It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

KRÖNIKA: Vem fan vill gå upp i SHL?

Ni kanske har hört ''Svensk hockey mår bättre än någonsin''
 
Ur ett ekonomiskt perspektiv - nej. Ur ett tävlingsmässigt perspektiv - så är också svaret nej. 
 
Jag börjar gå helt bananas och undrar varför alla strävar mot en liga som in princip dödar supporterkulturen. Mindre ståplatser och mer vip-loger med en honungsbläserad entrecote med duchessepotatis. Jag har snackat om det förut men jag känner att jag mår bara dåligt, man vill bara spy på det SHL håller på att göra.
 
Det började framför allt med att man döpte om ligan Elitserien till SHL - bara där vet man vart det barkar. Man tittar mer på NHL och man vill bara ha mer kisscams och kostymnissar med champagne i nävarna. 
 
''- Nej, vi tittar inte mot NHL - inte alls'' - Bullshit säger jag bara.
 
Sen ville man ha wild cards som man skulle dela ut till stora lagen så att säga. Dödsstöten för mig tycker jag är att man skrotade Kvalserien - all spänning försvann där. 
 
''Men ge dig nu - Kvalserien kunde vara död efter 6-7 matcher''. Nej, dom flesta kvalserierna avgjordes antingen i näst sista eller ända in i kaklet.
 
Örebro, Växjö och Skellefteå är lag som tagit sig upp den vägen och nu tog man bort den. Flesta HA-lagen tappade hoppet och sen utökade man det så fina SHL vilket jag tycker man aldrig skulle gjort. Kvalitéen har sjunkit definitivt. 
 
HockeyAllsvenskan gjordes om också men behöll Kvalserien till HockeyAllsvenskan - tack för det. HockeyAllsvenskan kunde ha dödat möjligheten för många lag i HockeyEttan om inte kvalserien funnits kvar. 
 
Man kan fortsätta drömma om att gå upp i HockeyAllsvenskan. SHL dödade den möjligheten. 
 
''- Men hörru, det har faktiskt gått upp ett lag varje år trots att Kvalserien försvunnit''. Men två nya lag hade kunnat gå upp p.g.a kvalserien och det fanns betydligt mer nerv i en sådan serie. That's it - end of discussion.
 
Och ekonomiska möjligheterna att ta sig upp nu i SHL har växt ytterligare. Futtiga 2 miljoner i tv-pengar för HA-lagen medans över 40 miljoner i tv-pengar till SHL-lagen. Det räcker väl bara att se där att ingen liga/serie är värd lika mycket som överklass-SHL - är inte detta dödsstöten så säg, men vänta det finns fler faktiskt. 
 
Men måste säga att det är så in i helvetes fel - självklart ska SHL få mest i tv-pengar, men behöver skillnaden vara så förbannat stor? NEJ! 
 
Sippra ner pengarna i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan så svensk hockey kan satsa på sina talanger i sina respektive lag. Det är dom som fostra sina talanger, dödar man alla såna lag så dör svensk hockey, då kommer du aldrig få se en jävel från Boro/Vetlanda, Tingsryd eller Östersund spelar i högsta ligan eller i NHL. 
 
Mycket ekonomi här - ja, mycket buisness är det. För att inte tala om dom krav som man ställer på SHL/HA-lag Fyra miljoner i eget kapital ska HA-lagen har 2022 samt tio miljoner i eget kapital ska SHL-lagen ha till 2022. 
 
Här kan man räkna ut med röven att det kommer ta mig fan inte gå. Dom (SHL/Svenska hockeyförbundet) kommer få sänka antalet lag till 10 helt plötsligt för att lag inte klara ekonomiska kraven i högsta ligan. 
 
För att inte tala om HockeyAllsvenskan som också får går ner till 8-10 lag i sin serie för att lag kanske inte klara ekonomiska hisnande kraven som är. 
 
SHL och Svenska ishockeyförbundet, men framför allt SHL gör vad dom vill och styr och ställer och dödar svensk hockey. 
 
För att inte tala om hur J20 SuperElit är upplagt - har du ditt A-lag i SHL, ja - varsego och gå upp i högsta J20-ligan. Där har dom något att jobba på - det får verkligen inte se ut så, det ska ske på sportsliga grunder - inte för att ditt A-lag är kvar i SHL. 
 
Hur lär vi då våra juniorer om att åka ur en serie eller gå upp en serie på sportsliga grunder? Nej, just det - det är praktiskt taget omöjligt för deras A-lag att åka ur. 
 
Inget är rimligt längre - någon måste sätta ner foten, innan det går för långt. Många lag nu i HA har svårt med ekonomin - ska man då ha fyra miljoner i eget kapital för att sen nästa gång kanske behöva ha tio miljoner i SHL. 
 
Min fråga till er alla är
 
VEM FAN VILL GÅ UPP I SHL? 
 
#1 - - Anonym:

Fast, om det handlar om att kunna satsa på sina juniorer och talanger så är det väl bra att j20 lagen till shl har frikort till superelit. Det ska inte vara för stort steg från j20 och när de lyfts upp i A-laget.
Tyvärr är det så att allsvenskan är utdöende, alla de bästa spelarna är i shl och allsvenskan blir sämre och sämre. Tycker det är rimligt att allsvenskan är en farmarliga till shl och är det någon talang plockar shl klubbarna ifrån dem, precis så som de ser ut nu.