It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

JUNIOREXTRA: Tre tunga förluster för lagen

 
Ny vecka har gått för juniorlagen där jag ska gå igenom lite förra veckans resultat. 
 
J18
5:e plats
6 poäng
-4 i målskillnad
 
Matcherna förra veckan:
Troja/Ljungby (h), förlust 4-5 
Oskarshamn (b), förlust 4-5
 
För Tingsryds J18 är det just kampen kring negativa kvalstrecket som är stenhård för deras. Detta efter att ha förlorat två förluster den gångna veckan. 
 
Om vi börja med Troja hemma där man hade kontakt efter storspel i målet av Max Petersson. Man låg under med 2-3 efter två perioder och fick möjlighet i powerplay men där var det Troja som tog tillvara på ett grönvit misstag och 2-4 till bortalaget. 
 
Det här laget gav aldrig upp och fick kontakt igen efter 3-4 genom Elias Malmkvist som gjort ett mål tidigare i matchen. Tingsryd drog därefter på sig en utvisning som Troja förvaltade och tvåmålsunderläge igen. Erik Hansson gjorde så att det blev match igen då han satte straffen TAIF fick till 4-5. 
 
Tyvärr kom man inte närmare än så, man räckte inte riktigt ända fram i länsderbyt. 
 
Till matchen borta mot Oskarshamn stod tre nya viktiga poäng på spel. Tingsryd tog efter en mållös första period ledningen i den andra akten genom Anton Bengtsson. Sen drog Oskarshamn och vände på steken fram till 3-1, men Robin Wernström-Palmqvist såg till att dom grönvita hade chans till poäng inför sista perioden.
 
Men även denna gång så var det motståndarlaget som drog det längsta strået trots att TAIF var i likaläge (4-4) med nio minuter efter mål av Lukas Fransson och Felix Snaula. Oskarshamn kunde med dryga fem minuter kvar göra 5-4 som blev matchens sista mål och alla tre poängen till laget i öst. 
 
Två viktiga matcher väntar den här vecka då man möter seriefyran Borås och seriejumbon Kungälv. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 9 (8+1) - 6 matcher

Målvakter:
Max Petersson, 89,60 % - 3 matcher
Didrik Jansson, 87,38 % - 3 matcher
 
Kommande matcher:
Torsdag 2:e februari, Borås (h) - 19.00 i Nelson Garden Arena
Söndag 5:e februari, Kungälv (b) - 15.30 på Oasen
 
-------------------------------------------
 
J20
4:e plats
42 poäng
+27 i målskillnad
 
Matcherna förra veckan:
Troja/Ljungby (b), förlust 4-1
 
Tingsryds J20 hade ett riktigt tungviktsmöte förra veckan då man i lördags mötte Kronobergsrivalen Troja/Ljungby. Ett lag man kriga emot i kampen om en playoff-plats där det endast skiljde 2 poäng lagen emellan inför lördagens möte. 
 
Robin Wernström-Palmqvist gav Tingsryd tidigt ledningen i första perioden och kanonstart för dom grönvita. Men Troja svarade och kvitterade sedan på straffslag i mitten av perioden. 
 
I den andra perioden kunde Troja dra ifrån efter halva perioden spelad då man gjorde 2 mål inom loppet av 3 minuter. Självklart tungt förstås för dom grönvita då 3-1 målet kommer med knappt en minut kvar av mittakten.
 
Man kunde inte hämta upp underläget i den sista perioden då Troja även utökade till 4-1 i powerplay i början på perioden. En tung förlust som gör att det nu är fem poäng till Troja på den sista playoff-platsen samt sex poäng upp till tvåan Oskarshamn. 
 
Nu i veckan så har man serieåttan Vita Hästen på hemmaplan. En match som man ska vinna programenligt, men det gäller att man är på tårna och har fullt fokus till matchen. Det går inte bara att ställa ut skridskorna och tar för lätt på uppgiften man har. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 20 p (10+10) - 14 matcher
 
Målvakter: 
Scott Hector, 90,61 % - 14 matcher
Pontus Granli-Holmberg, 90,30 % - 10 matcher
 
Kommande match:
Lördag 4:e februari, Vita Hästen (h) - 12.30 i Nelson Garden Arena
 

VIDEO - J18s Elias Malmkvist om kvällens derby mot Troja

Tingsryds J18 spelade ikväll ett spännande och rafflande derby hemma mot Troja/Ljungby. En match som blev så jämn och tajt som ett derby ska vara. Fanns även härliga känslor i denna heta batalj som TAIF tyvärr förlorade med 4-5 efter full tid.
 
Här nedan snackar jag med J18s Elias Malmkvist som stod för två av målen mot Troja. Han ger en kort sammanfattning från matchen samt pratar om vad som krävs i matchen borta mot Oskarshamn på söndag. 
 
 
Den tunga förlusten innebär att man fortfarande ligger över det negativa kvalstrecket med 6 poäng, tre poäng före Karlskrona som förlorade ikväll borta mot Växjö med 3-1. 
 
 

JUNIOREXTRA: Dags för att lyfta juniorerna mer

 
 
Tidigare har jag haft med J18 och J20 i Veckan som gått-inläggen men väljer nu att det ska bli mer större fokus i ett alldeles eget inlägg varje vecka är tanken.
 
Om vi börjar med Tingsryds J18 som i södra fortsättningsserien så har man inlett med 2 segrar och 2 förluster på dom fyra inledande matcherna. 
 
Man förlorade i första matchen stort borta mot Borås med 1-6, sen studsade man tillbaka hemma mot Kungälv och vann med 6-3. Sen kom en tung förlust borta mot värsta rivalen Växjö Lakers där man förlorade med 4-6. 
 
Idag kunde man återigen komma tillbaka på vinnarspåret borta mot Karlskrona. Trots underläge med 0-2 vände man på matchen och vann med 4-2 efter mål av Elliot Karlsson x 2 samt Erik Hansson x 2. 
 
Detta innebär att man ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket - tre poäng mer än just dagens motståndare Karlskrona. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 6p (6 mål) - 4 spelade matcher
 
Målvakter:
Max Petersson, 89,87 % - 2 spelade matcher
Didrik Jansson, 88,73 % - 2 spelade matcher
 
Kommande matcher:
Torsdag 26:e januari, Troja/Ljungby (h) - nedsläpp 19.15 i Nelson Garden Arena
Söndag 29:e januari, Oskarshamn (b) - nedsläpp 15.00 i Be-Ge Hockey Center
 
--------------------------------
 
Tittar vi till J20 så fortsätter dom som vanligt efter jul - ingen fortsättningsserie eller liknande. Man har blandat och gett nu så här på slutet och hållt en topp 3-placering trots allt.
 
Nu i senaste matchen hemma mot Oskarshamn (igår, lördag), så kunde tabelltvåan Oskarshamn går från 1-1 till en 4-1 ledning i den andra perioden. Trots två relativt snabba mål i mitten av den tredje perioden kom inte Tingsryd närmare utan Oskarshamn kunde sätta 5-3 i tom kasse. 
 
Man har på dom två senaste hemmamatcherna förlorat mot just topplagen Mölndal och Oskarshamn. Härnäst väntar en viktig match för att hamna topp 3 då man möter Kronobergsrivalen Troja/Ljungby borta. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 20p (10+10), 13 spelade matcher
 
Målvakter:
Scott Hector, 90,61 % - 14 spelade matcher
Pontus Granli-Holmberg, 90,78 % - 9 spelade matcher
 
Om ni nu undrar - så, ja det är samme Erik Hansson (född -99) som även spelar i Tingsryds J18 som leder J20s interna poängliga. Är riktigt imponerad av den killen som kan leverera i två olika serier, en spelare man verkligen ska ha koll på. 
 
Kommande matcher:
Lördag 28:e januari, Troja/Ljungby (b) - nedsläpp 12.30 i Ljungby Arena
Visa fler inlägg