HockeyAllsvenskan: Första omgången avklarad

 
Första omgången är härmed avklarad. En del sa att det var en skräll att Almtuna vann borta mot Tingsryd. Visst jag har satt Almtuna precis utanför topp 8 för att mv-sidan är helt klart ett osäkert kort. Men Oscar Fröberg i Almtunas kasse motbevisade mig och laget spelade tight och tätt.
 
Tingsryd som härnäst kommer möta Södertälje imorgon, lördag. 
 
AIK knep tre poäng hemma mot Pantern knappt med 2-1. En programenlig seger där f.d TAIF-liraren Castonguay stod för en poäng. Och här ställer jag mig lite osäker på mv-sidan medans fw-sidan ser riktigt bra ut helt klart. Men inte tillräckligt för att nå topp två. Ikväll spelar man mot Almtuna borta. 
 
Leksand vann också programenligt hemma mot ett Södertälje med 3-1. Leksand som är skyhöga favoriter till att ta hem serien och gå upp till och med i SHL. Visst, dom har ett bra lag utan tvekan - men det är nog mycket hybris från många experter där ute. Frågan är om dom hanterar pressen bra? Klassikermöte väntar för laget från Dalarna då möter Björklöven borta i omgång 2.  
 
Västervik är ett lag som överraskade många som nykomling och placerade sig på en tredjeplats ifjol. Man vann mot säsongens nykomling Troja/Ljungby hemma med 3-1. Segern till trots så får fansen i Plivit Trade-hallen se många förluster för sitt kära Västervik. Härnäst väntar MODO borta för Smålandslaget. 
 
MODO som lyckades trots underläge i skottstatistiken borta mot Oskarshamn ta hem segern som skrevs till 3-0. Öviks-laget som jag tror kommer ta hem serien - varför? Många bra målvakter finns absolut, men i Erik Hanses som har rutinen från SHL tätar till där bak. Sen finns många spännande poängspelare i laget, som TAIFs poängkung ifjol - Johan Eriksson för att nämna en av dessa. 
 
Karlskoga är ett lag för toppen helt klart och vann med viss mödan med 4-2 hemma mot Björklöven. En match där det kändes tryggt för hemmalaget Karlskoga och gick ifrån klart till 3-0. Umeålaget skapade nerv och var uppe i 3-2 men sen kunde man sätta spiken i kistan och tre poäng i hamn för Karlskoga.
 
Man möter nykomlingen Troja/Ljungby på bortaplan ikväll. Svår match då Troja vill visa från sin bästa sida i hemmapremiären såklart.
 
Timrå och Vita Hästen möttes uppe i NHK Arena. En mållös första period - sen la Timrå in en högre växel och kunde komfortabelt sedan vinna matchen med 4-0. Timrå ett lag för topp 8 och Vita Hästen får rikta in sig för att undvika ett negativt kval. 
 
Timrå möter i omgång två Pantern borta medans Norrköpingslaget har hemmapremiär mot Oskarshamn. 
 
 
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |
Upp