It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

HockeyAllsvenskan: Tingsryd segrade i omgång två - ikväll möter man AIK

 
Andra omgången är avklarad och dom som har gått bäst så här långt är MODO och AIK. Men Timrå har redan spelat sin tredje match igår och gått om MODO samt AIK i detta nu . 
 
Och dom som gått sämst så här långt är Vita Hästen och Södertälje. Vita Hästen som för övrigt spelade igår och vann med 4-3 efter straffar mot Västervik och tog sina första poäng. 
 
Ska vi gå över till Tingsryd och deras match mot Södertälje så var det en jämn match där målvaktsspelet visade sig avgörande. Rubin mer eller mindre spikade igen trots många fina lägen för hemmalaget SSK. Tingsryd vann matchen med 4-1 och gjorde en bättre insats än i premiärmatchen mot Almtuna. 
 
Och ska jag ge beröm och extra klapp på axeln så är det backen Niklas Enberg som gjorde allting rätt i matchen och fick även hänga dit en kasse. Det är verkligen en spelare som jag unnar framgång, klok defensiv back som oftast gör allt rätt i det tysta. 
 
En annan ska få en stjärna i kanten är målvakten Niklas Rubin som storspelade återigen när SSK tryckte på mot kassen. 
 
Södertälje som fått en tung start kommer inte hamna i bottenträsket så att säga. Man spelade riktigt bra i den här matchen men fick helt enkelt inte utdelning. Jag har satt dom topp 8 och jag tror man kommer kriga till sig det målet. 
 
AIK är det laget som Tingsryd kommer möta ikväll på bortaplan. Solna-laget som gått rent efter två matcher så kan det bli en tuff nöt att knäcka för TAIF. Man saknar Filip Owesson samt Daniel Öhrn p.g.a sjukdom - två spelare som gjorde en bra insats i segermatchen senast. 
 
Många tajta möten har det vart mellan lagen - men senast så vann AIK med 5-0 i Slutspelsserien. Annars bruka Tingsryd stå upp bra på Hovet och har blivit litet hatmöte med tanke på dom föregående säsongen, framför allt HA-finalen för två år sen. 
 
Vem går vinnande ur kvällens strid?
 
Övriga matcher ikväll: 
Leksand - Troja/Ljungby
Björklöven - Södertälje
BIK Karlskoga - MODO
Oskarshamn - Pantern
 

HockeyAllsvenskan: Nilsson får lämna - Melén klar för tre år

,
 
Tingsryd gick på kvällen efter förlusten mot Almtuna ut på hemsidan med att Patrik Nilsson får lämna föreningen. Klubbchefen Tomas Bergstrand till hemsidan
 
''– Vi kan varken ge honom den speltid eller den roll i laget som han behöver och som han vill ha. Därför ger vi honom möjligheten att hitta ett annat lag där han kan få det istället''
 
Såklart trist att Patrik får lämna som har gjort det riktigt bra under sin tid i föreningen. Bara att önska han all lycka till i fortsatta karriären. 
 
Sen dagen efter så kom nästa nyhet och det var att Hampus Melén som vart på try-out med klubben, signar på för tre år med Smålandsklubben. En kul nyhet såklart då jag tycker Hampus verkligen visat framfötterna under försäsongen och producerat en del poäng också. 
 
Tomas Bergstrand till hemsidan om Hampus: 
''– Vi tror så klart på Hampus, det är därför vi har sett till att få ha honom hos oss i tre år framåt. Det handlar om en tekniskt skicklig spelare med stor potential.''
 
Efter sjukdomen så spelade Hampus ifjol med division två-klubben Mörrum och gjorde en bra poängmässig säsong. Detta ledde först till ett try-out med allsvenska Tingsryd som till slut blev ett 3-årskontrakt, unnar verkligen den här killen detta. Ska bli otroligt häftigt att följa hans utveckling i den grönvita dressen. 

HockeyAllsvenskan: Första omgången avklarad

 
Första omgången är härmed avklarad. En del sa att det var en skräll att Almtuna vann borta mot Tingsryd. Visst jag har satt Almtuna precis utanför topp 8 för att mv-sidan är helt klart ett osäkert kort. Men Oscar Fröberg i Almtunas kasse motbevisade mig och laget spelade tight och tätt.
 
Tingsryd som härnäst kommer möta Södertälje imorgon, lördag. 
 
AIK knep tre poäng hemma mot Pantern knappt med 2-1. En programenlig seger där f.d TAIF-liraren Castonguay stod för en poäng. Och här ställer jag mig lite osäker på mv-sidan medans fw-sidan ser riktigt bra ut helt klart. Men inte tillräckligt för att nå topp två. Ikväll spelar man mot Almtuna borta. 
 
Leksand vann också programenligt hemma mot ett Södertälje med 3-1. Leksand som är skyhöga favoriter till att ta hem serien och gå upp till och med i SHL. Visst, dom har ett bra lag utan tvekan - men det är nog mycket hybris från många experter där ute. Frågan är om dom hanterar pressen bra? Klassikermöte väntar för laget från Dalarna då möter Björklöven borta i omgång 2.  
 
Västervik är ett lag som överraskade många som nykomling och placerade sig på en tredjeplats ifjol. Man vann mot säsongens nykomling Troja/Ljungby hemma med 3-1. Segern till trots så får fansen i Plivit Trade-hallen se många förluster för sitt kära Västervik. Härnäst väntar MODO borta för Smålandslaget. 
 
MODO som lyckades trots underläge i skottstatistiken borta mot Oskarshamn ta hem segern som skrevs till 3-0. Öviks-laget som jag tror kommer ta hem serien - varför? Många bra målvakter finns absolut, men i Erik Hanses som har rutinen från SHL tätar till där bak. Sen finns många spännande poängspelare i laget, som TAIFs poängkung ifjol - Johan Eriksson för att nämna en av dessa. 
 
Karlskoga är ett lag för toppen helt klart och vann med viss mödan med 4-2 hemma mot Björklöven. En match där det kändes tryggt för hemmalaget Karlskoga och gick ifrån klart till 3-0. Umeålaget skapade nerv och var uppe i 3-2 men sen kunde man sätta spiken i kistan och tre poäng i hamn för Karlskoga.
 
Man möter nykomlingen Troja/Ljungby på bortaplan ikväll. Svår match då Troja vill visa från sin bästa sida i hemmapremiären såklart.
 
Timrå och Vita Hästen möttes uppe i NHK Arena. En mållös första period - sen la Timrå in en högre växel och kunde komfortabelt sedan vinna matchen med 4-0. Timrå ett lag för topp 8 och Vita Hästen får rikta in sig för att undvika ett negativt kval. 
 
Timrå möter i omgång två Pantern borta medans Norrköpingslaget har hemmapremiär mot Oskarshamn. 
 
 
Visa fler inlägg