It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

JUNIOREXTRA: Så här ser det ut inför avslutningen för J18 och J20

 
 
Tingsryds J18 och J20 går in i slutskedet av sina serier och lever i ett kvalstrecksdrama. Ett för positivt kval och ett för negativt kval.
 
J18 har efter Karlskronas matcher mot Kungälv samt Oskarshamn hamnat under det negativa kvalstrecket med en poäng bakom Blekinge-laget. Med en match mindre spelad så kan J18 skapa en bra avslutning inför dom sista matcherna. 
 
Och nu på söndag möter man Karlskrona på hemmaplan - 3 poäng där och man har slagläge då KHK har en match kvar medans TAIF har två matcher kvar. 
 
Så här ser avslutningen ut för både Karlskrona och Tingsryd:
 
5. Karlskrona - 12 poäng, 10 matcher, 28-27 i målskillnad
 
Matcher kvar: 
Tingsryd (b) - söndag 19 februari, 11.30 i Nelson Garden Arena
Växjö (h) - torsdag 23 februari, 19.00 i ABB Arena Karlskrona
 
---------------------------------------------
 
6. Tingsryd - 11 poäng, 9 matcher, 30-34
 
Matcher kvar:
Karlskrona (h) - söndag 19 februari, 11.30 i Nelson Garden Arena
Troja/Ljungby (b) - torsdag 23 februari, 19.15 i Ljungby Arena
Oskarshamn (h) - söndag 26 februari, 14.20 i Nelson Garden Arena 
 
--------------------------------------------
 
J20-laget som spelar för ett positivt kval har gjort vad man ska och vunnit de senaste matcherna. Man behöver lite hjälp från andra lag att rubba Troja samt Oskarshamn.
 
Visst, Oskarshamn är mer eller mindre klara för PO-spel så då står det mellan Kronobergsrivalerna Troja och Tingsryd om den sista PO-platsen.
 
I det här läget som är nu så skiljer det fyra poäng - så TAIF är verkligen beroende av hjälp samtidigt som man själv tar tre poäng gånger två dom sista matcherna. 
 
Och så här ser det ut för Troja och Tingsryd inför avslutningen:
 
3. Troja/Ljungby - 51 poäng, 25 matcher, 93-61

Matcher kvar:
Vita Hästen (h) - lördag 18 februari, 12.00 i Ljungby Arena
Mölndal (b) - lördag 25 februari, 13.30 i Åby Ishall
 
--------------------------------------
 
 4. Tingsryd - 47 poäng, 25 matcher, 85-56
 
Matcher kvar:
Mörrum (b) - lördag 18 februari, 14.00 i Jössarinken
Skövde (h) - tisdag 21 februari, 19.15 i Nelson Garden Arena
 
 
Som ni märker är J20s match flyttad - det vill säga att man spelar på tisdagen den 21 februari istället för lördagen 25 februari som alla andra lag i serien gör. Vilket gör att om det fortfarande finns liv i kvalstrecksdramat kan Troja ge allt då man kan gå på resultatet i TAIFs match på tisdagen. 
 
Men vi hoppas verkligen att dom här matcherna gör att Tingsryd kan nå PO-platsen. Så jag hoppas ni verkligen se till att stötta J18 på söndag och J20 på tisdag i kvalstreckskampen!