It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

Inför välgörenhetsmatchen mot Lakers Ladies - Queens of TAIFs Lisa Bengtsson: ''Vi går in med inställningen att vinna''

Tingsryds AIF och Växjö Lakers hockeyfruar har startat ett enagemang genom att ha två hockeymatcher mot varandra där båda har startat en insamling till en valfri organisation. Första matchen kommer att spelas nu på söndag i Vida Arena.


Jag fick ett snack med Queens of TAIFs Lisa Bengtsson där vi prata lite om bakgrunden till detta, vad Queens of TAIF kommer samla ihop sina pengar till, hur träningarna har gått samt hur hon tror det går på söndag.


Hur startade detta engagemang till att börja med?

Hur engagemanget startade i grunden får tjejerna i LakersLadies berätta om men för oss i Queens of TAIF startade det med att LakersLadies kontaktade oss och frågade om vi var intresserade av att möta dem i välgörenhetsmatch, vi diskuterade det och antog utmaningen!


Varför blev det just namnet Queens of TAIF?
Alla tjejer fick skriva olika förslag på vad vi skulle kalla oss och sedan körde vi en omröstning, Queens of TAIF fick flest röster och därför blev det just det namnet!

Vad skänker ni till för välgörande ändamål?
Vi kommer att skänka till Lions och pengarna går till lokala ändamål i Tingsryd. Just nu har vi fullt fokus på söndagens match men efter den ska vi diskutera vilka ändamål, i laget och med Lions, förhoppningsvis kommer insamlingen igång lite bättre när vi kan presentera mer exakt vad pengarna kommer att gå till.


Varför blev det att ni skänker till dem?
Vi kände att vi ville gynna Tingsryd och då var Lions det bästa alternativet. När jag pratade med dem berättade de dessutom att man kunde ”öronmärka” pengarna så att allt går till lokala ändamål och då kändes det helt rätt!

När startade ni upp med träningar och hur ofta tränar ni?
Vi tränade första gången den 13 november och har sedan försökt att träna 1 gång i veckan, över jul och nyår blev det dock lite mindre. Så ungefär 8 träningar tror jag att det har blivit för oss som varit med på alla pass.

Foto: Eva-Lena Ramberg
Full fart på träningarna. Lisa Bengtsson och Queens of TAIF är laddade efter sina träningar till välgörenhetsmatchen mot Lakers Ladies i Vida Arena på söndag.


Vad har du för position i laget?
                                                        
I nuläget är jag forward men vi har tränat på alla positioner så inget är skrivet i sten.


Är det någon i laget som spelat hockey tidigare eller var alla nybörjare vid första träningen?
Ingen av oss har hockeybakgrund så vi är helt klart ett rookie-gäng!


Vilka är det som har styrt i era träningar?
Vår coach Willy Berglund har haft huvudfokus och styrt upp riktigt bra träningar, vi kunde inte önskat oss en bättre coach!


Vad gör ni gör mer för att få in mer pengar till er organisation ni har valt?
Vi har försökt börja sprida swish-nr och lägga ut någon auktion. Just nu är vi många som har haft fullt upp med skola, jobb m.m och då det är mycket fokus på matchen på söndag i nuläget så tänkte vi lägga lite mer kraft på vår insamling efter helgens derby. Så håll koll på vår Facebook (Queens of TAIF) och Instagram (@queensoftaif) för att inte missa något! Det kommer bli fler spännande auktioner framöver, swisha gärna redan nu till nr: 073-904 60 93!


Vem i laget är det som är eran stjärna som Lakers Ladies bör se upp för?
Det kan jag ju inte avslöja, då blir hon punktmarkerad ;) Skulle dock vilja skicka en stor stjärna till alla i laget – jag är så imponerad över allas utveckling, envishet och kämpaglöd! Tror att vi, precis som killarna, kommer ha vår främsta styrka i kollektivet – att vi kämpar för varandra!

 

Till sist, hur tror du det går i matchen på söndag?
Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi vinner men med tanke på hur många träningspass Lakers Ladies verkar haft senaste tiden så är jag lite nervös för vad som komma skall. Men en sak som är säker är att vi kommer att ge allt och lite till! Vi går in med inställningen att vinna och hoppas att ni är många som kommer och hejar på oss, vi behöver ert stöd!
 


Tycker att alla kan bidra en slant
till Queens of TAIFs insamling till Lions i Tingsryd genom att swisha till mobilnr 073-904 60 93 - så att ni inte glömmer det. Sen att ni kommer till Växjö på söndag och ge Queens of TAIF stöd för att vinna denna match mot Lakers Ladies