns en liten minimal chans till PO-avancemang. Tingsryd möter imorgon Skövde på hemmaplan - seger där samtidigt som Oskarshamn förlorar efter full tid mot Dalen så går TAIF vidare med en bättre målskillnad.
 
Dalen som vill undvika negativt kval vill såklart ge allt och lite till för att göra detta. Denna matchen spelas alltså på lördagen vilket även TAIFs match skulle gjort - varför den inte gör det kan jag dock inte svara på. 
 
Men imorgon, tisdag så spelar TAIFs J20 otroligt viktig match som är den sista också - så jag vill att DU tar dig dit och ge laget allt stöd dom kan få.
 
Nedsläpp 19.15 i Nelson Garden Arena!