It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

JUNIOREXTRA: Dags för att lyfta juniorerna mer

 
 
Tidigare har jag haft med J18 och J20 i Veckan som gått-inläggen men väljer nu att det ska bli mer större fokus i ett alldeles eget inlägg varje vecka är tanken.
 
Om vi börjar med Tingsryds J18 som i södra fortsättningsserien så har man inlett med 2 segrar och 2 förluster på dom fyra inledande matcherna. 
 
Man förlorade i första matchen stort borta mot Borås med 1-6, sen studsade man tillbaka hemma mot Kungälv och vann med 6-3. Sen kom en tung förlust borta mot värsta rivalen Växjö Lakers där man förlorade med 4-6. 
 
Idag kunde man återigen komma tillbaka på vinnarspåret borta mot Karlskrona. Trots underläge med 0-2 vände man på matchen och vann med 4-2 efter mål av Elliot Karlsson x 2 samt Erik Hansson x 2. 
 
Detta innebär att man ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket - tre poäng mer än just dagens motståndare Karlskrona. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 6p (6 mål) - 4 spelade matcher
 
Målvakter:
Max Petersson, 89,87 % - 2 spelade matcher
Didrik Jansson, 88,73 % - 2 spelade matcher
 
Kommande matcher:
Torsdag 26:e januari, Troja/Ljungby (h) - nedsläpp 19.15 i Nelson Garden Arena
Söndag 29:e januari, Oskarshamn (b) - nedsläpp 15.00 i Be-Ge Hockey Center
 
--------------------------------
 
Tittar vi till J20 så fortsätter dom som vanligt efter jul - ingen fortsättningsserie eller liknande. Man har blandat och gett nu så här på slutet och hållt en topp 3-placering trots allt.
 
Nu i senaste matchen hemma mot Oskarshamn (igår, lördag), så kunde tabelltvåan Oskarshamn går från 1-1 till en 4-1 ledning i den andra perioden. Trots två relativt snabba mål i mitten av den tredje perioden kom inte Tingsryd närmare utan Oskarshamn kunde sätta 5-3 i tom kasse. 
 
Man har på dom två senaste hemmamatcherna förlorat mot just topplagen Mölndal och Oskarshamn. Härnäst väntar en viktig match för att hamna topp 3 då man möter Kronobergsrivalen Troja/Ljungby borta. 
 
Bäste poängplockare:
Erik Hansson, 20p (10+10), 13 spelade matcher
 
Målvakter:
Scott Hector, 90,61 % - 14 spelade matcher
Pontus Granli-Holmberg, 90,78 % - 9 spelade matcher
 
Om ni nu undrar - så, ja det är samme Erik Hansson (född -99) som även spelar i Tingsryds J18 som leder J20s interna poängliga. Är riktigt imponerad av den killen som kan leverera i två olika serier, en spelare man verkligen ska ha koll på. 
 
Kommande matcher:
Lördag 28:e januari, Troja/Ljungby (b) - nedsläpp 12.30 i Ljungby Arena