It's all about TAIF

It's All About TAIF

Bloggen med en blandning av nyheter om TAIF och personliga reflektioner. Jag heter Kim Henningsson och skriver om laget samt föreningen som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen Tingsryds AIF. Den här TAIF-bloggen startades 25 oktober 2007, då hette den Kim's sporthörna. Men nu för några år sen så bytte jag namn till It's All About TAIF, för det handlade mest om TAIF. Det skrivs inte bara om Tingsryds resa i HockeyAllsvenskan utan även om J18 och J20 som får strålkastarljustet på sig i den här bloggen. Vill ni nå mig - maila till: itsallabouttaif@hotmail.com

HockeyAllsvenskan: Första omgången avklarad

 
Första omgången är härmed avklarad. En del sa att det var en skräll att Almtuna vann borta mot Tingsryd. Visst jag har satt Almtuna precis utanför topp 8 för att mv-sidan är helt klart ett osäkert kort. Men Oscar Fröberg i Almtunas kasse motbevisade mig och laget spelade tight och tätt.
 
Tingsryd som härnäst kommer möta Södertälje imorgon, lördag. 
 
AIK knep tre poäng hemma mot Pantern knappt med 2-1. En programenlig seger där f.d TAIF-liraren Castonguay stod för en poäng. Och här ställer jag mig lite osäker på mv-sidan medans fw-sidan ser riktigt bra ut helt klart. Men inte tillräckligt för att nå topp två. Ikväll spelar man mot Almtuna borta. 
 
Leksand vann också programenligt hemma mot ett Södertälje med 3-1. Leksand som är skyhöga favoriter till att ta hem serien och gå upp till och med i SHL. Visst, dom har ett bra lag utan tvekan - men det är nog mycket hybris från många experter där ute. Frågan är om dom hanterar pressen bra? Klassikermöte väntar för laget från Dalarna då möter Björklöven borta i omgång 2.  
 
Västervik är ett lag som överraskade många som nykomling och placerade sig på en tredjeplats ifjol. Man vann mot säsongens nykomling Troja/Ljungby hemma med 3-1. Segern till trots så får fansen i Plivit Trade-hallen se många förluster för sitt kära Västervik. Härnäst väntar MODO borta för Smålandslaget. 
 
MODO som lyckades trots underläge i skottstatistiken borta mot Oskarshamn ta hem segern som skrevs till 3-0. Öviks-laget som jag tror kommer ta hem serien - varför? Många bra målvakter finns absolut, men i Erik Hanses som har rutinen från SHL tätar till där bak. Sen finns många spännande poängspelare i laget, som TAIFs poängkung ifjol - Johan Eriksson för att nämna en av dessa. 
 
Karlskoga är ett lag för toppen helt klart och vann med viss mödan med 4-2 hemma mot Björklöven. En match där det kändes tryggt för hemmalaget Karlskoga och gick ifrån klart till 3-0. Umeålaget skapade nerv och var uppe i 3-2 men sen kunde man sätta spiken i kistan och tre poäng i hamn för Karlskoga.
 
Man möter nykomlingen Troja/Ljungby på bortaplan ikväll. Svår match då Troja vill visa från sin bästa sida i hemmapremiären såklart.
 
Timrå och Vita Hästen möttes uppe i NHK Arena. En mållös första period - sen la Timrå in en högre växel och kunde komfortabelt sedan vinna matchen med 4-0. Timrå ett lag för topp 8 och Vita Hästen får rikta in sig för att undvika ett negativt kval. 
 
Timrå möter i omgång två Pantern borta medans Norrköpingslaget har hemmapremiär mot Oskarshamn.