HockeyAllsvenskan: Tingsryd segrade i omgång två - ikväll möter man AIK

 
Andra omgången är avklarad och dom som har gått bäst så här långt är MODO och AIK. Men Timrå har redan spelat sin tredje match igår och gått om MODO samt AIK i detta nu . 
 
Och dom som gått sämst så här långt är Vita Hästen och Södertälje. Vita Hästen som för övrigt spelade igår och vann med 4-3 efter straffar mot Västervik och tog sina första poäng. 
 
Ska vi gå över till Tingsryd och deras match mot Södertälje så var det en jämn match där målvaktsspelet visade sig avgörande. Rubin mer eller mindre spikade igen trots många fina lägen för hemmalaget SSK. Tingsryd vann matchen med 4-1 och gjorde en bättre insats än i premiärmatchen mot Almtuna. 
 
Och ska jag ge beröm och extra klapp på axeln så är det backen Niklas Enberg som gjorde allting rätt i matchen och fick även hänga dit en kasse. Det är verkligen en spelare som jag unnar framgång, klok defensiv back som oftast gör allt rätt i det tysta. 
 
En annan ska få en stjärna i kanten är målvakten Niklas Rubin som storspelade återigen när SSK tryckte på mot kassen. 
 
Södertälje som fått en tung start kommer inte hamna i bottenträsket så att säga. Man spelade riktigt bra i den här matchen men fick helt enkelt inte utdelning. Jag har satt dom topp 8 och jag tror man kommer kriga till sig det målet. 
 
AIK är det laget som Tingsryd kommer möta ikväll på bortaplan. Solna-laget som gått rent efter två matcher så kan det bli en tuff nöt att knäcka för TAIF. Man saknar Filip Owesson samt Daniel Öhrn p.g.a sjukdom - två spelare som gjorde en bra insats i segermatchen senast. 
 
Många tajta möten har det vart mellan lagen - men senast så vann AIK med 5-0 i Slutspelsserien. Annars bruka Tingsryd stå upp bra på Hovet och har blivit litet hatmöte med tanke på dom föregående säsongen, framför allt HA-finalen för två år sen. 
 
Vem går vinnande ur kvällens strid?
 
Övriga matcher ikväll: 
Leksand - Troja/Ljungby
Björklöven - Södertälje
BIK Karlskoga - MODO
Oskarshamn - Pantern
 
HockeyAllsvenskan, Tingsryds AIF | |
Upp