JUNIOREXTRA: Dags för att lyfta juniorerna mer

 
 
Tidigare har jag haft med J18 och J20 i Veckan som gått-inläggen men väljer nu att det ska bli mer större fokus i ett alldeles eget inlägg varje vecka är tanken.
 
Om vi börjar med Tingsryds J18 som i södra fortsättningsserien så har man inlett med 2 segrar och 2 förluster på dom fyra inledande matcherna. 
 
Man förlorade i första matchen stort borta mot Borås med 1-6, sen studsade man tillbaka hemma mot Kungälv och vann med 6-3. Sen kom en tung förlust borta mot värsta rivalen Växjö Lakers där man förlorade med 4-6. 
 
Idag kunde man återigen komma tillbaka på vinnarspåret borta mot Karlskrona. Trots underläge med 0-2 vände man på matchen och vann med 4-2 efter mål av Elliot Karlsson x 2 samt Erik Hansson x 2. 
 
Detta innebär att man ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket - tre poäng mer än just dagens motståndare Karlskrona. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 6p (6 mål) - 4 spelade matcher
 
Målvakter:
Max Petersson, 89,87 % - 2 spelade matcher
Didrik Jansson, 88,73 % - 2 spelade matcher
 
Kommande matcher:
Torsdag 26:e januari, Troja/Ljungby (h) - nedsläpp 19.15 i Nelson Garden Arena
Söndag 29:e januari, Oskarshamn (b) - nedsläpp 15.00 i Be-Ge Hockey Center
 
--------------------------------
 
Tittar vi till J20 så fortsätter dom som vanligt efter jul - ingen fortsättningsserie eller liknande. Man har blandat och gett nu så här på slutet och hållt en topp 3-placering trots allt.
 
Nu i senaste matchen hemma mot Oskarshamn (igår, lördag), så kunde tabelltvåan Oskarshamn går från 1-1 till en 4-1 ledning i den andra perioden. Trots två relativt snabba mål i mitten av den tredje perioden kom inte Tingsryd närmare utan Oskarshamn kunde sätta 5-3 i tom kasse. 
 
Man har på dom två senaste hemmamatcherna förlorat mot just topplagen Mölndal och Oskarshamn. Härnäst väntar en viktig match för att hamna topp 3 då man möter Kronobergsrivalen Troja/Ljungby borta. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 20p (10+10), 13 spelade matcher
 
Målvakter:
Scott Hector, 90,61 % - 14 spelade matcher
Pontus Granli-Holmberg, 90,78 % - 9 spelade matcher
 
Om ni nu undrar - så, ja det är samme Erik Hansson (född -99) som även spelar i Tingsryds J18 som leder J20s interna poängliga. Är riktigt imponerad av den killen som kan leverera i två olika serier, en spelare man verkligen ska ha koll på. 
 
Kommande matcher:
Lördag 28:e januari, Troja/Ljungby (b) - nedsläpp 12.30 i Ljungby Arena
Juniorextra, Tingsryds AIF | |
Upp